De schaduw van Tesla op Musk’s Twitter-spel

0

Elon Musk, de rijkste persoon ter wereld, vecht om Twitter te veranderen. Bij het uitrollen van kostenbesparende maatregelen waarschuwde hij het personeel dat “faillissement niet uitgesloten is”. Ook twitterde hij een oude grap met een nieuwe wending: “Hoe verdien je een klein fortuin op sociale media? Begin met een groot een.” Musk heeft tegenwoordig een groot fortuin en Twitter is daar slechts een fragment van. Maar ongeveer twee jaar geleden had hij Twitter waarschijnlijk niet kunnen kopen.

Musk debuteerde pas ongeveer 10 jaar geleden op de Forbes Billionaires-lijst, met een nettowaarde van $ 2 miljard (en gerangschikt 634 wereldwijd). Zijn nettowaarde steeg geleidelijk tot $ 24,6 miljard in 2020, en schoot vervolgens omhoog naar $ 151 miljard in 2021, met een piek van $ 320 miljard in november 2021. Dat weerspiegelt voornamelijk de stijging van de aandelen van zijn elektrische autobedrijf Tesla, een stijging van $ 29,53 in januari 2020 tot een hoogtepunt van $ 407 in november 2021. Daar komt het grote fortuin van Musk vandaan.

Musk begon bij Tesla als investeerder en stak in 2004 $ 6,5 miljoen in, voordat hij het in 2008 overnam. Tegenwoordig is het goed voor bijna tweederde van zijn nettowaarde. Hoewel de stijging van de aandelen van Tesla plaatsvond tegen de achtergrond van het feit dat het bedrijf de EV-productie opvoerde en winstgevender werd, is Tesla nu het meest waardevolle autobedrijf. De verwachtingen van Tesla zijn hooggespannen.

Maar de rit die voor je ligt kan hobbelig worden. Musk wordt geconfronteerd met juridische strijd, operationele problemen en toenemende concurrentie van reguliere autorivalen. Kan de chaos op Twitter temidden van dit alles een afleiding worden?

Juridische problemen

MUSK HEEFT een belang van 14,1% in Tesla en is de grootste aandeelhouder. Sinds 2012 compenseert Tesla Musk in plaats van een salaris met aandelenopties gekoppeld aan mijlpalen in marktkapitalisatie en operaties.

De eerste prijs werd ingesteld in augustus 2012 en zou Musk 5% meer aandelen in tranches opleveren. De tweede prijs werd ingesteld in 2018 en geeft hem 10% meer tegen een uitoefenprijs van $ 70 per aandeel.

Eerder deze maand begon een Amerikaanse rechtbank een zaak te behandelen van een Tesla-investeerder, die beweerde dat Musk zijn status als grootste aandeelhouder gebruikte om voorwaarden te dicteren aan het bestuur van Tesla. Musk en de bestuursleden beweren dat Tesla op het punt stond failliet te gaan en dat de uitbetaling afhankelijk was van het behalen van doelen, wat Musk deed. Over enkele maanden wordt een uitspraak verwacht. De aandelenkoers van Telsa is nu $ 183, een daling ten opzichte van $ 249 op 4 oktober, toen Musk ermee instemde om Twitter te kopen na maanden van onzekerheid.

Operationele hindernissen

DE SURGE in de Tesla-voorraad kwam te midden van de uitbreiding van de productie van het bedrijf. Over die tijd gesproken, tijdens zijn getuigenis voor de rechtbank op 16 november zei Musk dat hij veel pijn had geleden om dat te bereiken. “De hoeveelheid pijn kan met geen woorden worden uitgedrukt”, zei hij. In het eerste kwartaal van 2018 produceerde Tesla 34.494 voertuigen. In de laatste drie kwartalen waren dat er gemiddeld ongeveer 310.000. Vanwege een tekort aan halfgeleiderchips bleef Tesla groeien omdat het zijn eigen chips produceerde, waarmee het eerder was begonnen om chips energiezuiniger te maken.

Tegelijkertijd wordt Tesla geconfronteerd met andere operationele problemen, die zich uiten in het terugroepen van auto’s over de hele wereld. In juli gaf de Duitse wegtransportwaakhond opdracht tot terugroeping van de Tesla-modellen Y en 3 vanwege een storing in het automatische noodoproepsysteem. Meer recentelijk moest Tesla voertuigen terugroepen in China, Australië en de VS.

Rivaliserende aanvallen

ONDERTUSSEN neemt de CONCURRENTIE toe van traditionele autospelers, aangedreven door verschillende factoren. Veel nationale regeringen stimuleren elektrische auto’s als onderdeel van hun milieudoelstellingen. Prijzen van belangrijke onderdelen dalen.

Volgens Bloomberg New Energy Finance zullen de kosten van batterijen voor elektrische auto’s naar verwachting dalen tot $ 87 per kilowattuur in 2025, van ongeveer $ 176 per kWh nu. Bloomberg NEF schat ook dat elektrische auto’s tegen 2040 beter kunnen verkopen dan benzine-/dieselauto’s. Traditionele autobedrijven, met gevestigde distributiekanalen en merkherkenning, vergroten hun aanwezigheid op het gebied van elektrische auto’s. Tesla is tegenwoordig ‘s werelds grootste fabrikant van elektrische auto’s. Het inherente argument van deze waardering is dat het zijn EV-dominantie zal behouden. Maar naarmate EV mainstream wordt, zal Tesla worden uitgedaagd. Als de uitdaging stevig is, zal Musk, met alles op zijn bord, meer worden uitgedaagd.

www.howindialives.com is een database en zoekmachine voor openbare gegevens.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.