De ambities van start-ups in de ruimtevaarttechnologie stuiten op grenzen nu VC-donateurs zich wenden tot veiligere weddenschappen te midden van economische onrust

0

Startups op het gebied van ruimtevaarttechnologie worden gedwongen hun torenhoge ambities te beperken, omdat hun financiers van risicokapitaal vanwege de huidige economische onrust overgaan op veiligere weddenschappen, aldus VC-bedrijf Space Capital. Tientallen jaren hoge inflatie, snel stijgende rentetarieven en de oorlog in Oekraïne hebben de wereldwijde financiële markten in beroering gebracht, waardoor investeerders gedwongen werden hun investeringsstrategieën te evalueren en zich te concentreren op bedrijven met levensvatbare producten op de markt.

Investeringen in ruimtevaarttechnologiebedrijven, die ruimtegerelateerde gegevens verzamelen, verwerken en analyseren, zijn in het derde kwartaal met 80 procent gedaald tot ongeveer $ 1 miljard (ongeveer Rs. 8.200 crore) van bijna $ 5 miljard (ongeveer Rs. 41.200 core) in het jaar -vroegere periode, zei Space Capital in een rapport.

“Durfkapitalisten richten zich opnieuw op enterprise software-as-a-service-bedrijven en weg van deeptech-bedrijven die oplossingen bieden op basis van technische innovatie”, aldus het in New York gevestigde Space Capital.

Het VC-investeringsvolume in ruimtevaartbedrijven daalde met 44 procent, vergeleken met een bredere marktdaling van 31 procent, voegde het eraan toe.

VC-bedrijven “proberen hun blootstelling aan kapitaalintensieve bedrijven met lage of langetermijnwinstgevendheidsmodellen te verminderen”, vertelde de beherende partner van Space Capital, Chad Anderson, aan Reuters.

“Daarom zal de infrastructuurlaag van de ruimte het zwaarst worden getroffen tijdens de economische neergang.”

Het neerslachtige sentiment heeft ook beursgenoteerde “new space”-bedrijven zoals Rocket Lab USA, Astra Space, Spire Global en Satellogic getroffen, waarvan de aandelen tussen 49 procent en 92 procent zijn gedaald.

Veel investeerders die vorig jaar de ruimtevaart hebben verkend, hebben zich teruggetrokken, zegt William Kowalski, mede-oprichter van Atomos Space, dat ruimtevaartuigen maakt die satellieten helpen manoeuvreren in de ruimte.

“Fondsenwerving was een uitdaging, maar het heeft meer kapitaalefficiënte bedrijven in staat gesteld zich te onderscheiden”, zei hij.

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.