Beste smartphone 2022 – IGN

0

Er is nog nooit een betere tijd geweest voor smartphones. We hebben een lange weg afgelegd sinds de steenvormige telefoons die met een schouderriem werden geleverd of die voor gebruik op een auto moesten worden aangesloten. Bijna elke Android-telefoon en iPhone is een dunne, met glas bedekte rechthoek met een scherm met hoge resolutie en voldoende prestaties.

Maar dat is een tweesnijdend zwaard, aangezien bijna elke telefoon er hetzelfde uitziet en hetzelfde presteert. Het is duidelijk dat u iets speciaals wilt, of de meeste functies wilt bieden en in ieder geval waar voor uw geld wilt krijgen. Gelukkig hebben we elke nieuwe smartphone die vandaag beschikbaar is gezien en getest en kunnen we je vertellen welke de beste zijn om uit te kiezen.

We begrijpen dat het kiezen van de juiste telefoon anders is dan elk ander apparaat. Het is tenslotte iets waarop u vertrouwt en elke dag gebruikt. Vertrouw ons, we zullen je niet de verkeerde kant op sturen in je zoektocht naar de beste smartphone.

TL;DR – Dit zijn de beste smartphones:

Google Pixel 7

Beste smartphone

Google Pixel 7

De Google Pixel 7 is echt de voordeligste smartphone die je vandaag kunt kopen. Voor $ 599 om te beginnen, ondermijnt het het grootste deel van zijn concurrentie terwijl het geweldige hardware bevat. De 6,3-inch apparaten hebben een classier ontwerp met een meer aluminium frame en camerabalk. De resolutie van 1080 x 2400 is ook geüpgraded met een nog helderder paneel dat een maximale helderheid van 1400 nits bereikt, zodat het ook in de zon kan schijnen.

Het grootste kenmerk van elke Pixel-telefoon zijn natuurlijk fantastische camera’s en dit toestel levert met een ongelooflijk scherpe 50 MP hoofdcamera en een bruikbare 12 MP Ultrawide camera. Dat laat een telelenscamera opvallend buiten beeld, maar de Pixel 7 maakt dit goed met een Super Res Zoom-functie die beelden kan vastleggen met een zoomfactor tot 8x – hoewel foto’s er na 5x zoom niet meer zo goed uitzien. Deze telefoon is ook aanzienlijk sneller in al zijn slimme AI-aangedreven functies zoals spraakherkenning en Night Sight-fotografie dankzij de nieuwste Tensor G2-chip van Google.

Google Pixel 6a 5G

Beste budget-smartphone

Google Pixel 6a 5G

Voor een geweldige telefoon als je een beperkt budget hebt, pak je de Google Pixel 6a 5G. Het is moeilijk om dit niet te zien als een vlaggenschip van de Pixel-smartphone, ware het niet voor die kleine ‘a’ in de naam en het prijskaartje van $ 449, hoewel je hem goedkoper kunt vinden. U krijgt dezelfde Google Tensor-chip als in de Pixel 6, waardoor u prestaties uit het hogere middensegment krijgt om door games te bladeren en meerdere apps tegelijk te openen, waarbij u gemakkelijk tussen deze apps kunt schakelen. Die Tensor-chip drijft ook het grote, heldere OLED-scherm aan en biedt voldoende ruimte voor gamen, sms’en en streamen.

De Pixel 6a wordt geleverd met Android 12, superschone software met alleen de basisfuncties zoals Maps en Pay. Gelukkig heeft Google een sterke staat van dienst als het gaat om het bieden van software-ondersteuning lang na de lancering van een telefoon, waardoor de levensduur wordt verlengd. Er is ook AI-technologie die zorgt voor een indrukwekkende spraak-naar-tekst-ervaring en coole camerafunctionaliteit, naast andere gemakken. De enige grote downgrades bij het vergelijken van de Pixel 6a en de Pixel 6 zijn de levensduur van de batterij, de oplaadsnelheid en de hoofdcamera is slechts 12,2 MP. Serieuze fotografen zullen misschien teleurgesteld zijn, maar de meeste gebruikers zullen merken dat de camera’s meer dan geschikt zijn voor wat ze ook fotograferen. Als die kleine gebreken geen dealbreakers zijn, biedt deze budget-smartphone een indrukwekkende waarde.

iPhone 14 Pro

Beste iPhone

iPhone 14 Pro

Voor een iPhone die verder gaat, wil je de iPhone 14 Pro. Deze versie brengt een kleine upgrade naar onze vorige favoriet, de iPhone 13 Pro. Je krijgt een stevige telefoon die wordt aangedreven door de nieuwe A16 Bionic-chip van Apple, waardoor hij vrijwel elke taak die je erop uitoefent, moeiteloos doorstaat, inclusief gamen of videobewerking voor makers van inhoud. Deze versie geeft je een geüpgraded scherm, dat eindelijk de inkeping voor Face ID verwijdert en kiest voor een nieuw pilvormig cameragat genaamd Dynamic Island. Deze functie kan worden uitgebreid en verschillende animaties weergeven, waaronder alarmen, navigatie en de muziek die wordt afgespeeld, die ingedrukt kan worden gehouden om toegang te krijgen tot mediabedieningen. Het verbluffende scherm biedt ook een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz die daalt tot slechts 1 Hz, waardoor het nieuwe altijd-aan-scherm mogelijk is dat de batterij niet leegtrekt.

De iPhone 14 Pro heeft tal van andere functies die hem tot een van de beste telefoons maken die er te koop zijn. Ten eerste zijn er de camera’s. Je krijgt een 48 MP hoofdcamera met 2x zoom voor prachtige, levendige beelden, samen met een 12 MP brede en een 12 MP telefoto met 3x zoom. Het zal moeilijk zijn om betere telefooncamera’s te vinden dan deze, en de 14 Pro schittert zelfs wanneer foto’s bij weinig licht worden gemaakt. Ook is het mogelijk om 4K video’s te filmen. Wees voorbereid, want de camera’s stoten zo hard dat je telefoon niet plat op een oppervlak kan blijven liggen. Je krijgt ook nieuwe veiligheidsverbeteringen zoals crashdetectie en een satelliettelefoonfunctie voor eenvoudig contact met hulpdiensten.

Google Pixel 7 Pro

Beste Android-telefoon

Google Pixel 7 Pro

Het zal moeilijk zijn om een ​​perfectere smartphone te vinden dan de Google Pixel 7 Prodie nog meer grootsheid biedt dan de Pixel 6 Pro. Verwacht niet dat het elke telefoon uit het water zal blazen door elke statistiek, maar realiseer je gewoon dat je overal waar je kijkt excellentie zult vinden. De telefoon wordt geleverd met een uniek ontwerp dat hem helpt opvallen en toch een solide constructie biedt. Binnen dat frame heeft Google veel pit gestoken met de nieuwe Tensor G2-processor die alledaagse taken en gaming met gemak aankan. Het geeft zelfs afbeeldingen sneller weer en zorgt voor indrukwekkende spraakherkenning. Daarnaast krijg je een lange batterijduur met sneller opladen, Face Unlock en een eersteklas camerasysteem.

De Google Pixel 7 Pro heeft een enorm, scherp scherm en bereikt een wilde piekhelderheid van 1500 nit die des te beter is gemaakt met een variabele vernieuwingsfrequentie van 120 Hz. Dat scherm zorgt voor een solide zoeker om te gebruiken met het drievoudige camerasysteem aan de achterkant. U krijgt een fenomenale hoofdsensor die een breed dynamisch bereik, warme kleuren en uitstekende details vastlegt. De hoofdcamera wordt geflankeerd door een ultrabrede camera om alles in beeld te krijgen, en een 5x telelenscamera gaat helemaal tot 30x digitaal. Dat alles, en Google vraagt ​​slechts $ 899, terwijl zijn concurrenten meer dan $ 1000 vragen voor hun modellen met topspecificaties.

Asus ROG Telefoon 5S

Beste gaming-telefoon

Asus ROG Telefoon 5S

Voor een beest van een gaming-telefoon, wil je je wenden tot de Asus ROG Phone 5S. De nieuwste iteratie verbetert de toch al geweldige ROG Telefoon 5. Het systeem wordt nu aangedreven door een Snapdragon 888 Plus-chipset met een back-up van 16 GB LPDDR5-geheugen (kan oplopen tot 18 GB), dus snelheid en capaciteit zullen geen probleem zijn. Games worden geladen vanuit een solide 256 GB snelle UFS 3.1-opslag. En als je een betrouwbare verbinding nodig hebt om te gamen, kun je onderweg genieten van 5G of de nieuwste Wi-Fi 6E-connectiviteit. Dankzij de 6.000 mAh-batterij van de telefoon kun je meedoen aan een aantal marathon-gamesessies, maar je kunt blijven spelen terwijl je aan het juichen bent, omdat er een oplaadpoort aan de zijkant van de telefoon zit.

Natuurlijk, veel telefoons bieden snelle interne functies, maar het is wat Asus aan de buitenkant doet dat hem onderscheidt voor gaming. De Asus ROG Phone 5S heeft een pittig 144Hz AMOLED-scherm dat scant op aanraakinvoer met een wilde 360Hz. Asus bevat ook meer bedieningselementen, zodat u niet vastzit aan het uitvoeren van alle gecompliceerde acties van games met alleen uw duimen. Twee ultrasone zijknoppen kunnen werken als triggers of zelfs veegbewegingen aan. En er is een bewegingscontrolesysteem waarmee je 10 verschillende telefoonbewegingen kunt instellen die overeenkomen met de besturing in de game – denk aan kantelen om te draaien. Heck, er is zelfs wat coole RGB-verlichting aan de achterkant van de telefoon.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Beste phablet

Samsung Galaxy S22 Ultra

Als je gewoon op zoek bent naar een groot scherm boordevol kracht erachter, gaat er niets boven de Samsung Galaxy S22 Ultra. De nieuwste release van het bedrijf heeft een 6,8-inch (1.440 x 3.088) AMOLED-scherm dat groot, helder en responsief is. Je krijgt een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz en een aanraakbemonsteringsfrequentie van 240 Hz, dus het is ook perfect om te gamen. En vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Note 20 Ultra, is hij compatibel met S-Pen, zodat u gemakkelijk aantekeningen kunt maken of kunt schetsen. Wanneer u klaar bent, kan de stylus in de telefoon worden geschoven voor een gemakkelijke opslagoptie.

De Samsung Galaxy S22 Ultra biedt een aantal solide externe onderdelen, maar alles wat erin zit is ook niet traag. Het basismodel wordt geleverd met 8 GB RAM en 128 GB opslag, maar u kunt upgraden tot 12 GB en 1 TB opslag. De behoorlijke capaciteit en opslag, plus de naamloze 4nm-processor, zorgen voor een supersnelle telefoon. Het zou geen probleem moeten zijn, zelfs niet als je meerdere apps gebruikt of zwaardere taken uitvoert, zoals het bewerken van video’s of gamen. En met een batterij van 5000 mAh kun je deze baby de hele dag gebruiken zonder bang te hoeven zijn dat hij leeg raakt.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Beste opvouwbare telefoon

Samsung Galaxy Z Fold 4

van Samsung Galaxy Z Fold 4 staat ver af van de klaptelefoons van weleer, hoewel hij er bijna identiek uitziet als zijn voorganger, de Galaxy Z Vouw 3, met slechts een paar kleine verbeteringen. Het rockt een 6,2-inch scherm en blijft relatief dun wanneer het is opgevouwen. U kunt de telefoon echter als een boek openen – met behulp van het opnieuw ontworpen scharnier om de actie soepeler te maken – en binnenin schuilt een 7,6-inch scherm, wat betekent dat u in feite een kleine tablet krijgt die netjes in uw zak kan worden opgevouwen. Houd er rekening mee dat de telefoon in het begin een beetje onhandig aanvoelt vanwege de unieke afmetingen, en er is nog steeds een lichte vouw waar hij vouwt.

Als u zich zorgen maakt over de kwaliteit van de twee naadloze schermen, zou u ze voldoende helder en vloeiend moeten vinden dankzij de dynamische AMOLED-panelen die een adaptieve verversingssnelheid van 120 Hz bieden. Samsung heeft een taakbalk toegevoegd aan de Z Fold 4 om je meest gebruikte apps te huisvesten en heeft de selfie-camera onder het scherm verbeterd om beter te passen bij wat er op het scherm te zien is. Die schermen worden aangedreven door een Snapdragon 8+ Gen 1-processor in combinatie met 12 GB RAM om door taken en games te navigeren. Er zit een batterij van 4.400 mAh in, dus je kunt hem de hele dag gebruiken zonder dat hij doodgaat, maar als dat zo is, is er een snellaadfunctie. Je krijgt ook fatsoenlijke camera’s, maar die zijn helaas niet te vergelijken met de verbluffende camera’s op Samsung’s Galaxy S22 Ultra.

Kevin Lee is de hardware- en Roundups-editor van IGN. Volg hem op Twitter @baggingspam.

Danielle Abraham is een freelance schrijver en onbetaalde muziekhistoricus.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.