Arma 3-ontwikkelaars vechten tegen in-game beelden die worden gebruikt als oorlogspropaganda

0

Arma 3-ontwikkelaar Bohemia Interactive spreekt zich uit tegen het gebruik van in-game beelden om valse informatie te verspreiden, met name over de oorlog in Oekraïne.

In een openbare verklaring spreekt Bohemia Interactive zich uit tegen het gebruik van Arma 3-mods die opzettelijk zijn gemaakt om eruit te zien als echte oorlogsbeelden en als echt zijn doorgegaan.

“Deze door gebruikers gemaakte video’s kunnen viraal gaan en worden massaal gedeeld door gebruikers van sociale media; soms zelfs door verschillende reguliere media of officiële overheidsinstellingen wereldwijd”, zegt Bohemia Interactive in haar verklaring.

Arma 3 speelt zich af in een futuristisch conflict dat zich afspeelt in het jaar 2035, maar Arma 3 is ook ongelooflijk populair dankzij de robuuste modding- en aanpassingsmogelijkheden. Gebruikers hebben meer dan 20.000 modi gemaakt voor de game die zich afspeelt in allerlei verschillende oorlogen, echte en fictieve, gedurende veel verschillende tijdsperioden.

Bohemia Interactive vecht echter tegen mods die doelbewust worden gemaakt om op de oorlog in Oekraïne te lijken en online worden gedeeld als real-life beelden. “Hoewel het vleiend is dat Arma 3 moderne conflicten op zo’n realistische manier simuleert, zijn we zeker niet blij dat het kan worden aangezien voor echte gevechtsbeelden en gebruikt als oorlogspropaganda”, zegt Bohmeia Interactive PR-manager Pavel Krizka.

Krizka zegt dat Bohemia Interactive heeft geprobeerd de verspreiding van nep-oorlogsbeelden gemaakt in Arma 3 tegen te gaan door de video’s te markeren bij platformaanbieders zoals Facebook en YouTube, maar zegt dat het proces “zeer ineffectief” is.

In plaats daarvan is het team overgegaan tot samenwerking met toonaangevende mediakanalen en factcheckers zoals AFP en Reuters, omdat zij “een beter bereik hebben en de capaciteit hebben om de verspreiding van nepnieuwsbeelden effectief te bestrijden”.

Bohemia Interactive heeft ook een handleiding gepubliceerd waarmee gebruikers onderscheid kunnen maken tussen in-game video’s en beelden uit de echte wereld. Bohemia Interactive benadrukt aspecten als lage resolutie, trillende camera, donkere of nachtelijke beelden, gebrek aan audio en mensen, en onrealistische voertuigen en uniformen als dingen om op te letten bij het onderscheiden van nepvideo’s.

Ten slotte vraagt ​​Bohemia Interactive gebruikers om op verantwoorde wijze gamebeelden te gebruiken en “geen ‘clickbait’-videotitels te gebruiken”, en duidelijk te vermelden dat video afkomstig is uit een videogame voordat gameclips online worden gepubliceerd.

De Russische invasie van Oekraïne begon in februari 2022 en is sindsdien een voortdurend conflict dat talloze levens heeft geëist.

Matt TM Kim is de nieuwsredacteur van IGN. Je kunt hem bereiken @lawoftd.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.