TikTok promoot een giftige dieetcultuur onder tieners, jonge volwassenen: studie

0

Volgens nieuw onderzoek van de Universiteit van Vermont bevordert de populairste TikTok-inhoud met betrekking tot voedsel, voeding en gewicht een schadelijke eetcultuur onder tieners en jonge volwassenen, terwijl professionele stemmen grotendeels afwezig zijn in het gesprek.

Uit de studie, die zojuist is gepubliceerd in PLOS One, bleek dat TikTok grotendeels wordt gedomineerd door gewichtsnormatieve berichten of het idee dat iemands gewicht de belangrijkste indicator van hun gezondheid is. De meest populaire video’s op TikTok verheerlijken gewichtsverlies en presenteren voedsel als middel om gezondheid en dunheid te bereiken.

De bevindingen zijn vooral alarmerend in het licht van eerder onderzoek dat een verband aantoont tussen het gebruik van sociale media en ongeordend eten en een negatief lichaamsbeeld bij adolescenten en jonge volwassenen.

“Elke dag krijgen miljoenen tieners en jonge volwassenen inhoud op TikTok die een zeer onrealistisch en onnauwkeurig beeld schetst van voedsel, voeding en gezondheid”, zegt senior onderzoeker Lizzy Pope, universitair hoofddocent en directeur van het Didactic Program in Dietetics bij UVM. . “Vast komen te zitten in gewichtsverlies TikTok kan een heel moeilijke omgeving zijn, vooral voor de belangrijkste gebruikers van het platform, namelijk jonge mensen.”

De studie is de eerste die kijkt naar TikTok-content op een schaal gerelateerd aan voeding en lichaamsbeeld. De conclusies zijn gebaseerd op een grondige analyse van de top 100 video’s van 10 trending hashtags voor voeding, voeding en gewicht, die vervolgens werden gecodeerd voor de belangrijkste thema’s. Toen het onderzoek in 2020 begon, had elk van de 10 hashtags meer dan een miljard views; de gekozen hashtags zijn aanzienlijk toegenomen naarmate het gebruikersbestand van TikTok is gegroeid.

“We waren voortdurend verrast door hoe wijdverbreid het onderwerp gewicht was op TikTok. Het feit dat miljarden mensen inhoud over gewicht op internet bekeken, zegt veel over de rol die eetcultuur speelt in onze samenleving”, zegt co-auteur Marisa Minadeo ’21, die het onderzoek uitvoerde als onderdeel van haar afstudeerscriptie aan UVM.

De afdeling Voedings- en voedingswetenschappen van UVM heeft de afgelopen jaren afstand genomen van een gewichtsnormatieve mentaliteit en heeft een gewichtsinclusieve benadering van diëtetiek aangenomen. De methode verwerpt het idee dat er een “normaal” gewicht is dat voor iedereen haalbaar of realistisch is en richt zich in plaats daarvan op het gebruik van niet-gewichtsindicatoren voor gezondheid en welzijn om de gezondheid van een persoon te beoordelen. Pope beweert dat als de samenleving gewichtsnormativiteit handhaaft, vetbias zal blijven bestaan.

“Net zoals mensen verschillende lengtes hebben, hebben we allemaal verschillende gewichten”, zei Pope. “Gewichtsinclusieve voeding is echt de enige juiste manier om naar de mensheid te kijken.”

Als een uitgebreidere methode om iemands gezondheid te beoordelen, wordt gewichtsinclusieve voeding steeds populairder. Minadeo, een UVM-majoor Gezondheid en Maatschappij, en haar adviseur Pope waren nieuwsgierig om meer te weten te komen over de functie van TikTok als bron voor kennis over voeding en gezonde eetgewoonten. Ze waren geschokt toen ze hoorden dat TikTok-makers, waarvan werd gedacht dat ze invloedrijk waren in de academische voedingsruimte, niet veel invloed hadden op het algehele voedingslandschap.

De meeste inhoud die in het onderzoek is geanalyseerd, is geproduceerd door blanke, vrouwelijke adolescenten en jonge volwassenen. De onderzoekers definieerden deskundige stemmen als mensen die zichzelf identificeerden met geloofsbrieven zoals geregistreerde diëtisten, artsen of gecertificeerde trainers. Zeer weinig makers voldeden aan deze criteria.

“We moeten jonge mensen helpen om kritische denkvaardigheden en hun eigen lichaamsbeeld te ontwikkelen buiten sociale media om”, zei Pope. “Maar wat we echt nodig hebben, is een radicale heroverweging van hoe we ons verhouden tot ons lichaam, voedsel en gezondheid. Dit gaat echt over het veranderen van de systemen om ons heen, zodat mensen een productief, gelukkig en gezond leven kunnen leiden”, zei Pope.

(Met input van ANI)

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.