Tiener bouwt het bekende universum in Minecraft

0

De achttienjarige YouTuber Christopher Slayton heeft onlangs hele planeten, zwarte gaten, sterrenstelsels en, nou ja, de hele kosmos gemaakt. En hij gebruikte niets anders dan de blokken in Minecraft.

In de meer dan tien jaar sinds de release is Minecraft geëvolueerd tot een creatieve krachtpatser, met een miljoenen sterke gemeenschap die samenwerkt om een ​​pantheon van op blokken gebaseerde wonderen te bouwen, variërend van de Starship Enterprise tot het gotische stadsbeeld van Yharnam uit Bloodborne.

Onlangs besloot Christopher Slayton – die ChrisDaCow op YouTube heet – om het creatieve potentieel van de sandbox tot nu toe naar de grootst mogelijke schaal te brengen, door te proberen de hele kosmos opnieuw te creëren… of in ieder geval de elementen die we het beste kennen.

Slayton begon met het nauwgezet herscheppen van planeet Aarde. Dit zou uiteindelijk een relatief bescheiden begin worden in vergelijking met wat zou volgen, maar het kostte de blokartiest toch in totaal drie dagen om de continenten te meten en de oppervlaktekleuren, wolken en belichting precies goed te krijgen. Het verlichten van de wereldbol bleek bijzonder uitdagend te zijn, maar door optimaal gebruik te maken van een tool waarmee je ‘met licht kunt schilderen’, kon Slayton zijn creatie meeslepende lichtgradiënten en -effecten geven.

Een afbeelding van het Minecraft-universum van Slayton.  (Afbeelding tegoed: Christopher Slayton)

Een afbeelding van het Minecraft-universum van Slayton. (Afbeelding tegoed: Christopher Slayton)

Nu de aarde compleet was, ging Slayton verder met het creëren van de andere planeten in het zonnestelsel. Sommige van deze werelden draaien met een merkbare kanteling, die werd nagebootst in het pas geboren digitale universum door de planeten onder een hoek te schilderen. Deze extra laag van complexiteit werd verergerd door het feit dat drie van de planeten – Saturnus, Uranus en Neptunus – hun eigen kenmerkende ringsystemen herbergen.

Eindelijk was Slayton in staat om de zon te bouwen – compleet met een apocalyptisch aantal zonnevlammen – met behulp van enkele van de helderste blokken in Minecraft.

Vanaf hier werd de schaal van de onderwerpen die Christopher probeerde te bouwen steeds ambitieuzer, aangezien de digitale kunstenaar zich richtte op het herscheppen van een van de meest iconische kosmische structuren die tot nu toe zijn ontdekt: de pijlers van de schepping.

Deze enorme verzameling interstellair stof en gas is in werkelijkheid een sterrenkraamkamer die deel uitmaakt van de Adelaarsnevel. Met een breedte van ongeveer 4,5 lichtjaar zijn de pijlers van de schepping radicaal groter dan alles wat hij tot nu toe had ontworpen. Om praktische redenen besloot Christopher echter om de grootte van zijn Minecraft-representaties vergelijkbaar te houden met zijn model van het zonnestelsel.

In een video die op zijn YouTube-kanaal werd gepost, legde Slayton uit: “Elke keer dat ik een bouwwerk maakte, zou de werkelijke schaal bijna precies hetzelfde blijven, terwijl de grootte van het object in het universum exponentieel groter zou worden in licht- jaar”.

Op indrukwekkende wijze hield hij bij het maken van de pijlers rekening met hun reële posities ten opzichte van elkaar, en modelleerde hij zelfs de grote sterren die overal in afbeeldingen van de nevel die zijn vastgelegd door Hubble en andere telescopen.

Christopher probeerde vervolgens een van de meest tot de verbeelding sprekende en ontzagwekkende hemellichamen in het universum na te bootsen: een zwart gat. Deze kosmische creaties komen vrij vaak voor in een of andere vorm in ons universum, en men denkt dat superzware versies ervan op de loer liggen in het hart van bijna elk groot sterrenstelsel zoals de Melkweg.

Slayton besloot zijn werk te baseren op het zwarte gat ‘Gargantua’, uit de sciencefictionfilm Interstellar uit 2014. Hoewel fictief, is deze singulariteit – en zijn lichtbuigende eigenschappen – een uitstekende weergave van hoe een echt zwart gat eruit zou zien als we op de een of andere manier vanuit een baan om de aarde zouden observeren zonder op brute wijze te worden gespagd door zijn intense zwaartekracht.

Natuurlijk is het uitzoeken van de rondingen van een zwart gat een uitdagende onderneming als je alleen maar vierkante blokken hebt om mee te werken. Slayton was echter in staat om honderden rijen blokken als leidraad te gebruiken om de lichtcurven van de singulariteit te creëren en ze vervolgens zo te belichten dat ze eruitzagen als een indrukwekkende Minecraft-versie van Gargantua.

Vervolgens creëerde hij nauwgezet een cluster van Melkwegachtige spiraalvormige sterrenstelsels en, ten slotte, begon hij te werken aan een representatie van het hele universum. Op basis van computersimulaties geloven veel astronomen dat het heelal, als het van heel ver wordt bekeken, eruit zou zien als een enorm kosmisch web, waarin filamenten bestaande uit gloeiende sterrenstelsels en gaswolken worden onderbroken door leegten van niets.

In totaal kostte het Slayton meer dan een maand om zijn digitale universum te creëren, dat tot nu toe een van de meest indrukwekkende en enorme Minecraft-builds moet zijn. Tijd heel goed besteed naar onze mening.

Anthony Wood is een freelance schrijver bij IGN

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.