Octopus Energy dringt er bij het VK op aan om de bureaucratie te schrappen en ‘goedkoopste’ stroom te gebruiken voor 1,85 miljoen huishoudens | Wetenschap | Nieuws

0

Octopus Energy heeft er bij de regering op aangedrongen om de administratieve rompslomp rond onshore windparken, die zij hebben geprezen als een van de “snelste en goedkoopste” vormen van energie om te bouwen, te schrappen. Sinds hij premier is, is Rishi Sunak teruggekomen op de plannen van zijn voorganger Liz Truss om de groei te stimuleren door de administratieve rompslomp rond onshore windparken in Groot-Brittannië te schrappen. Volgens die geschrapte plannen zou de bouw van windparken op Britse bodem in lijn zijn geweest met andere infrastructuurprojecten, waardoor het land een belangrijke nieuwe hernieuwbare energiebron zou kunnen benutten. Octopus Energy heeft de regering echter opgeroepen om de huidige regels rond wind op land te versoepelen, eraan toevoegend dat deze projecten binnen een jaar kunnen worden gebouwd.

Dit komt toen het energiebedrijf aankondigde dat hun matchmaking-platform dat eerder dit jaar werd onthuld, 2,3 GW aan potentiële nieuwe Britse onshore windenergie had geïdentificeerd die gebouwd zou kunnen worden met steun van de lokale gemeenschap.

Dit staat gelijk aan het bouwen van een grote kerncentrale, die voldoende goedkope, groene energie van eigen bodem levert voor 1,85 miljoen huishoudens – of de gecombineerde bevolkingsomvang van Birmingham en Manchester.

Het Winder-platform van Octopus Energy Group is ontwikkeld om het proces van het bouwen van nieuwe windturbines te versnellen door beschikbaar land te matchen met gemeenschapsondersteuning, netcapaciteit en windgegevens.

In een verklaring zei het bedrijf: “Het is het nieuwste initiatief in de plannen van Octopus om goedkope windenergie uit te breiden, waardoor de verschuiving van het VK naar een groene economie wordt versneld en de energierekening wordt verlaagd.

“Winder bouwt voort op Octopus’ ‘Fan Club’-tarief ter wereld, dat goedkopere stroom levert aan gemeenschappen in de buurt van zijn windturbines als de wind waait. Sinds de lancering in 2021 hebben meer dan 15.000 mensen in het hele land contact opgenomen met Octopus om te vragen voor een turbine in hun gemeenschap.”

Volgens het laatste onderzoek van BloombergNEF is wind op land een van de goedkoopste en snelste vormen van energie om op te bouwen en kost ongeveer $ 46/MWh.

Ondanks het verzet van de heer Sunak tegen windmolenparken op land, hebben recente peilingen aangetoond dat energiebronnen enorm populair zijn in het VK. Uit een recente YouGov-enquête bleek dat 9 op de 10 (87%) mensen een windturbine in hun gemeenschap zouden steunen als dit goedkopere energie zou betekenen

Octopus schat dat het bouwen van turbines op alle geïdentificeerde locaties investeringen van meer dan £ 3,4 miljard zou opleveren, “wat zou leiden tot een door hernieuwbare energie aangedreven groeigolf en het creëren van meer hoogwaardige groene banen in het VK.”

LEES MEER: Sunak drong aan op een U-bocht tegen ‘verbijsterende beslissing om energiegoudmijn te verbieden’

Zoisa North-Bond, CEO van Octopus Energy Generation merkte op: “Deze energiecrisis wordt veroorzaakt door onze afhankelijkheid van gas. Om er een einde aan te maken en ervoor te zorgen dat we nooit meer in dezelfde positie terechtkomen, moeten we meer goedkope, groene energie bouwen – en snel.

“Het huidige systeem betekent dat het gemiddeld zeven jaar duurt om een ​​nieuwe onshore windturbine te bouwen en aan te sluiten, maar het is mogelijk om het in een jaar te bouwen.

“Winder laat zien dat we dit proces enorm kunnen versnellen en tegen de volgende winter een verschil kunnen maken. Het is mogelijk om meer windturbines te bouwen waar mensen ze willen, wat helpt om onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te beëindigen, energierekeningen te verlagen en economische groei te ontketenen.”

Dr. Simon Cran-McGreehin, hoofd analyse bij de Energy and Climate Intelligence Unit, zei tegen Express.co.uk: “Als het gaat om wind op land, is het echt verbijsterend waarom de regering de afgelopen jaren vijandig is geweest ernaar toe of op zijn best lauw.

“Evenzo heeft wind op land, met alle hernieuwbare energiebronnen, de steun van 80 procent van de bevolking. Het is populair en het is de afgelopen jaren populair geweest.

“Zeker nu mensen weten dat het een van de goedkoopste vormen van energieopwekking is, weten ze dat we daardoor minder gas hoeven te importeren, waardoor we minder afhankelijk worden van de internationale markt en zulke hoge prijzen.

“Wind op land zou een soort win-win zijn, en een regering die dit ondersteunt, zou de zeer populaire publieke opinie volgen.

“Het is erg belangrijk dat de industrie duidelijke signalen heeft en dat de overheid de waarde van deze technologieën erkent, zodat bedrijven het vertrouwen krijgen om te investeren en ze sneller in te zetten.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.