National Grid staat op het punt om binnen enkele uren een noodstopplan in gang te zetten | Wetenschap | Nieuws

0

Het National Grid staat op het punt om morgenavond een noodplan voor het voorkomen van black-outs aan te kondigen, waarbij huishoudens zouden worden betaald om hun energieverbruik te verminderen. De Electricity Systems Operator (ESO) heeft gezegd dat het – als gevolg van de druk op het Franse energienet – overweegt om morgenavond voor het eerst de zogenaamde Vraagflexibiliteitsdienst op te starten, met een definitief besluit dat vandaag om 14.30 uur wordt verwacht. . De regeling zou het publiek ertoe aanzetten om op piekmomenten verschillende energiebesparende maatregelen te nemen, zoals het uitschakelen van apparaten die veel energie verbruiken en het verlagen van de elektrische verwarming. Volgens de ESO verbruiken moderne televisies heel weinig energie, dus deelnemers aan het potentiële evenement van morgenavond hoeven zich geen zorgen te maken over het missen van Engeland in de FIFA World Cup tegen Wales. Oudere modellen kunnen echter het uitschakelen rechtvaardigen.

Een woordvoerder van de National Grid ESO vertelde LADBible: “Wat er is gebeurd, is dat de ESO een indicatieve kennisgeving op BMRS heeft uitgegeven om dienstverleners op het gebied van vraagflexibiliteit te waarschuwen dat we morgenavond om 14.30 uur een vereiste kunnen uitvaardigen voor het gebruik van DFS.

“We zijn nog steeds aan het beoordelen welke vereisten we nodig hebben, dus het is nog steeds mogelijk dat we om 14.30 uur een vereiste voor 0 MW uitvaardigen die het gebruik van de DFS morgenavond stopzet.”

De oorzaak van het huidige projecttekort, volgens energie-inzichtbedrijf EnAppSys, is de “trage terugkeer van [nuclear power] in Frankrijk en lagere temperaturen”. Dit, legden ze uit, “kan betekenen dat er een vermindering is van de beschikbare import over de interconnectoren.

Over het onderwerp energiezekerheid deze winter heeft Downing Street eerder gezegd: “Terwijl we ons voorbereiden op alle eventualiteiten, hebben we er alle vertrouwen in dat we gedurende de wintermaanden over een goede voorziening zullen blijven beschikken.

“We hebben wel een behoorlijk diverse energievoorziening. Wind op zee blijft een groot deel van onze energie leveren, vooral tijdens de wintermaanden.”

De Vraagflexibiliteitsservice zal beschikbaar worden gesteld aan zoveel mogelijk bereidwillige deelnemers, waarbij huishoudens hun verbruik gedurende ten minste 30 minuten moeten kunnen verlagen en in staat moeten zijn om elk half uur te worden gemeten – dat wil zeggen, een slimme meter hebben .

Het National Grid ESO zei: “Consumenten die hun elektriciteitsverbruik willen aanpassen en willen profiteren van de service, kunnen dit doen via hun energieleverancier, die rechtstreeks contact met u zal opnemen als ze deelnemen aan onze service.”

De volgende binnenlandse providers hebben zich aangemeld om deel te nemen aan de Demand Flexibility Service: British Gas, CarbonLaces, E.ON Next, Equiwatt, ev.energy, Hugo Energy App, Labrador, Loop.homes. myenergi, Octopus Energy, Power Rewards-app, Shell Energy Retail, SMS, VpowerU en Zenobe Energy Limited.

Live Demand Flexibility Service-evenementen zullen naar verwachting op doordeweekse dagen in de late namiddag of vroege avond worden gehouden – wanneer de elektriciteitsvraag het hoogst is – en zullen naar verwachting elk ongeveer drie tot vier uur duren.

NIET MISSEN:

SSE-baas geeft energiewaarschuwing af, aangezien bedrijf mogelijk productie moet verlagen [REPORT]
VK bouwt nieuwe ‘strategische troef’ om een ​​einde te maken aan de afhankelijkheid van China [INSIGHT]
Rusland is van plan een nieuwe nucleaire deal met India te sluiten in grote investeringen [ANALYSIS]

Volgens het National Grid ESO: “Huishoudens zouden hun stroomverbruik kunnen verminderen […] door ervoor te kiezen om voor of na het evenement stroomvretende apparaten zoals wasmachines, wasdrogers, vaatwassers, elektrische douches en elektrische verwarmingselementen te gebruiken.”

“Een andere optie zou zijn om het energieverbruik te verminderen (bijvoorbeeld door een magnetron te gebruiken in plaats van de oven) tijdens het evenementvenster.

Voor deelname aan de Vraagflexibiliteitsdienst hoeven mensen niet in het donker te zitten, merkte de ESO op. Ze voegden eraan toe: “De service gaat over het verminderen van uw elektriciteitsverbruik waar u kunt en vraagt ​​​​mensen niet om zonder elektriciteit te gaan.

“Efficiënte gloeilampen en kleine apparaten zoals moderne televisies verbruiken zeer weinig elektriciteit en daarom is het onwaarschijnlijk dat het de moeite waard is om het gebruik hiervan aan te passen tijdens een ‘evenement’.”

“Deelname aan de service is volledig optioneel en klanten hoeven niet deel te nemen als ze dat niet willen, zelfs als ze zich hebben aangemeld om deel te nemen aan DFS-evenementen.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.