Microsoft zei geen remedies te hebben aangeboden in de EU-antitrustbeoordeling van de Activision-deal

0

Microsoft heeft geen remedies aangeboden aan EU-antitrustregelgevers die het voorgestelde bod van $ 69 miljard (bijna Rs. 5.71.400 crore) op Call of Duty-maker Activision Blizzard herzien voorafgaand aan een verwacht volledig EU-onderzoek, zei een persoon die bekend is met de kwestie op Maandag.

Het Amerikaanse softwarebedrijf zet in op de overname om beter te kunnen concurreren met leiders Tencent en Sony, waarbij laatstgenoemde een criticus is van de deal.

De Europese Commissie, die naar verwachting haar voorlopige beoordeling van de deal op 8 november zal afronden, zei dat haar website up-to-date was. Op de site bleek dat Microsoft geen concessies had gedaan.

Microsoft zei dat het met de Commissie blijft werken aan de volgende stappen en om eventuele zorgen op de markt, zoals die van Sony, aan te pakken.

“Sony, als marktleider, zegt zich zorgen te maken over Call of Duty, maar we hebben gezegd dat we vastbesloten zijn om dezelfde game op dezelfde dag beschikbaar te maken voor zowel Xbox als PlayStation”, aldus Microsoft in een verklaring.

Bedrijven bieden doorgaans geen oplossingen aan tijdens de EU-voorlopige evaluatie als ze weten dat toezichthouders vervolgens van plan zijn een vier maanden durend onderzoek te openen.

Eerder werd gemeld dat de EU-antitrustregelgevers spelontwikkelaars vragen of Microsoft zal worden gestimuleerd om de toegang van rivalen tot de bestverkochte games van Call of Duty-maker Activision Blizzard te blokkeren, volgens een EU-document dat door Reuters is ingezien.

De EU-mededingingshandhaver vroeg ook of de schat aan gebruikersgegevens van Activision de Amerikaanse softwaregigant een concurrentievoordeel zou geven bij de ontwikkeling, publicatie en distributie van computer- en consolegames, zo blijkt uit het EU-document.

De geplande overname, de grootste in de game-industrie, zal Microsoft helpen beter te concurreren met leiders Tencent en Sony.

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.