JioGamesCloud: de nieuwe cloudgamingservice van Reliance nu beschikbaar in bèta voor iedereen

0

JioGamesCloud is nu beschikbaar voor vroege bètatoegang voor iedereen. Drie jaar geleden aangekondigd tijdens een Reliance AGM-evenement, probeert de Indiase cloudgamingservice titels van hoge kwaliteit naar zijn platform te brengen, waaronder Saints Row IV, Kingdom Come Deliverance en meer. Hoewel om eerlijk te zijn, is het grootste deel van de line-up ongehoord aan mobiele titels. Geïnteresseerde gebruikers kunnen zich aanmelden voor het JioGamesCloud-bètaprogramma en games uit de catalogus testen, via de JioGames Android-app, hun webbrowser en de JioFiber-settopbox. Games kunnen direct worden gespeeld zonder dat er downloads, installaties of updates nodig zijn.

Net als bij elke andere cloud-gamingservice zijn laadtijden en prestaties volledig afhankelijk van je internetverbinding. Gadgets 360 testte het uit op een Android-telefoon, een Windows-laptop en een MacBook Air – en het liep redelijk soepel met 16mbps met full-HD 1080p graphics. JioGamesCloud is momenteel gratis beschikbaar, zelfs degenen met een Airtel- of Vi-telefoonnummer, hebben we ontdekt. Hoewel we later zouden verwachten dat het achter een abonnement zou zitten. Het kan werken op een terugkerend maandelijks abonnement, vergelijkbaar met Xbox Game Pass, dat wordt geleverd met Cloud Gaming, zij het niet in India. In 2020 bevestigde Reliance Jio dat het samenwerkte met Microsoft om zijn Project xCloud-gamingservice naar India te brengen, hoewel het sindsdien stil is gebleven.

Ondersteuning voor JioGamesCloud-controller

Op een Android-apparaat werkt JioGamesCloud op dezelfde manier als de meeste op telefoons gebaseerde titels, met bedieningselementen op het scherm die kunnen worden uitgebreid via een Bluetooth-controller. Ondertussen vertrouwt de desktopversie van JioGamesCloud op een toetsenbord-muis-configuratie, met extra ondersteuning voor controllers. Gadgets 360 testte zowel de DualSense van de PS5 als de Xbox draadloze controller die bij een Xbox Series X werd geleverd. Beide werkten – hoewel de D-pad op geen van beide werkte en de instellingen van de DualSense-besturing ongebruikelijk waren en niet konden worden gewijzigd. In de sectie Veelgestelde vragen over JioGamesCloud op de officiële website staat dat je “een gamecontroller (Bluetooth of bekabeld) nodig hebt die is aangesloten op je set-top-box [and the JioGamesNow app to play on your television].”

Hoe games te spelen op JioGamesCloud

Voor inloggen op het platform is een telefoonnummer vereist en het is niet nodig dat het een Jio-simkaart is, zoals we eerder opmerkten. De hardwarespecificaties zijn ook beperkt en vereisen simpelweg een “stabiele internetverbinding”, hoewel het wel aanbeveelt om titels in Google Chrome uit te voeren voor de “beste game-ervaring”.

Games op Android zouden draaien op een 5G-verbinding of Wi-Fi, met ondersteuning voor apparaten variërend van versies Android 5.0 tot Android 12.0. Op mobiel is JioGamesCloud opgenomen als een nieuw tabblad in de JioGames-app, met een lijst van de beperkte bibliotheek, gesorteerd op genres. Mijn korte speeltijd met Kingdom Come Deliverance en Saints Row IV op Android werd geplaagd door schermbevriezingen en crashes toen een nieuwe animatie werd geladen. Games lijken op de laagst mogelijke instellingen te draaien – zoals verwacht – en werden doorzeefd met hindernissen zoals schermflikkeringen en het geluid valt weg. Dit lijkt echter alleen het geval te zijn bij zwaardere AAA-titels, aangezien ik vond dat minder intensieve games zoals Ben 10 boterzacht verliepen. Het is ook vermeldenswaard dat JioGamesCloud momenteel in bèta is.

Op pc waren de prestaties echter veel beter, hoewel niet aanzienlijk. Op Saints Row IV ondervond ik wat invoervertragingen en een lichte hapering die super opviel bij het bewegen van de camera. De game draaide duidelijk op de laagst mogelijke instellingen – en de grafische instellingen zijn ontoegankelijk op zowel Android als pc, waardoor je niet aan de presets kunt sleutelen om de best mogelijke framerate te krijgen. Kingdom Come Deliverance, aan de andere kant, bestrijdt het vertragingsprobleem door bewegingsonscherpte op te nemen, wat naar mijn smaak nogal misselijkmakend was. Het zou geweldig zijn geweest als ik het een klein beetje had kunnen verminderen.

JioGamesCloud brengt Nvidia GeForce Now

Voorlopig is de gamesbibliotheek op JioGamesCloud vrij beperkt, hoewel het van plan is om in de loop van de tijd “te blijven verrijken”. Reliance heeft blijkbaar ook een band met Nvidia om GeForce Now via JioGamesCloud te brengen, zoals bevestigd door een lid van het ondersteuningsteam in het officiële Discord-kanaal. De bewering wordt versterkt door een uitgelekt screenshot van de set-top box-versie, die een GeForce-tabblad bevat met titels als Watch Dogs 2, Destiny 2 en Trackmania.

JioGamesCloud-gamesbibliotheek

Vanaf nu zijn er niet veel AAA- of bekende opties, behalve de paar die hieronder worden vermeld:

JioGamesPlay is nu gratis beschikbaar in vroege toegang op een desktopbrowser, de JioGames Android-app en de JioFiber set-top box. Er wordt verwacht dat het een op abonnementen gebaseerd aanbod zal zijn zodra het de bètatest verlaat. Hoewel er geen woord is over een volledige lancering, liet een lid van het Discord-ondersteuningsteam doorschemeren dat dit in januari 2023 zou kunnen gebeuren.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.