Deze ‘langzame paarden’ zijn veranderd in volbloeden voor deze duizelingwekkende tweedejaars inspanning

0

Dickie Bow (Phil Davis) onderzocht het passerende verkeer. Buiten het spel en onder de radar waren er tientallen jaren verstreken sinds hij iets voor iemand had betekend. Dat wil zeggen, totdat een man uit de menigte tevoorschijn kwam en herinneringen opriep aan een verleden dat het best was vergeten. Zo begint seizoen 2 van Langzame paarden op Apple, terwijl Jackson Lamb en zijn team een ​​diepe duik nemen in de wereld van Russische slaapagenten.

Gebaseerd op de boeken van Mick Herron, trok deze prille spionageserie onnoemelijk veel aandacht toen hij eerder dit jaar in première ging. Geholpen door James Hawes (Sneeuwpiercer) en met als headliner Gary Oldman, samen met Jack Lowden en Kristin Scott Thomas – seizoen één bleek een grote hit van Apple te zijn.

Met deze tweede poging kan het publiek zich verheugen op meer van hetzelfde, aangezien een slaapcel uit de Koude Oorlog om snode redenen opnieuw wordt geactiveerd. Protestmarsen, geheime bijeenkomsten op hoog niveau en een beetje kunstvliegen in tweedekkers wachten op degenen die bereid zijn om er voor de tweede keer in te duiken. Gebruikmakend van het bronmateriaal van Herron en de meeslepende uitvoering van Oldman als uitgangspunt, Langzame paarden blijkt deze keer net zo boeiend te zijn.

Met oude rotten Catherine Standish (Saskia Reeves), Min Harper (Dustin Demri-Burns) en de altijd beleefde Roddy Ho (Christopher Chung) die hacken, levert dit solide gouden ensemble weer een stukje smerige ouderwetse spionage. Naast nieuwkomers Shirley Dander (Aimee-Ffion Edwards) en Marcus Longridge (Kadiff Kirwan) schiet het publiek al snel door Londen naast deze clandestiene agenten.

Met Will Smith, de vaste medewerker van Armando Iannucci, als scriptschrijver, zit deze eigentijdse thriller boordevol bijtende neerbuigingen en poëtische vulgariteit – die voornamelijk uit de mond van Lamb komen terwijl hij zijn weerbarstige beschuldigingen aankleedt. Niet alleen om zijn reputatie als buitenbeentje met hygiënische eisen in stand te houden, maar ook om ervoor te zorgen dat Slough House blijft functioneren tijdens zijn voortdurende afwezigheid.

Afgezien daarvan schept dit gelikte vervolg veel plezier in afwijkingen, waarbij zowel Oldman’s Lamb als Lowden’s River Cartwright naar onbekende wateren worden gebracht. Van afgelegen locaties zoals de Cotswolds tot afgelegen cafés in Londen – kosten noch moeite zijn gespaard als het gaat om het verhogen van de lat voor de aangrijpende follow-up.

Afbeelding via Apple
Afbeelding via Apple

Deze keer speelt Diana Taverner van Scott Thomas misschien een minder integrale rol in de procedure, maar desalniettemin blijft het een waar genoegen om haar tegenovergestelde Oldman op het scherm te zien. Er is niets beters voor het publiek dan het gevoel te hebben dat ze in veilige handen zijn, wat in het geval van deze twee acterende legendes vanzelfsprekend is.

Of Lamb nu onderhandelt over financiering of Diana eraan herinnert dat het stropen van zijn team onder de riem is, hun chemie in karakter valt niet te ontkennen en geeft deze show een echte pluim. Er moet ook worden opgemerkt dat deze keer Lowden een groot deel van de show in zich draagt, terwijl Oldman een ingetogen fundament blijft waarop Langzame paarden kan vertrouwen.

Solide ondersteuning komt ook van Dustin Demri Burns en Rosalind Eleazar, omdat ze hun dynamiek dieper kunnen verkennen buiten het team. Zowel Min als Louisa krijgen meer schermtijd en een volledig apart verhaal, wat betekent dat dit verhaal echt profiteert van meerdere threads die allemaal tegelijk lopen.

Elders, zowel Adrian Rawlins (Harry Potter), Catherine McCormack (tempel) en Phil Davis (Proberen) geven de kleinere elementen echte inhoud – spelen hun rol tot in de perfectie terwijl sommige onsmakelijke individuen proberen Cartwright en zijn gezelschap te sluiten – hetzij met een drankje in een achtergebleven flophuis of terwijl ze Chardonnay al fresco delen tijdens een beleefd gesprek.

Waar het publiek ook naar kijkt tijdens deze Apple-original, de kwaliteit voor en achter de camera valt niet te ontkennen. Enorm profiteren van een realiteit die wordt gevormd door echte Londense locaties, Langzame paarden riekt naar authenticiteit, terwijl Oldman en zijn cohorten echt onder de huid van deze personages kruipen.

Verachtelijk maar charmant, dit tweede seizoen is welsprekend uitgezet en vliegt snel voorbij, terwijl het themaliedje van Mick Jagger alleen maar dient om zijn toch al unieke identiteit te versterken. Afgezien van de geheime shenanigans en verouderde relikwieën die zijn overgebleven uit een vervlogen tijdperk, heeft dit tweede seizoen simpelweg bevestigd dat Langzame paarden seizoen één was geen toevalstreffer. Een feit waar Apple het duidelijk mee eens is, aangezien seizoen 3 en 4 al in de maak zijn, iets waarvan je zult geloven dat Jackson Lamb alleen maar aan het opwarmen is.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.