‘COVID nog steeds onvoorspelbaar…’: voormalig hoofdwetenschapper van de WHO te midden van een nieuwe virusgolf in China

0

Het coronavirus is aanzienlijk geëvolueerd sinds het eind 2019 voor het eerst werd opgespoord. Van een aanzienlijk dodelijk virus is het nu minder dodelijk geworden – dankzij de vaccinatie-initiatieven en de opkomst van Omicron. De voormalige hoofdwetenschapper van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Soumya Swaminathan, beweerde echter dat ‘we geluk hebben gehad dat omicron arriveerde’, maar dat het coronavirus nog steeds het ‘element van onvoorspelbaarheid’ bezit.

Sprekend op Omicron, vertelde Swaminathan Indische Expres dat “We hebben het geluk gehad dat Omicron in de afgelopen 10 of 11 maanden is geëvolueerd. En we hebben ongeveer 300 sublijnen van Omicron gehad, die we nu volgen. Hoewel een meerderheid van hen blijft evolueren om meer overdraagbaar te zijn, haalt elke keer dat je een nieuwe soort krijgt, de vorige in en krijg je een nieuwe golf van infecties. Maar dat heeft zich niet vertaald in toenemende sterfgevallen.”

“Maar in termen van wat het virus vervolgens gaat doen, is er nog steeds een element van onvoorspelbaarheid.”

En beweert verder: “Het is een nieuw virus, het evolueert nog steeds, past zich nog steeds aan. We moeten nog steeds voorzichtig zijn”

Deze opmerking komt op een moment dat China een enorme golf van nieuwe COVID-gevallen ziet. Dagelijkse gevallen van COVID-19 in het hele land bereiken records, met 32.695 gemelde vrijdag. Daarvan waren er 1.860 in Peking, hoewel de meerderheid van hen asymptomatisch was.

COVID kan ons opnieuw verrassen

Vorige maand herinnerde het VN-gezondheidsagentschap ons eraan dat COVID-gerelateerde noodsituaties binnenkort kunnen eindigen, maar dat het er nog steeds is. Directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, zei dat de pandemie “ons eerder heeft verrast en heel goed opnieuw kan doen”.

Hoewel de gevallen wereldwijd beginnen af ​​te nemen, moeten landen nog steeds waakzaam blijven en aandringen om hun meest kwetsbare bevolkingsgroepen te laten vaccineren. “Hoewel de publieke perceptie is dat de pandemie in sommige delen van de wereld voorbij is, blijft het een gebeurtenis voor de volksgezondheid die de gezondheid van de wereldbevolking negatief en sterk blijft beïnvloeden”, aldus de commissie van de WHO.

Ondertussen is het aantal actieve covid-gevallen in India gedaald tot 5.123, met 291 nieuwe coronavirusinfecties die de afgelopen 24 uur zijn gemeld, zei het ministerie van Volksgezondheid van de Unie maandag in een update. Het totale aantal gemelde gevallen in het land tot dusver, sinds de pandemie begin 2020 toesloeg, bedraagt ​​4,46 crore covid, terwijl het dodental 530.614 bedraagt.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.