China ‘erg bezorgd’ omdat Taiwan klaar is voor dreiging Peking, zegt expert: ‘Defensie wint’ | Wetenschap | Nieuws

0

Een voormalige spionagechef heeft Express.co.uk verteld dat China “zeer bezorgd” is dat zijn pogingen om Taiwan aan te vallen zouden kunnen mislukken vanwege de sterke cyberverdediging die de dreiging van Peking zou kunnen afslaan als het probeert een zogenaamd “informatiesysteem” te lanceren. oorlog” in de aanloop naar een fysiek conflict. De vrees dat China de eilandnatie in de Zuid-Chinese Zee, waarover Peking de soevereiniteit claimt, zou kunnen binnenvallen, blijft stijgen.

Maar Nigel Inkster, de voormalige directeur van Operaties en Inlichtingen van de Britse geheime inlichtingendienst, zegt dat China “zeer bezorgd” is over de defensiecapaciteiten van Taipei en het Westen, ondanks China’s “meedogenloze pogingen om informatieaanvallen uit te voeren” naast militaire invallen.

Hij zei: “In termen van wat China nu doet met betrekking tot Taiwan, wat de Chinezen ‘grijze zone’-activiteit noemen, militaire invallen, gebieds- en marine-invallen, deze gaan allemaal gepaard met een meedogenloze reeks cyberaanvallen. In het bijzonder desinformatie-aanvallen.”

Hoewel Taiwan in staat is om de meeste van deze bedreigingen het hoofd te bieden, is China naar verluidt in staat om grote aantallen aanvallen uit te voeren in een poging Tawian te overweldigen in de aanloop naar een echt conflict.

Dit is vergelijkbaar met wat Rusland heeft gedaan met betrekking tot de invasie van Oekraïne, waarbij het een “sneeuwstorm” van cyberaanvallen lanceerde, zowel in de aanloop naar als tijdens de oorlog die het tegen zijn buurland heeft gevoerd.

En volgens rapporten was China mogelijk zelfs betrokken bij cyberaanvallen op Oekraïense militaire en nucleaire doelen kort voor de Russische invasie.

De heer Inkster zei: “Ik denk dat de Taiwanezen behoorlijk goed zijn geworden in het opsporen en verdedigen tegen deze, maar ze blijven komen. Wat China beter doet dan wie dan ook, is schaalgrootte. Al deze dingen zijn er.

“In het geval dat China zou besluiten om actie te ondernemen tegen Taiwan, wat niet noodzakelijkerwijs een volledige amfibische invasie betekent, dan zouden we natuurlijk dezelfde sneeuwstorm van cyberaanvallen verwachten als een soort verzachtingsproces om mogelijkheden eruit halen.

“De Taiwanezen kijken hiernaar, en ze kijken ook naar drie grote glasvezelkabels die hen verbinden met de buitenwereld die gemakkelijk kunnen worden doorgesneden en ze kijken naar hoe ze alternatieven kunnen krijgen, dit zou onvermijdelijk satelliet moeten zijn- gebaseerde capaciteiten zoals Elon Musk in Oekraïne heeft geleverd.”

LEES MEER: VK loopt het risico £ 4-5 miljard aan goedkope energie te verliezen

De heer Inkster zei echter dat Peking het moeilijk zal hebben om de verdediging van Taiwan te doorbreken, wat een grote zorg is voor de Chinese Communistische Partij.

Hij zei: “Maar ik weet dat de Chinezen erg bezorgd zijn. Ze kijken naar Oekraïne en twee dingen maken hen zorgen. Een daarvan is cyberwaakzaamheid – mensen zoals anoniem en alle anderen stapelen zich op.

“En de andere is de hulp die westerse regeringen aan Oekraïne hebben verleend. Het is duidelijk dat ze anticiperen dat zoiets zou gebeuren in het geval van een oorlogscrisis.

“Het blijft zo dat de verdediging aan het winnen is. Het is moeilijk en meedogenloos, maar voor elke succesvolle cyberaanval zijn er nog veel meer die niet succesvol zijn. Een cyberaanval doen is niet zomaar een wapen afvuren.

“Je kunt proberen algemene exploits tegen doelnetwerken te gebruiken, maar als je echt serieus een goed verdedigd netwerk wilt aanvallen, kost dat maanden, misschien zelfs jaren voorbereiding om de juiste ingangsvector te vinden… onderwerp van lange, geavanceerde voorbereiding, het verzamelen van inlichtingen, enzovoort.”

NIET MISSEN
Astronoom laat £ 400.000 over aan ‘beste vriend’ – maar zegt niet wie hij is [REVEAL]
Rolls-Royce zou de nucleaire greep van Poetin kunnen omzeilen, zegt een expert [INSIGHT]
Het ‘twijfelen’ van de EU zal het VK niet weerhouden van de ruimte als er een nieuwe deal wordt gesloten [REPORT]

De waarschuwing komt ook naar aanleiding van zorgen dat China mogelijk in de verleiding is gekomen om zich te bemoeien met lokale verkiezingen in Taipei. De Taiwanese president Tsai Ing-wen en hoge regeringsfunctionarissen drongen er bij de kiezers op aan om deze verkiezingen te gebruiken om het op te nemen tegen Peking in een groot machtsvertoon tegen de Chinese president Xi Jinping.

Van oudsher wordt aangenomen dat de KMT, de belangrijkste oppositiepartij, nauwere banden met Peking heeft en zich grotendeels op binnenlandse onderwerpen heeft gericht, hoewel ze ten stelligste ontkent pro-China te zijn.

Taiwan zei echter dat het in de aanloop naar de verkiezingen minimale Chinese inmenging zag, hoewel de Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken Joseph Wu zei dat dit mogelijk te wijten is aan de huidige binnenlandse problemen van China.

Hij zei: “Ik zou het zo willen omschrijven dat de Chinese inmenging in onze verkiezingen niet zo overheersend is als bij eerdere verkiezingen.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.