Asim Munir als Pakistaanse nieuwe legerleider en implicaties voor India DETAILS

0

Chef van het Pakistaanse leger, chef van het Pakistaanse leger asim munir, nieuws van het Pakistaanse leger, chef van het Pakistaanse leger 2
Afbeeldingsbron: AP (BESTAND). Pakistaanse legerleider luitenant-generaal Syed Asim Munir.

Asim Munir-Plegerchef van Akistan: De Pakistaanse premier Shehbaz Sharif heeft luitenant-generaal Asim Munir aangesteld als de nieuwe legerleider, waarmee een einde komt aan de dagen van onzekerheid die het land overspoelden. Munir sloot zich aan bij het Pakistaanse leger via het Mangla Officers Training School (OTS) -programma, waar hij het prestigieuze Sword of Honour won, uitgereikt aan de best presterende cadet. Hij voerde het bevel over een divisie die uitkijkt over de noordelijke gebieden van Pakistan, een deel van Jammu en Kasjmir, waar hij samenwerkte met generaal Qamar Javed Bajwa, die toen aan het hoofd stond van het elite X Corps van het Pakistaanse leger.

Munir dient momenteel als kwartiermeester-generaal op het hoofdkwartier van het leger in Rawalpindi en wordt beschouwd als een officier met een onberispelijke reputatie binnen het Pakistaanse leger. Shuja Nawaz, een deskundige commentator en strateeg over Pakistan en zijn leger, beschreef Asim Munir als een rechte pijl. Munir is de enige senior generaal in de huidige lichting driesterrenofficieren die aan het hoofd heeft gestaan ​​van zowel de Militaire Inlichtingendienst (MI) als de Inter-Services Inlichtingendienst (ISI) die als Pakistaanse legerleider is aangesteld.

Munir werd in 2017 benoemd tot hoofd van MI, de eenheid die het mandaat heeft om de interne aangelegenheden van het leger te behartigen. Na zijn promotie tot driesterrengeneraal het volgende jaar kreeg hij de leiding over het belangrijkste spionagebureau van het land, de ISI. Zijn periode van acht maanden als hoofd van de ISI blijft echter een van de kortste in de geschiedenis van het leger. Hij werd verwijderd als ISI-chef op verzoek van voormalig premier Imran Khan na waarschuwingen over de vermeende corruptie door zijn vrouw en haar familieleden.

De aanstelling van Munir als legerleider is van cruciaal belang gezien het feit dat hij in het verleden een slechte ervaring heeft gehad met Imran Khan en hij nu is gekozen ondanks Imran’s klaarblijkelijke poging om druk uit te oefenen op de regering-Shehbaz om hem niet op te pakken als de legerleider. chef. Khan heeft grote kritiek geuit op de hogere echelons van het Pakistaanse leger omdat ze neutraal bleven toen hij begin dit jaar met een politieke crisis werd geconfronteerd en de steun van het establishment hard nodig had om aan de macht te blijven.

Hij heeft beweerd dat de neutralen zichzelf toestonden om in opdracht van de Verenigde Staten een geïmporteerde regering te steunen. Hij ging zelfs zo ver dat hij topgeneraals “beesten” en “verraders” noemde, terwijl hij in het geheim Bajwa’s hulp zocht om als premier aan de macht te blijven of in ieder geval zo snel mogelijk weer aan de macht te komen, nadat hij zijn meerderheid in het huis had verloren en had ambt neer te leggen. Khan ging naar de stad met de theorie van samenzwering door de VS en beweerde dat krachten binnen het leger, de ‘dirty Harrys’, samenzweerden om hem te vermoorden.

LEES OOK: Luitenant-generaal Asim Munir vervangt generaal Bajwa als Pakistaanse legerleider

Pakistan bleef schroeien in de politieke turbulentie en onzekerheid die hij veroorzaakte met zijn propaganda met hoge decibel tegen de zittende regering en het leger. Imran en zijn mannen vermoedden dat generaal Bajwa zou samenwerken met de PML-N-leiding om generaal Asim Munir als de volgende legerleider binnen te halen om het Imran moeilijk te maken om te winnen bij de komende verkiezingen. Imran is schijnbaar paranoïde geworden, vooral na de Toshakhana-zaak waarin werd beweerd en summier werd bewezen dat Imran, ondanks zijn sterke beweringen een onomkoopbare leider te zijn, geschenken die hem door gastregeringen waren gegeven in strijd met de bestaande procedures, had onderschat en de geld voor nog onbekende doeleinden.

De benoeming van Munir tot de nieuwe legerleider moet Imran daarom geërgerd hebben, maar hij moest de nederige taart eten omdat er misschien geen ander alternatief voor hem was, omdat de regering van Shehbaz Sharif de vastgestelde procedures volgde en hem selecteerde. Imran moet op dit moment vrezen dat de nieuwe legerleider de regering van Shehbaz Sharif zal steunen en zijn financieel wanbeheer of misbruik van openbare activa verder aan het licht zal brengen. Als de nieuwe legerleider achter Imran Khan aan gaat, zouden er meer toshakhana-verhalen naar buiten kunnen komen die Khan’s reputatie onder zijn aanhangers en zeker binnen het leger verder kunnen aantasten.

Voor generaal Qamar Javed Bajwa kan Asim Munir komen als een redder als de nieuwe legerleider, vooral gezien het onlangs opgedoken rapport dat de activa van Bajwa’s vrouw in de afgelopen zes jaar van nul naar PKR 2,2 miljard zijn gegaan, nadat hij werd de legerleider. Dit rapport wees duidelijk op de plotselinge accumulatie van rijkdom door generaal Bajwa en zijn familieleden, wat misschien kan worden verklaard in termen van de conclusies die Ayesha Siddiqa eerder had getrokken over de diepgewortelde economische voordelen voor legerofficieren.

Siddiqa, een academicus en expert op het gebied van het Pakistaanse leger, legde de corruptie binnen het Pakistaanse leger bloot in haar veelgeprezen boek Military Inc: Inside Pakistan’s Military Economy. Ze identificeerde twee van de grootste zakenconglomeraten van het leger in het land: de Fauji Foundation en de Army Welfare Trust en was van mening dat dit soort ‘militair kapitaal’ niet de protocollen en normen van verantwoording volgde die overheidsinstellingen moesten volgen bij het afhandelen van financiële zaken. . Siddiqa schrijft verder dat het onvermogen om verantwoordingsprocedures van de overheid toe te passen op Milbus (legerhoofdstad) zelf de mogelijkheid en omvang van corruptie vergroot.

Asim Munir wordt door de Pakistaanse media geprojecteerd als een beschermeling van zijn voorganger, generaal Qamar Javed Bajwa. De laatste had hem aangesteld als hoofd van de Militaire Inlichtingendienst, een dienst die van cruciaal belang was voor het leger om de organisatie in de gaten te houden, en daarna had hij hem ook gepromoveerd tot hoofd van de ISI. Van Munir wordt verwacht dat hij zijn voormalige baas beschermt om ervoor te zorgen dat de Pakistaanse Tehreek-e-Insaf (PTI)-menigte zich niet bezighoudt met het misbruiken van Bajwa zoals in het verleden. Hoewel sommige experts geloven dat Munir de reputatie heeft ‘corruptie aan te pakken’, zelfs als hij niet de legerleider was, zal hij het niet gemakkelijk vinden om tegen de bedrijfsethiek van het leger in te gaan en elke actie tegen Bajwa te steunen.

Voor India zal de aanstelling van Asim Munir als de nieuwe legerleider van Pakistan niet veel uitmaken. Hij zal waarschijnlijk de lijn van zijn voorganger over India volgen. De meeste waarnemers in New Delhi zien echter een hardliner in Munir, die misschien strenger is dan Bajwa in zijn benadering van India. Een van de redenen waarom hij zo zou zijn, zo beweerden ze, is dat hij geen ervaring heeft op militaire opleidingsacademies in de VS of Groot-Brittannië, in tegenstelling tot drie van zijn directe voorgangers: generaal Kayani, generaal Sharif en generaal Bajwa. Er wordt algemeen aangenomen dat Pakistaanse militaire functionarissen die afstuderen aan hogescholen in het Westen een meer holistisch wereldbeeld hebben in vergelijking met degenen die hun opleiding volledig op eigen bodem hebben genoten.

Munir, aan de andere kant, heeft gediend in het conservatieve Saoedi-Arabië en wordt door New Delhi gezien als dicht bij het Saoedische regime. Sommige analisten zouden ook beweren dat India niet veel kan verwachten van iemand die heeft gediend als hoofd van een spionageorganisatie ISI, die intrinsiek vijandig staat tegenover India. Hij was het hoofd van de ISI toen de Pulwama-aanval plaatsvond in februari 2019 en hij was ook direct betrokken bij de terugkeer van de piloot van de Indiase luchtmacht (IAF), Abhinandan Varthaman, veilig en wel naar India.

India kan het zich alleen veroorloven waakzaam en voorzichtig te blijven, omdat het altijd de ‘religieus georiënteerde’ generaals zijn geweest die India het meeste pijn hebben gedaan. Kan de nieuwe legerleider van Pakistan deze trend keren? Laten we afwachten en kijken!

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.