Rusland is van plan om een ​​nieuwe nucleaire deal met India te sluiten in een grote investeringsdrang om de banden te verdiepen | Wetenschap | Nieuws

0

Rusland heeft een nieuw plan onthuld om de energie-efficiëntie van door Rusland gebouwde kernreactoren in India te verhogen, nu de twee landen de energiebanden aanhalen. Rosatom, het door de staat gesteunde Russische nucleaire bedrijf, heeft naar verluidt nieuwe technologieën en oplossingen aangeboden voor de splijtstofcyclus in Indiase reactoren. Deze verbeteringen zijn bedoeld om de energie-efficiëntie van de atoomreactoren van het Kudankulam-energieproject in Tamil Nadu, Zuid-India, te verbeteren. Ondanks de invasie van Oekraïne door Vladimir Poetin in februari van dit jaar, hebben New Delhi en Moskou hun energiebanden verdiept, tot grote ergernis van het Westen.

Alexander Ugryumov, de senior vice-president voor onderzoek en ontwikkeling bij TVEL, de brandstofdivisie van Rosatom, onthulde de nieuwe upgrades eerder deze week tijdens een conferentie in India.

Rosatom merkte op dat deze technologieën de efficiëntie van de twee bestaande VVER-1000-atoomreactoren in Kudankulam in Zuid-India zouden kunnen verhogen, en ook de reactoren die momenteel in aanbouw zijn kunnen helpen.

Volgens Hindustan Times is Moskou ondanks de oorlog in Oekraïne doorgegaan met het leveren van vitale componenten voor de bouw van de 1000-MW kernreactoren.

Rosatom voegde eraan toe dat deze nieuwe oplossingen en technologieën nieuwe modellen van splijtstof omvatten, oplossingen voor hogere uraniumverrijking en technologieën voor een gesloten splijtstofcyclus.

Deze nucleaire brandstoftechnologieën zouden de reactoren mogelijk een enorme boost kunnen geven, waardoor ze gedurende tientallen jaren energie-efficiënter kunnen worden.

Eerder dit jaar begon Moskou India te voorzien van de meer geavanceerde TVS-2M-brandstof, die 7,6 procent meer brandstof bevat in vergelijking met het oude UTVS-model dat het vervangt.

Dit maakt de nieuwe motoren betrouwbaarder en kostenefficiënter, waardoor ze 18 maanden kunnen werken voordat ze moeten worden bijgetankt, in tegenstelling tot de vorige cyclus van 12 maanden.

De heer Ugryumov merkte op dat deze nieuwe splijtstof, die een verrijkingsniveau van meer dan 5 procent heeft, de Indiase reactoren in staat zou stellen om gedurende langere splijtstofcycli van 24 maanden te werken, wat een aanzienlijke economische impact zou hebben.

LEES MEER:Poetins nucleaire greep op Europa zou een nieuwe energiecrisis kunnen veroorzaken

Deze verlengde splijtstofcyclus betekent dat de kerncentrale hun reactoren minder vaak kan stoppen om bij te tanken, waardoor er minder voorraden verse brandstof kunnen worden aangekocht.

Rosatom benadrukte ook het Advanced Technology Fuel (ATF)-programma, dat op zoek is naar het ontwikkelen en testen van nieuwe brandstofmaterialen waarvan wordt getipt dat ze veel veiliger zijn.

Het bedrijf zei ook dat ze klaar waren om de Indiase nucleaire sites van meer oplossingen te voorzien, waaronder een plan om de verbruikte splijtstof in Rusland te verwerken, samen met een levering van uranium-plutoniumbrandstof voor gewone thermische neutronenreactoren, met name lichtwaterinstallaties. zoals VVER.

Het partnerschap tussen India en Rusland op het gebied van kernenergie heeft een lange geschiedenis, waarbij de Sovjet-Unie New Delhi voor het eerst van kernreactoren en brandstof voorzag nadat het door het Westen werd getroffen door sancties vanwege de weigering om het nucleaire non-proliferatieverdrag te ondertekenen.

NIET MISSEN:
Sterk dalende prijs van getijdenenergie om een ​​goedkope vermogensboost op gang te brengen [REPORT]
Lijst van experts met onsterfelijkheidsgevaren als anti-verouderingsdoorbraken gemaakt [INSIGHT]
Astronoom laat £ 400.000 over aan ‘beste vriend’ – maar zegt niet wie hij is [REVEAL]

Dit komt op het moment dat India aankondigde plannen te overwegen om te investeren in het Russische Sakhalin-1 olie- en gasproject in het verre oosten van het land, mogelijk ter vervanging van een groot belang in Amerikaanse handen.

In oktober ondertekende de Russische president Vladimir Poetin een decreet, waarbij beslag werd gelegd op het project dat voorheen werd geleid door Exxon Mobil Corp. Dit decreet geeft het Kremlin de bevoegdheid om te beslissen of buitenlandse aandeelhouders belangen in het project kunnen behouden.

Het decreet gaf Rosneft, een Russisch staatsbedrijf, ook de bevoegdheid om te beslissen of buitenlandse aandeelhouders, waaronder het Indiase ONGC Videsh, hun deelname aan het project kunnen behouden.

Deskundigen hebben eerder voorspeld dat als de relaties tussen Rusland en het Westen verslechteren, India zou kunnen ingrijpen en het belang van Exxon-Mobil in Sakhalin-1 zou kopen.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.