Putins energiechantage voorbereid om 150.000 Europeanen te doden door torenhoge winterrekeningen | Wetenschap | Nieuws

0

De manipulatie van de Europese energievoorziening door Vladimir Poetin staat op het punt meer dan 100.000 Europeanen te doden door een koude winter, volgens een nieuwe analyse. Het afgelopen jaar heeft de Russische president geleidelijk de gastoevoer naar het brandstofarme continent onder druk gezet, als vergelding voor de sancties die het Westen had opgelegd vanwege de invasie van Oekraïne. Naarmate de oorlog voortduurt, escaleerde het Kremlin zijn energiebedreigingen, waarbij Poetin zelfs waarschuwde dat Rusland deze winter het continent volledig van zijn energie kan afsluiten. Deze bewapening van gas, dat eerder goed was voor 40 procent van de energie van het blok, heeft geleid tot de vrees dat Europa deze winter zonder stroom komt te zitten en heeft ook de energieprijzen naar recordniveaus gestuurd.

Terwijl de Europese Unie zich deze zomer heeft ingespannen om haar gasreserves aan te vullen en misschien genoeg voorraden heeft om een ​​moeilijke winter te doorstaan, worden huishoudens op het hele continent geconfronteerd met onbetaalbare energierekeningen.

Deskundigen hebben gewaarschuwd dat deze energiecrisis miljoenen gezinnen in een moeilijke situatie kan brengen, aangezien exorbitante rekeningen hen kunnen dwingen te kiezen tussen verwarming en eten, een keuze die deze winter zou kunnen leiden tot een toename van het aantal sterfgevallen in heel Europa .

Analyse van The Economist heeft aangetoond dat de huidige energiekosten op het continent waarschijnlijk zullen leiden tot nog eens 147.000 doden als Europa een typische winter doormaakt.

Dit cijfer kan echter variëren afhankelijk van het weer, aangezien een strenge winter zou betekenen dat 185.000 zouden kunnen sterven door de kou, terwijl een milde winter zou betekenen dat ongeveer 79.000 zouden kunnen sterven.

Deze cijfers zijn veel meer dan het geschatte aantal mensen dat is omgekomen op het slagveld in Oekraïne, met 60.000 vermoedelijke doden, ongeveer 30.000 elk voor zowel Rusland als Oekraïne.

Tijdens de wintermaanden neemt het aantal sterfgevallen licht toe. Met de astronomische stijging van de energierekening schat de analyse echter dat het aantal doden deze winter het historische gemiddelde zou kunnen overschrijden.

Ze merken op dat naast de temperaturen ook de ernst van het griepseizoen een grote rol kan spelen in het aantal mensen dat deze winter sterft.

Koude temperaturen helpen ziekteverwekkers langer te overleven, terwijl ze ook het immuunsysteem remmen. Terwijl de lichaamstemperatuur daalt, heeft het bloed de neiging dikker te worden, waardoor de bloeddruk stijgt, wat leidt tot een verhoogd risico op hartaanvallen en beroertes.

LEES MEER: SSE-baas geeft energiewaarschuwing omdat bedrijf mogelijk productie moet verlagen

Van alle Europese landen, inclusief niet-EU-landen zoals het VK en Noorwegen, werd voorspeld dat Italië het zwaarst zou worden getroffen vanwege de hoge energiekosten en de grote vergrijzing.

Hoewel hun analyse geen rekening had gehouden met de nieuwe reeks subsidies van het land voor armere huishoudens, waarschuwden ze dat dergelijke maatregelen ongelooflijk effectief zouden moeten zijn om dergelijke hoge prijzen te compenseren.

Ondertussen worden ook Estland en Finland zwaar getroffen, terwijl Frankrijk en het VK, die prijsplafonds op de energierekening hebben afgekondigd, het “redelijk goed” zullen doen.

Voor Spanje zal er deze winter naar verwachting weinig verschil zijn in de voorspelde sterfte, terwijl Oostenrijk, dat een zeer royale prijsplafond heeft, de sterfte zal dalen ten opzichte van voorgaande jaren.

Ondanks de energiecrisis die elk Europees land deze winter treft, gaf de analyse toe dat Oekraïne het zwaarst getroffen zou blijven worden, zowel door de oorlog zelf als door de koude winter.

Sinds februari zijn tussen de 25.000 en 30.000 Oekraïners omgekomen in de oorlog, van wie de meesten jonge mensen zijn. Ondertussen zijn ook nog eens 6.500 burgers gedood.

Gezien het feit dat Russische troepen zijn begonnen zich te richten op de energie-infrastructuur van Oekraïne, merken ze op dat het grootste aantal levens dat verloren gaat door de koude winter ook uit Oekraïne zal komen.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.