NASA, IIT-Madras-onderzoekers bestuderen microben op ISS om risico’s in verband met ruimtevaart te begrijpen

0

Onderzoekers van het Indian Institute of Technology-Madras en NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) hebben de interacties tussen microben in het International Space Station (ISS) bestudeerd, zei het instituut vrijdag.

Een belangrijke bevinding is dat een microbe die zich op het ISS bevindt, heilzaam bleek te zijn voor verschillende andere micro-organismen, maar de groei van een schimmel belemmerde.

De studie zou helpen bij het bedenken van strategieën voor de desinfectie van ruimtestations om de mogelijke impact van microben op de gezondheid van astronauten te minimaliseren.

“Bemanningen kunnen tijdens ruimtevluchten een veranderde immuniteit hebben en beperkte toegang tot terrestrische medische voorzieningen. Daarom wordt het bestuderen van de microben die het ruimtestation bewonen belangrijk om de risico’s te begrijpen die gepaard gaan met ruimtereizen op korte en lange termijn voor de gezondheid van astronauten, “zei de IIT-Madras in een persbericht.

De huidige studie is geïnspireerd door de eerdere waarnemingen van de dominantie van Klebsiella pneumoniae, een bacterie, op de oppervlakken van het ISS.

Het is bekend dat deze ziekteverwekker longontsteking en andere nosocomiale (in het ziekenhuis opgelopen) infecties veroorzaakt. De onderzoekers waren in het algemeen geïnteresseerd in het begrijpen van hoe deze bacterie de groei van andere microben in de buurt beïnvloedt en de mogelijke implicaties die dit zou kunnen hebben.

De onderzoekers analyseerden de microbiële monstergegevens die tijdens drie ruimtevluchten op zeven locaties op het ISS waren genomen. Uit de studie bleek dat Klebsiella pneumoniae, een belangrijke microbe die zich op het ISS bevindt, gunstig is voor verschillende andere microben die ook op het ISS aanwezig zijn, vooral de bacteriën van het geslacht Pantoea.

Er werd echter vastgesteld dat de aanwezigheid ervan de groei van de schimmel Aspergillus belemmerde. Deze computationele waarneming werd verder getest door middel van laboratoriumexperimenten en er werd vastgesteld dat de aanwezigheid van K. pneumoniae inderdaad schadelijk was voor de groei van de Aspergillus-schimmel.

Dr. Karthik Raman, universitair hoofddocent aan de Bhupat & Jyoti Mehta School of Biosciences en een kernlid van het Robert Bosch Center for Data Science and Artificial Intelligence (RBCDSAI), IIT Madras, werkte samen met dr. Kasthuri Venkateswaran, senior onderzoeker bij JPL. Het werk is door vakgenoten beoordeeld en gepubliceerd in het gewaardeerde internationale tijdschrift Microbiome.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.