Kijk| ISRO’s laatste PSLV-missie van 2022; Lanceert vandaag Oceansat-3, 8 nanosatellieten

0

De Indian Space Research Organization (ISRO) heeft zaterdag haar laatste PSLV-missie van het jaar uitgevoerd. De gewaardeerde ruimtevaartorganisatie lanceerde op 26 november Earth Observation Satellite – 06 (EOS-06) en acht nanosatellieten.

De acht nanosatellieten omvatten ISRO Nano Satellite-2 voor Bhutan (INS-2B), Anand, Astrocast (vier satellieten) en twee Thybolt-satellieten.

De aanstaande vlucht volgt op de hielen van de lancering van Vikram-S (een sub-orbitaal lanceervoertuig van Skyroot Aerospace in Hyderabad), de eerste raket gebouwd door een particulier bedrijf in India, op 18 november.

Volgens het ruimteagentschap lanceerde de Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV-C54) de satellieten om 11.56 uur vanaf het Satish Dhawan Space Center in Sriharikota.

De EOS-6 is een satelliet van de derde generatie in de Oceansat-serie satellieten.

Dit is om continuïteitsdiensten te bieden voor Oceansat-2-ruimtevaartuigen met verbeterde specificaties voor laadvermogen en toepassingsgebieden. De payloads zijn Ocean Color Monitor (OCM-3), Sea Surface Temperature Monitor en Ku-Band Scatterometer (SCAT-3) en ‘ARGOS’ Mission.

Satellite Anand wordt vervaardigd door Pixxel, een ruimtetechnologie-startup met hoofdkantoor in Bengaluru. Het duurde meer dan twee jaar voordat het bedrijf zijn derde hyperspectrale satelliet maakte. ‘Anand’-satelliet is een technologiedemonstrator om de mogelijkheden en commerciële toepassingen van geminiaturiseerde aardobservatiecamera’s voor aardobservatie te demonstreren met behulp van een microsatelliet in een lage baan om de aarde.

INS-2B (BhutanSat) heeft twee payloads: NanoMx en APRS-Digipeater. NanoMx is een multispectrale optische beeldverwerkingslading ontwikkeld door Space Applications Centre. APRS-Digipeater-payload is gezamenlijk ontwikkeld door het Department of Information Technology and Telecom, Bhutan, en het UR Rao Satellite Centre, Bengaluru.

Het Thybolt-ruimtevaartuig bevat een communicatielading om snelle technologiedemonstratie en constellatie-ontwikkeling voor meerdere gebruikers mogelijk te maken. Het demonstreert ook Store-and-Forward-functionaliteit voor geautoriseerde gebruikers in de amateurfrequentieband.

ISRO zei dat “De satellieten zullen worden ingezet met behulp van Dhruva Space Orbital Deployer om de specifieke missieoperaties uit te voeren gedurende een minimale levensduur van een jaar”.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.