Kaping van de populaire Minecraft Launcher door malafide ontwikkelaar verhoogt de angst voor malware

0

Leden van de Minecraft-gemeenschap die de aangepaste launcher van PolyMC gebruiken, wordt verteld om over te schakelen naar een andere launcher nadat de eigenaar bijdragers uit het project heeft verwijderd in een poging PolyMC terug te vorderen van mensen die online queer en linkse ideologie promoten.

Volgens een rapport van GamingonLinux heeft de eigenaar, die de gebruikersnaam LennyMcLennington gebruikt op de hostingsite voor ontwikkelaars GitHub, gisteren de machtigingen van deze bijdragers ingetrokken samen met een update met de titel “reclaim polymc from the leftoids.”

Toen de update live ging, dachten leden van de Minecraft-gemeenschap aanvankelijk dat dit te wijten was aan een beveiligingsprobleem en zo de hoofdsleutelhouder was gecompromitteerdmaar LennyMcLennington heeft sindsdien een update gepost over de PolyMC Discord (die IGN heeft geverifieerd) die zowel een paste.gg-pagina en GitHub-bestand ondertekend met hun PGP-handtekening en zeiden dat hun accounts niet waren gecompromitteerd en dat ze “gewoon niet verborgen wat [they] geloof niet meer.”

IGN kon de update bevestigen op GitHub, het page.gg- en GitHub-bestand, maar de originele schermafbeelding van het Discord-bericht in het rapport van GamingonLinux waarin stond dat LennyMcLennington de toestemming voor bijdragers had verwijderd van degenen die “radicalistische linkse queer-ideologie promootten”, verscheen niet in onze eerste zoekopdrachten, wat betekent dat het mogelijk is verwijderd of gepost in een privékanaal op de server, maar op het moment van schrijven nog niet is bevestigd.

Na de overname dringen leden van de Minecraft-gemeenschap er bij anderen op aan om over te stappen naar een andere launcher, zowel op ideologisch vlak als uit voorzorg. Zoals GamingonLinux in zijn oorspronkelijke rapport opmerkt, vereist het gebruik van PolyMC dat je de launcher bepaalde machtigingen geeft met je Microsoft-account, en de launcher wordt nu in wezen door één persoon beheerd, hoewel LennyMcLennington nieuwe bijdragers heeft geworven via de PolyMC Discord-server.

Hoewel sommigen vrezen dat PolyMC onbetrouwbaar is, zei LennyMcLennington ook in de Discord “er is geen malwarerisico” na deze overname, en ze zullen het werk van elke nieuwe bijdrager doorlichten om ervoor te zorgen dat de launcher veilig blijft voor zijn gebruikers.

“Ik laat niemand code bijdragen aan PolyMC tenzij ik alle code heb gecontroleerd om er zeker van te zijn dat deze veilig is”, schreef de gebruiker op Discord. “Alles wat ik nu doe, is kijken of iemand geïnteresseerd is om een ​​bijdrage te leveren, zodat ik met hen kan communiceren als ze hulp nodig hebben bij het bijdragen of vragen hebben over de codebasis.”

Voordien was LennyMcLennington op GitHub te zien die pleitte om kwalificaties voor bescherming van gemarginaliseerde mensen uit de PolyMC-gedragscode te verwijderen terug in mei, die de opname van ras, religie, seksuele geaardheid en andere beschrijvingen “repetitief” noemde, terwijl deze beschermingen al van toepassing waren op “iedereen”. Gebruikers wezen er echter snel op dat zonder de specifieke details op schrift te stellen, sommige mensen vrij waren om “iedereen” losjes te interpreteren.

Hoewel dit verhaal de gemeenschap in nood heeft gebracht, is Minecraft een toevluchtsoord geweest voor fancreaties, mods en launchers, wat heeft bijgedragen aan de levensduur van de game door de jaren heen. De tools die beschikbaar zijn voor spelers zijn zo uitgebreid dat een fan het hele bekende universum in Minecraft heeft gemaakt. Ontwikkelaar Mojang is vrij hands-off met wat spelers maken, maar nam eerder dit jaar een hard standpunt in tegen NFT’s en Blockchain-technologie.

Kenneth Shepard is een schrijver over games, entertainment en queerness op internet. Vind hem op Twitter op @shepardcdr en luister naar zijn tweewekelijkse videogame-retrospectieve podcast Normandy FM, die momenteel Cyberpunk 2077 covert.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.