ISRO klaar voor commerciële lancering van 36 OneWeb-breedbandsatellieten aan boord van zwaarste raket LVM3-M2

0

De Indian Space Research Organization (ISRO) is helemaal klaar voor haar eerste commerciële lancering van 36 breedbandcommunicatiesatellieten aan boord van de zwaarste raket Launch Vehicle LVM3-M2 van het ruimteagentschap, waarvoor het aftellen begon op zaterdag vroeg in de ruimtehaven Sriharikota in Andhra Pradesh .

De 43,5 meter hoge raket zal zondag om 12.07 uur IST opstijgen vanaf het tweede lanceerplatform in het Satish Dhawan Space Center in Sriharikota.

De raket wordt genoemd als een van de zwaarste vanwege zijn vermogen om satellieten tot 8.000 kilogram te dragen.

De lancering van zondag krijgt betekenis, aangezien de LVM3-M2-missie de eerste speciale commerciële missie is voor NewSpace India Ltd, de commerciële tak van ISRO.

De missie wordt uitgevoerd als onderdeel van de commerciële overeenkomst tussen NewSpace India Ltd en het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Network Access Associates Ltd (OneWeb Ltd), aldus ISRO.

Volgens het ruimteagentschap zou de missie de zwaarste ladingen dragen met 36 satellieten van OneWeb en de eerste Indiase raket worden met een zware lading van 5.796 kg.

De lancering is ook de eerste voor LVM-3-M2 om de satellieten in de lage baan om de aarde (LEO-tot 1.200 kilometer boven de aarde) te plaatsen, in tegenstelling tot Geosynchronous Transfer Orbit (GTO).

ISRO-wetenschappers hebben het lanceervoertuig omgedoopt tot LVM3-M2 van GSLV-MK III, aangezien de nieuwste raket in staat is om 4.000 kilogram klasse satellieten in GTO en 8.000 kg nuttige lading in LEO te lanceren.

De totale massa van 36 OneWeb-satellieten in LEO is ongeveer 5.796 kilogram.

GSLV-Mk III had in het verleden vier succesvolle missies, waaronder de Chandrayaan-2.

De LVM3-M2-missie zou het ruimteagentschap een boost geven met het nieuwe lanceervoertuig om satellieten in een lage baan om de aarde te plaatsen, samen met zijn vertrouwde werkpaard Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV).

LVM3-M2 is een drietraps lanceervoertuig dat bestaat uit twee S200-strap-ons met vaste stuwstof aan de zijkanten en een kerntrap bestaande uit een L110-vloeistoftrap en een C25-cryogene trap.

OneWeb Limited is de in het VK gevestigde klant van NSIL en het is een wereldwijd communicatienetwerk dat vanuit de ruimte wordt aangedreven en internetconnectiviteit mogelijk maakt voor overheden en bedrijven.

Het bedrijf implementeert een constellatie van 648 satellieten in de Low Earth Orbit. Hoewel zondag 36 satellieten zouden worden gelanceerd, zou begin 2023 nog een reeks satellieten in een baan om de aarde worden geplaatst, zei ISRO.

Bharti Enterprises is een van de grootste investeerders in OneWeb.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.