iPhone-productie zou 30 procent teruglopen na verstoring in de Foxconn-fabriek in China

0

De iPhone-productie zou met minstens 30 procent kunnen dalen in de Foxconn-fabriek in de Chinese stad Zhengzhou nadat de arbeidersonrust de operaties verstoorde, vertelde een persoon met directe kennis van de zaak vrijdag aan Reuters. De schatting was een opwaartse herziening van een interne prognose van oktober voor een productie-impact van maximaal 30 procent in ‘s werelds grootste iPhone-fabriek, zei de bron, die anonimiteit zocht omdat de informatie privé was.

Na de golf van arbeidersonrust in de fabriek deze week, voegde de bron eraan toe, was het “onmogelijk” voor het bedrijf om de volledige productie tegen het einde van de maand te hervatten – een deadline die het intern had gesteld vóór de protestgolf van woensdag.

Foxconn weigerde commentaar te geven.

Eerder op vrijdag meldde Reuters dat meer dan 20.000 werknemers, de meesten van hen nieuwe medewerkers die nog niet aan de productielijn werken, de Zhengzhou-fabriek van Apple-leverancier Foxconn in China hebben verlaten, daarbij verwijzend naar een Foxconn-bron die bekend is met de zaak. De persoon zei dat het vertrek de eerdere doelstelling van het bedrijf om de volledige productie tegen eind november te hervatten, zou bemoeilijken, na onrust onder de arbeiders die de productie in ‘s werelds grootste iPhone-fabriek op zijn kop zette.

Foxconn heeft zijn excuses aangeboden voor het begaan van een loongerelateerde “technische fout” bij het aannemen van nieuwe rekruten, waarvan werknemers zeggen dat dit een factor was die leidde tot protesten met botsingen met beveiligingspersoneel.

De arbeidsonrust in de Zhengzhou-fabriek die woensdag begon, markeerde zeldzame scènes van openlijke afwijkende meningen in China, die volgens arbeiders werden aangewakkerd door claims van achterstallig loon en frustratie over strenge COVID-19-beperkingen.

Ondertussen zei een tweede Foxconn-bron die bekend was met de zaak dat enkele nieuwe medewerkers de campus hadden verlaten, maar ging niet in op hoeveel. De persoon zei dat het vertrek geen invloed had op de huidige productie, aangezien het nieuwe personeel nog steeds trainingen moest volgen voordat ze online konden werken.

Foxconn lanceerde eerder deze maand een wervingscampagne waarin bonussen en hogere salarissen werden beloofd nadat het in oktober maatregelen moest nemen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. De stoepranden dwongen het bedrijf om veel werknemers te isoleren en de omstandigheden in de fabriek waren voor sommigen aanleiding om te vluchten.

© Thomson Reuters 2022

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.