iPhone 15 Pro-serie kan solid-state-knoppen bevatten, hints Apple-leverancier: rapport

0

Recente rapporten hebben laten doorschemeren dat de aankomende Apple iPhone 15 Pro mogelijk een frame van titanium heeft met een afgeronde achterkant. Het materiaal is duurder dan roestvrij staal dat wordt aangetroffen op recente en momenteel verkrijgbare ‘Pro’-modellen van het merk. Een andere opmerking van analist Ming-Chi Kuo beweerde ook dat Apple zou overschakelen op solid-state knoppen met de iPhone 15 Pro-modellen en ook drie Taptic-engines zou toevoegen. Blijkt dat een leverancier van Apple-componenten er misschien vaag naar heeft gesuggereerd, wat heeft geleid tot een grotere kans dat solid-state-knoppen op de volgende iPhone aankomen.

Zoals gemeld door MacRumours, bevestigde Apple-leverancier Cirrus Logic in een brief aan de aandeelhouders dat het “een strategische klant zou blijven betrekken” en dat het van plan is “volgend jaar een nieuwe HPMS-component op de markt te brengen in smartphones”.

Dit onderdeel zou de “high-performance mixed-signal chips” van het bedrijf kunnen zijn, die volgens MacRumours haptische stuurprogramma’s voor de Taptic Engine in iPhone-modellen bevatten. Een andere vage hint komt van de CEO van Cirrus Logic, John Forsyth, die tijdens een recent telefoongesprek verklaarde dat een dergelijk onderdeel in “de tweede helft van volgend jaar” op de markt zou komen. Inderdaad, al het bovenstaande nieuws van het in Texas gevestigde halfgeleiderbedrijf komt goed overeen met de lancering van de volgende iPhone, die traditiegetrouw elk jaar in september plaatsvindt.

Kuo beweerde in zijn eerdere rapport dat Apple twee van deze nieuwe Taptic-engines zou toevoegen aan de interne linker- en rechterkant van de iPhone-modellen van de volgende generatie. Deze zouden haptische feedback geven, vergelijkbaar met wat eerder beschikbaar was bij het indrukken van de home-knop van de Apple iPhone 7, die ook een knop had die niet fysiek bewoog, maar de gebruiker de indruk gaf te worden ingedrukt met behulp van Taptic-engine en trillingen. Van Apple wordt ook verwacht dat het in de tweede helft van 2023 overstapt van zijn eigen Lightning-poort naar de meer gebruikelijke Type-C-poort.

Hoewel het idee van een knoploze iPhone opwindend klinkt, had de Chinese smartphonefabrikant Vivo in 2019 ook een soortgelijk idee onderzocht met een conceptapparaat genaamd de Vivo Apex. De smartphone had geen knoppen of poorten en vertrouwde op een technologie met de naam ‘Touch Sense’, een mix van capacitieve aanraking en drukdetectie om dingen voor elkaar te krijgen. Een jaar later volgde Vivo met een 2020-versie van de Apex door een 3D-scherm met gebogen randen toe te voegen, dat zich letterlijk om de zijkanten van het apparaat wikkelde en vergezeld ging van een onzichtbare selfie-camera die achter het scherm zat.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.