Huawei, ZTE-verkoop, import verboden in de VS nadat ze door de FCC als bedreigingen werden vermeld

0

De Amerikaanse autoriteiten hebben vrijdag een verbod aangekondigd op de import of verkoop van communicatieapparatuur die wordt beschouwd als “een onaanvaardbaar risico voor de nationale veiligheid”, inclusief apparatuur van de Chinese reuzen Huawei Technologies en ZTE.

Beide firma’s staan ​​op een lijst van bedrijven die door de Federal Communications Commission (FCC) als een bedreiging zijn aangemerkt, en de nieuwe regels verbieden toekomstige autorisaties van hun apparatuur.

De verhuizing is de laatste in een reeks acties om de toegang van Chinese telecombedrijven tot netwerken in de Verenigde Staten te beperken, en komt te midden van een langdurige impasse tussen de twee grootste economieën ter wereld.

Amerikaanse functionarissen hebben de afgelopen jaren steeds meer argwaan getoond ten opzichte van Chinese telecommunicatiebedrijven en technologie.

“De FCC zet zich in voor het beschermen van onze nationale veiligheid door ervoor te zorgen dat onbetrouwbare communicatieapparatuur niet is toegestaan ​​voor gebruik binnen onze grenzen”, zei de voorzitter van de commissie, Jessica Rosenworcel, in een verklaring.

Ze voegde eraan toe dat de nieuwe regels deel uitmaken van het lopende werk om zich te beschermen tegen veiligheidsbedreigingen.

Het bevel heeft ook gevolgen voor bedrijven, waaronder de bedrijven Hangzhou Hikvision en Dahua Technology voor videobewakingsapparatuur.

De FCC zei vrijdag dat het ook op zoek was naar commentaar over toekomstige acties met betrekking tot bestaande autorisaties.

Eerder had Washington Huawei verboden om Amerikaanse overheidssystemen te leveren en het gebruik van zijn apparatuur in de particuliere sector sterk ontmoedigd, uit angst dat Huawei-apparatuur zou kunnen worden gecompromitteerd door Chinese inlichtingendiensten.

In 2019 plaatste het Huawei op een handelszwarte lijst die Amerikaanse leveranciers ervan weerhield zaken met het bedrijf te doen, waardoor het Chinese bedrijf – ook een toonaangevend smartphonemerk – werd uitgesloten van het mobiele Android-besturingssysteem van Google.

De VS hebben ook de angst voor de nationale veiligheid aangehaald om de activiteiten van de drie grootste mobiele providers in staatsbezit in China te beperken.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.