Hoe ongezonde voeding bloedvaten kan beschadigen, vindt studie

0

Stofwisselingsziekten die voortkomen uit een slecht dieet kunnen de bloedvaten in verschillende lichaamsorganen op een unieke manier aantasten, zegt een recente studie. Het ontdekte ook dat een gezond dieet de schade gedeeltelijk kan ongedaan maken.

Het onderzoek legt uit hoe metabole ziekte ervoor kan zorgen dat bloedvaten in de lever en vetweefsel moeite hebben met het verwerken van de overtollige lipiden. De verschillende ziekten kunnen er ook voor zorgen dat niervaten metabole disfunctie ontwikkelen, longvaten sterk inflammatoir maken en transport door de hersenvaten defect raken.

“Aangezien vasculaire disfunctie de oorzaak is van alle belangrijke pathologieĂ«n, van hartfalen tot atherosclerose en neurodegeneratie, laat ons onderzoek zien hoe slechte eetgewoonten moleculair de ontwikkeling van diverse ziekten bevorderen”, zei Dr. Olga Bondareva, de eerste auteur van de studie.

Een van de onderzoekers van de studie, Bilal Sheikh, deelde zondag ook de details van de studie op Twitter.

Schade veroorzaakt door slechte voeding is slechts gedeeltelijk omkeerbaar

Afgezien van het vinden van de impact van slechte voeding en meerdere ziektes die daaruit voortkwamen op bloedvaten, kreeg het onderzoek ook enig inzicht in de omkeerbaarheid van de schade. Ze ontdekten dat een gezond dieet de moleculaire gezondheid van bloedvaten kan verbeteren, maar slechts gedeeltelijk.

Uitgaande van bloedvatschade in de lever, kan een gezond dieet het orgaan helpen om volledig te herstellen. Maar hetzelfde is niet het geval met nieren. Het bloedzuiverende orgaan behield de ziektesignatuur, ondanks een gezond dieet en aanzienlijk gewichtsverlies, meldde ANI. Waaruit blijkt, een permanent ‘geheugen’ van stofwisselingsziekten in de bloedvaten van sommige organen.

“We willen de moleculaire mechanismen van obesitas ophelderen om patiĂ«nten in de toekomst therapieĂ«n op maat te kunnen bieden”, zegt HI-MAG-directeur professor Matthias Bluher.

Obesitasonderzoek in Leipzig

Verschillende wetenschappers van het Collaborative Research Center 1052 Obesity Mechanisms zijn al jaren betrokken bij het onderzoek naar morbide obesitas aan de Universiteit van Leipzig. Veel onderzoekers op het gebied van cardiologie en laboratoriumgeneeskunde uit Leipzig hebben zich ook bij de huidige studie aangesloten. De universiteit heeft zich voornamelijk gericht op onderzoek naar de mechanismen en behandeling van obesitas. Het biedt ook een divers onderzoekslandschap op het gebied van de preventie en behandeling van de ziekte.

De universiteit doet onderzoek naar obesitas over een breed scala aan onderwerpen, waaronder genetische associaties, stofwisselingsstoornissen, mechanismen van vetophoping, de rol van de hersenen bij eten en therapeutische maatregelen om een ​​gezond dieet en gewicht te behouden.

(Met input van ANI)

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.