‘Fame’ en ‘Flashdance’ zangeres-acteur Irene Cara sterft op 63-jarige leeftijd

0

Irene Kara
Afbeeldingsbron: TWITTER/@JODYWATLEY Irene Kara

Oscar, Golden Globe en tweevoudig Grammy-winnende zangeres-actrice Irene Cara, die de hoofdrol speelde en zong in de titelversie van de hitfilm ‘Fame’ uit 1980 en vervolgens de tijdbepalende hit ‘Flashdance … What a Feeling’ uitbracht Flashdance uit 1983 is overleden. Ze was 63. Haar publicist, Judith A. Moose, kondigde het nieuws aan op sociale media en schreef dat een doodsoorzaak “momenteel onbekend” was. Moose bevestigde het overlijden ook aan een verslaggever van Associated Press.

Cara stierf in haar huis in Florida. De exacte dag van haar overlijden is niet bekendgemaakt. “Irene’s familie heeft om privacy gevraagd terwijl ze hun verdriet verwerken”, schreef Moose. “Ze was een prachtig begaafde ziel wiens nalatenschap voor altijd zal voortleven door haar muziek en films.”

Tijdens haar carrière had Cara drie Top 10-hits in de Billboard Hot 100, waaronder ‘Breakdance’, ‘Out Here On My Own’, ‘Fame’ en ‘Flashdance … What A Feeling’, die zes weken op nummer 1 stond. 1.

Ze stond achter enkele van de vrolijkste, energieke popnummers van de vroege jaren ’80.

Eerbetoon stroomde zaterdag binnen op sociale media, onder meer van Deborah Cox, die Cara een inspiratie noemde, en Holly Robinson Peete, die zich herinnerde dat ze Cara had zien optreden: “De krankzinnige combinatie van talent en schoonheid was overweldigend voor mij. Dit doet zo’n pijn aan mijn hart.”

Ze kreeg voor het eerst bekendheid onder de jonge acteurs die middelbare scholieren in podiumkunsten speelden in Alan Parkers ‘Fame’, met co-sterren Debbie Allen, Paul McCrane en Anne Mear. Cara speelde Coco Hernandez, een ambitieuze danseres die allerlei ontberingen doorstaat, waaronder een griezelige naaktfotoshoot.

“Hoe helder onze geest de ruimte in schiet, hangt af van hoeveel we hebben bijgedragen aan de aardse schittering van deze wereld. En ik ben van plan een belangrijke bijdrage te leveren!” zegt ze in de film.

Cara zong op het stijgende titelnummer met het refrein – “Onthoud mijn naam / ik ga voor altijd leven / ik ga leren vliegen / ik voel het samenkomen / mensen zullen me zien en huilen” – wat zou doorgaan om genomineerd te worden voor een Academy Award voor het beste originele nummer. Ze zong ook op ‘Out Here on My Own’, ‘Hot Lunch Jam’ en ‘I Sing the Body Electric’.

Drie jaar later nam zij en het songwritingteam van “Flashdance” – muziek van Giorgio Moroder, songteksten van Keith Forsey en Cara – de Oscar in ontvangst voor het beste originele nummer voor “Flashdance … What a Feeling”.

De film speelde Jennifer Beals als een meisje uit de staalstad dat ‘s avonds in een bar danst en hoopt naar een prestigieus dansconservatorium te gaan. Het bevatte de hit “Maniac”, met het personage van Beals dat springt, ronddraait, met haar voeten stampt en het langzaam brandende themalied.

“Er zijn niet genoeg woorden om mijn liefde en dankbaarheid uit te drukken”, zei Cara in haar bedankje tegen het Oscar-publiek. “En last but not least, een heel speciale heer, bij wie ik denk dat het vele jaren geleden allemaal voor mij begon. Aan Alan Parker, waar je ook bent vanavond, ik bedank hem.”

De in New York geboren Cara begon haar carrière op Broadway, met kleine delen in kortstondige shows, hoewel een musical genaamd “The Me Nobody Knows” meer dan 300 optredens gaf. Ze toerde in de musical “Jesus Christ Superstar” als Maria Magdalena in het midden van de jaren 1990 en een tour van de musical “Flashdance” toerde 2012-14 met haar liedjes.

Ze creëerde ook de volledig vrouwelijke band Irene Cara Presents Hot Caramel en bracht een dubbel-cd uit met de single “How Can I Make You Luv Me”. Haar filmcredits omvatten ‘Sparkle’ en ‘DC Cab’.

Laatste entertainmentnieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.