‘Disenchanted’ is niet het vervolg dat we wilden, maar het is er

0

Disney is niet bang om te vragen “wat gebeurt er na nog lang en gelukkig?”. De studio doet het al meer dan twee decennia met andere sprookjes zoals Assepoester, de kleine zeemeerminen Bevroren, om er een paar te noemen. Dus toen Disney aankondigde dat het zou worden uitgebracht Ontgoocheldeen vervolg op de film uit 2007 betoverd, vroegen sommige fans zich af of dit nodig was, vooral omdat de opener 15 jaar geleden werd uitgebracht. Maar uiteindelijk is het hier en beschikbaar om te streamen op Disney Plus.

Ontgoocheld is een Disney-film over het leven na nog lang en gelukkig, en hoe het niet is zoals we hadden verwacht. Het begint met Pip the Chipmunk die een samenvatting geeft van betoverd aan zijn twee kinderen. Ze vroegen om meer, dus vertelde hij hun het verhaal van Ontgoocheldeen verhaal over het leven na de gebeurtenissen van het origineel.

via disney

Giselle (Amy Adams) en Robert (Patrick Dempsey) hadden een kind genaamd Sofia. Naarmate de tijd verstreek, werd het leven in New York gecompliceerder en werd haar relatie met Morgan (nu gespeeld door Gabriella Baldacchino) afstandelijk. De oplossing? Verhuizen naar Monroeville, een buitenwijk waar ze een nieuw leven kunnen beginnen. Helaas verliep de verhuizing naar een nieuwe stad niet zo soepel als gepland, waardoor Giselle een sprookjesleven wenste. De wens komt uit, maar tegen een prijs.

Ontgoocheld heeft enkele gebreken. Wat gemaakt betoverd aantrekkelijk om naar te kijken waren twee dingen: de karakterontwikkeling en hoe het de werkelijkheid met fantasie vergeleek. Ontgoocheld slaagt er niet in gebruik te maken van wat zijn voorganger geweldig maakte, vandaar dat het flopte als vervolg.

Ontgoochelde Amy Adams
Afbeelding via Disney

Allereerst, Ontgoocheld doet goed werk door elk bekend sprookje te combineren, inclusief Bevrorenen er één samenhangend verhaal van maken, waarbij elk stereotype waar deze verhalen bekend om stonden, werd gebruikt om een ​​geweldig verhaal te vertellen over een misgelopen wens. Ontgoocheld volgt ook de huidige trend van Disney Princess om afstand te nemen van “ware liefdeskus” om ons te concentreren op de banden die we hebben met onze familie.

Een ander ding dat het vermelden waard is, is dat degene die besefte dat Giselle een stiefmoeder was en twee en twee bij elkaar optelde, loonsverhoging verdient. We zien zelden dat de hoofdrolspeler de antagonist wordt, maar het betekent wel dat de film niet meer over Giselle ging. Het gaat in plaats daarvan over Morgan, en hoe zij de sleutel is om iedereen te redden.

Echter, Ontgoocheld slaagt er niet in werkelijkheid met fantasie te vergelijken. In betoverd, ons is geleerd dat de echte wereld ingewikkeld is en dat het leven geen sprookje is. Het gebruikte de vis uit het water trope en maakte iets dat de moeite waard was om te bekijken en om emotioneel in te investeren. Ontgoocheld heeft de mogelijkheid om te delen hoe de fantasiewereld niet zo geweldig is als het lijkt. Maar omdat iedereen betoverd raakte, ‘ervoer’ geen van hen de complicaties van het sprookjesleven, omdat ze het gewoon doorleefden alsof het niets is, en het uiteindelijk vergeten.

Afbeelding via Disney

Robert kwam het dichtst in de buurt, ook al herinnert hij zich nauwelijks iets. In de film probeerde Robert een held te zijn. Zijn eerste poging was een flop, maar hij wist het goed te maken en zijn nieuwe vaardigheden te gebruiken tijdens de laatste climax. Hij komt er dan achter dat de redder van de stad zijn misschien niets voor hem is en besluit het zwaard op te hangen. Dat is het soort verhaal dat we hadden moeten krijgen. Dat het niet makkelijk is om een ​​sprookjesfiguur te zijn. Dat er werk en moeite in zit en dat niet iedereen het kan in vergelijking met de boeken. Dit was een gemiste kans die ervoor zorgde dat de film flauw aanvoelde.

In het origineel had bijna iedereen een soort verhalende ontwikkeling, inclusief de zijpersonages. Ze leerden iets over zichzelf en de mensen die ze kennen en om wie ze gaven. Dit ontbrak in het vervolg, omdat niemand behalve Morgan iets leerde.

Love Power Ontgoochelde Idina Menzel
Afbeelding via Disney

Wat de liedjes betreft, die zijn in orde. Ze waren pakkend, maar het voelde alsof alle moeite in Menzels uitvoering van “Love Power” was gestoken en iedereen kreeg de generieke Disney-uitvoeringsbehandeling. “Love Power” was spectaculair, en de overgang van animatie naar live-actie was geweldig, maar het is triest om te zien dat alle andere nummers niet hetzelfde niveau halen. Het is alsof je luistert naar de Bevroren soundtrack. Er zaten goede nummers in, maar degene waar mensen het meest over zullen praten is “Let It Go”.

Ontgoocheld had potentieel, maar haalt niet de punten die gemaakt zijn betoverd groot. In plaats van een meeslepend verhaal te hebben waarin we leren hoe fantasie ook ingewikkeld is, krijgen we een film die hooguit vermakelijk is, maar het minst substantieel. Er was geen emotionele zwaarte, met alleen aandacht voor de actie, komedie en opbouw. Het was niet het vervolg dat we wilden, maar het is er. Uiteindelijk is het gewoon een van die films die je zou kunnen zien als je aan het babysitten bent.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.