COVID-19-laboratoriumlektheorie wijd open geblazen toen e-mailketen tussen wetenschappers werd blootgelegd | Wetenschap | Nieuws

0

Het House GOP-rapport van de Verenigde Staten roept vragen op over het lek in het Covid-lab

Topexperts en wetenschappers zouden het idee hebben verworpen dat Covid afkomstig is van proefdieren, ondanks dat ze weken voor de publicatie van een medisch artikel voor deze mogelijkheid waren gewaarschuwd. Het artikel, genaamd The proximal origin of SARS-CoV-2, werd in maart 2020 gepubliceerd in het tijdschrift Nature Medicine. Het identificeerde een zoönotische overloop die in de natuur voorkomt als de waarschijnlijke gebeurtenis die de uitbraak van het nieuwe coronavirus veroorzaakte en een wereldwijde pandemie veroorzaakte. De publicatie ervan speelde een grote rol bij het helpen van dit argument om het dominante verhaal te worden toen experts de oorzaak achter de oorsprong van het virus uitlegden.

Maar slechts enkele weken voor de publicatie blijkt uit e-mails dat auteurs langdurige discussies voerden met experts waarin hen werd verteld dat de symptomen die bij het coronavirus worden gezien, afkomstig kunnen zijn van proefdieren – maar ook van het wild. De experts die bij de discussies betrokken waren, waren onder meer wetenschappelijk hoofdadviseur Sir Patrick Vallance en hoofd van de Wellcome Trust, Sir Jeremy Farrar.

Deze correspondentie is nog maar net uitgezonden vanwege het vrijgeven van de e-mails op grond van een Freedom of Information Act (FOI) waar freelance journalist James Tobias om had verzocht, meldt The Telegraph.

De experts werden ook gewaarschuwd dat het Wuhan Institute of Virology (WIV) vleermuiscoronavirussen had onderzocht op alarmerende niveaus van bioveiligheid. Maar toen het artikel eenmaal was gepubliceerd, was er weinig verwijzing naar de bioveiligheidsproblemen in Wuhan, en de auteurs beweerden dat het onwaarschijnlijk was dat het virus uit een laboratorium kwam.

De hoofdauteur van de paper, prof. Kristian Anderse van het Scripps Research Institute, had collega’s ook eerder verteld dat aspecten van het opkomende virus eruit zagen alsof ze in een laboratorium zouden kunnen zijn gemaakt, maar daar werd in de paper niets over vermeld.

wuhan

Een e-mailketen laat zien dat experts de Covid-laboratoriumlektheorie hebben afgesloten, ondanks dat hen is verteld dat het waar zou kunnen zijn (Afbeelding: Getty)

Covid

Experts hebben eerder gezegd dat het “redelijk” is om te geloven dat Covid uit een laboratorium kwam (Afbeelding: Getty)

Burggraaf Ridley, voormalig Tory-collega en co-auteur van Viral: The Search for the Origin of Covid-19, vertelde aan Express.co.uk dat hij sprak over zijn interpretatie van de e-mailketen en wat het al die maanden geleden had kunnen signaleren.

Hij zei: “Ja, het is een nuttige onthulling. Het laat zien dat de wetenschappers grote nadruk legden op de aankondiging op 7 februari van de Southern China Agricultural University 2020 dat schubdieren in wezen hetzelfde (99%) virus hadden en dat daarom de tussengastheer was geweest. gevonden.

“Dit overtuigde hen ervan dat ze hun angst konden laten varen dat het virus eruitzag als een ontsnapping uit een laboratorium. Toen twee weken later bleek dat dit onjuist was, dat het pangolin-virus duidelijk anders was en de belangrijkste eigenschap miste waardoor ze een laboratorium vermoedden.” ontsnapping, de furin-splitsingsplaats, ze hadden de wereld moeten vertellen dat het laboratoriumlek nog steeds een mogelijkheid was.

“In plaats daarvan verdubbelden ze en drongen erop aan dat een laboratoriumlek kon worden uitgesloten, maar gaven geen goede reden voor hun vertrouwen. De wereld werd daarom in 2020 zwaar bedrogen door deze wetenschappers en ze zouden hiervoor ter verantwoording moeten worden geroepen.”

Een regeringswoordvoerder heeft gereageerd in het licht van de e-mailketen en heeft gezegd dat het “volledige transparantie” bevordert, terwijl het “beste wetenschappelijke bewijsmateriaal” gebruikt.

LEES MEER: Covid-paniek overspoelt China terwijl een nieuwe uitbraak ambtenaren op rood alarm zet

Wuhan

Een laboratorium had testen gedaan op vleermuiscoronavirussen (Afbeelding: Getty)

De uitgelekte e-mailketen heeft nog meer gewicht gegeven aan het idee dat het Covid-laboratoriumlek een “redelijke” verklaring is, iets wat de co-auteur van het boek van Viscount Ridley, Harvard-wetenschapper dr. Alina Chna, tegen parlementsleden vertelde tijdens een hoorzitting van de Science and Technology Select Committee .

Ze zei afgelopen december: ‘Ik denk dat de oorsprong van het laboratorium waarschijnlijker is dan niet. Op dit moment is het niet veilig voor mensen die weten over de oorsprong van de pandemie om naar voren te komen. Maar we leven in een tijdperk waarin zoveel informatie wordt opgeslagen dat het uiteindelijk naar buiten zal komen. We hebben van veel topvirologen gehoord dat een genetisch gemanipuleerde oorsprong redelijk is en dat geldt ook voor virologen die modificaties hebben aangebracht aan het eerste SARS-virus.”

Een van de auteurs debatteerde over de oorspronkelijke versie van het artikel en gaf in een e-mail toe dat het virus er hetzelfde uit zou zien, of het nu op natuurlijke wijze was geëvolueerd of in laboratoriummuizen in wat “seriële passage” wordt genoemd. Op 8 februari 2020 merkte dr. Robert Garry, van de Universiteit van Sydney, op dat vergelijkbare effecten waren waargenomen wanneer vogelgriep was gepasseerd in laboratoriumkippen, meldt de Telegraph.

Maar toen het artikel eenmaal was gepubliceerd, hadden de auteurs deze mogelijkheid volledig uitgesloten. Ze concludeerden: “Onze analyses tonen duidelijk aan dat SARS-CoV-2 geen laboratoriumconstructie of doelbewust gemanipuleerd virus is”. Eveneens op 8 februari zei prof. Edward Holmes van de Universiteit van Sydney, die de paper mede schreef, dat hij “veel mensen” kende die geloofden dat het virus inderdaad uit het Wuhan-laboratorium lekte.

NIET MISSEN
De hatelijke EU-opmerking van Shapps terwijl hij £ 484 miljoen toezegt aan Britse onderzoeksfinanciering [REPORT]
Mysterie van Britse onderzeeër die verdween in WO II is mogelijk opgelost [REVEAL]
Het lang verloren gewaande graf van Cleopatra is mogelijk eindelijk ontdekt [INSIGHT]

Burggraaf Ridley

Burggraaf Ridley zei dat de nieuwe informatie een ‘nuttige openbaring’ is (Afbeelding: Getty)

Covid

Men geloofde meestal dat Covid afkomstig was van een natuurlijke zoönotische overloop (Afbeelding: Getty)

Hij schreef: “Sinds deze uitbraak begon, zijn er suggesties geweest dat het virus uit het Wuhan-lab is ontsnapt, al was het maar vanwege het samenvallen van de plaats van de uitbraak en de locatie van het lab. Ik doe veel werk in China en ik kan je vertellen dat veel mensen daar dit geloven en geloven dat er tegen ze wordt gelogen.”

Hoewel veel wetenschappers het erover eens zijn dat een laboratoriumlek een mogelijke verklaring is, werd het meeste ondersteunende bewijs gevonden door hackers en malafide wetenschappers, van wie velen zijn gebrandmerkt als complottheoretici omdat ze de meest algemeen aanvaarde verklaring aanvechten.

In een reactie op de e-mails zei dr. Jeremy Farrar: “Het is belangrijk dat we begrijpen hoe alle ziekteverwekkers ontstaan, zodat we toekomstige pandemieën kunnen voorkomen. mensen als het meest waarschijnlijke scenario.

“Naarmate de inspanningen om bewijs te verzamelen doorgaan, is het echter belangrijk om ruimdenkend te blijven en internationaal samen te werken om de opkomst van Covid en varianten te begrijpen – om deze pandemie te beëindigen en de risico’s van toekomstige gebeurtenissen te verkleinen.”

Een woordvoerder van het Government Office for Science zei: “De wetenschappelijk hoofdadviseur van de regering zorgt ervoor dat beleid en beslissingen worden gebaseerd op het beste wetenschappelijke bewijs. De GCSA bevordert volledige transparantie en een open uitwisseling van ideeën en wetenschappelijke meningen, zoals blijkt uit de e-mailuitwisseling.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.