PlayStation VR2-prijs vastgesteld op $ 550, release op 22 februari, pre-orders beginnen op 15 november

0

PlayStation VR2, Sony’s next-gen virtual reality-headset, wordt gelanceerd op 22 februari 2023 en kost meer dan een PS5. In een blogpost bevestigde het bedrijf de pre-orderdata, naast de onthulling van het laadstation van de PS VR2 Sense-controller, dat ook op dezelfde dag wordt uitgebracht. Pre-orders zijn gepland om live te gaan op 15 november en het wordt gelanceerd in twee hoofdedities: PlayStation VR2 en PlayStation VR2 Horizon Call of the Mountain-bundel. De standaardheadset kost $ 549,99 (ongeveer Rs. 45.525), terwijl de themabundel $ 599,99 kost (ongeveer Rs. 49.669). Nog geen woord over de prijs of lancering in India.

PlayStation VR2 prijs, beschikbaarheid en edities

Tijdens de eerste lanceringsfase kunnen spelers in de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland, België, Nederland en Luxemburg PlayStation VR2 uitsluitend pre-orderen via de online storefront op direct.playstation.com. Geïnteresseerde partijen moeten zich echter registreren voor de pre-order van 15 november, die momenteel live is op de officiële website.

Alle bestellingen – zowel solo- als bundeledities – van de online directe website worden gedurende de eerste lanceringsweek verzonden. In andere markten zal PlayStation VR2 alleen verkrijgbaar zijn via deelnemende retailers, waarbij pre-orders op dezelfde dag van start gaan. Zoals ik al eerder zei, is er geen woord over een lancering in India. “Beschikbaarheid in elk land is onderhevig aan lokale importregels”, luidt de blogpost van Sony.

Het standaard PlayStation VR2-pakket, geprijsd op $ 549,99, wordt geleverd met de PS VR2-headset, PS VR2 Sense-controllers en stereohoofdtelefoons. Terwijl de PlayStation VR2 Horizon Call of the Mountain-bundel de genoemde items bevat, naast een PlayStation Store-vouchercode voor de Horizon VR-game, eerder dit jaar voor het eerst onthuld op CES 2022. Beide dozen zien er qua ontwerp anders uit, maar de laatste bevat toevallig een digitale code voor de game, Horizon Call of the Mountain. De titel zal later deze maand ook apart te pre-orderen zijn.

Dan is er het oplaadstation voor de PlayStation VR2 Sense-controller, geprijsd op $ 49,99 (ongeveer Rs. 4.139), waarmee spelers hun controllers kunnen opladen via een eenvoudig “klik-in” -ontwerp, waardoor poorten op de PS5-console worden vrijgemaakt.

PlayStation VR2-games: 11 nieuwe titels aangekondigd

Het bedrijf had bij de lancering 20 “grote” games bevestigd voor de PS VR2, waaronder de eerder genoemde Horizon-game. Resident Evil Village, No Man’s Sky, The Walking Dead: Saints & Sinners en Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge – Enhanced Edition stonden ook op de lijst.

Sony heeft nu nog 11 titels toegevoegd aan de mix voor de PlayStation VR2.

 • The Dark Pictures: Switchback VR
 • Steden VR – Verbeterde editie
 • Crossfire: Sierra-ploeg
 • De Lichte Brigade
 • Kosmonisch hoog
 • Hallo buurman: zoek- en reddingsacties
 • Jurassic World Aftermath-collectie
 • Pistoolzweep VR
 • Zenit: de laatste stad
 • Na de val
 • tentaculair

PlayStation VR2-functies

Hoewel Sony niet heeft onthuld hoeveel de PlayStation VR2 weegt, zijn spec-details voor hetzelfde al een tijdje bekend. De PS VR2 belooft een 4.000 x 2.040 OLED-paneelresolutie (2000 x 2040 per oog), die kan werken op 90Hz of 120Hz verversingsfrequenties, waardoor soepele navigatie tijdens het gamen mogelijk is. De headset is ook klaar om een ​​FOV (gezichtsveld) van 110 graden te hebben, hetzelfde als zijn voorganger. Er is ook een 1080p-filmmodus inbegrepen, die de PS5-gebruikersinterface en alle niet-VR-games naar een virtueel scherm streamt, draaiend op 24Hz of 60Hz.

Er is ook een doorzichtige schakelaar, waardoor PS VR2-gebruikers hun omgeving kunnen zien zonder de headset af te hoeven zetten, dankzij de ingebouwde camera’s aan de voorkant op het vizier. Ondertussen kun je met de meegeleverde uitzendmodus je gameplay streamen op platforms zoals Twitch of YouTube, terwijl je verbonden bent met de PlayStation 5 HD-camera.

Hedendaagse virtual reality-systemen hebben volgcamera’s nodig die in elke hoek van de kamer kunnen worden opgesteld voor hoogteaanpassingen en om een ​​speelruimte te creëren. De PlayStation VR2-headset is echter uitgerust met vier geïntegreerde camera’s die hand- en controllerbewegingen volgen. Elke beweging van het kantelen of verschuiven van het hoofd wordt gedetecteerd en direct weerspiegeld in je personage in de game. Dan is er een sensorische functie die afhankelijk is van een motortrilling, om een ​​intelligent tactiel element toe te voegen dat zintuigen vanuit het spel nabootst. Op CES 2022 verklaarde PlayStation dat zodra je personage stopt met sprinten, de motor van de PS VR2-headset begint te kloppen om op een verhoogde hartslag te lijken.

De nieuwe PS VR 2-controllers hebben een enorme ontwerpwijziging, waarbij de oplichtende microfoonstijl is vervangen door een afgeronde, bolachtige structuur. Ze worden de ‘Sense Controllers’ genoemd en volgen een soortgelijk ontwerp als de meer typische VR-controllers, vergelijkbaar met de Oculus Quest 2, en worden geleverd met haptische feedback.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.