NASA zet lichtgolven die uit een zwart gat weerkaatsen om in geluidsgolven. Bekijk video

0

Sinds het idee dat zwarte gaten in de ontologie van de astronomie werden geïntroduceerd, is er een enorme fascinatie geweest onder zowel onderzoekers als ruimteliefhebbers om meer te weten te komen over de aard en het gedrag van het bestaan ​​van deze hemelse fenomenen.

Vrijdag deelde NASA een video waarin ze een sonificatietechniek toepasten die de lichtecho’s rond het zwarte gat omzet in geluidsgolven. Dus in zekere zin zette het ruimteagentschap lichtgolven om in geluidsgolven, zodat het gemakkelijker te begrijpen werd hoe elektromagnetische golven zich rond zwarte gaten gedragen.

NASA deelde de video op Instagram met de ondertitel: “Deze nieuwe sonificatie verandert “lichtecho’s” van een zwart gat in geluid.⁣⁣”

Bekijk hieronder de video-shredder van NASA op Instagram.

Het onderschrift van de video luidde verder: “Zwarte gaten zijn berucht omdat ze er geen licht (zoals radio, zichtbare en röntgenstralen) uit laten ontsnappen. Omringend materiaal kan echter intense uitbarstingen van elektromagnetische straling produceren. Terwijl ze naar buiten reizen, kunnen deze lichtbundels weerkaatsen op wolken van gas en stof in de ruimte, zoals lichtstralen van de koplamp van een auto door mist worden verstrooid.⁣⁣”

NASA heeft samen met de beelden een videobeschrijving vrijgegeven: “Cirkelvormige rode banden zijn omgeven door een achtergrond met sterren. Blauwe banden markeren de binnenste en onderste delen van het systeem van zwarte gaten. Tijdens de sonificatie beweegt de cursor vanuit het midden van het beeld in een cirkel naar buiten. Terwijl het door de lichtecho’s gaat die in röntgenstralen worden gedetecteerd (gezien als concentrische ringen in blauw door Chandra en rood door Swift in de afbeelding), zijn er tikkende geluiden en veranderingen in volume om de detectie van röntgenstralen aan te duiden en de variaties in helderheid.⁣⁣”

NASA beschreef de locatie van het zwarte gat dat in de video wordt afgebeeld en zei dat dit systeem ongeveer 7.800 lichtjaar van de aarde verwijderd is en een zwart gat heeft met een massa van vijf tot tien keer die van de zon en een begeleidende ster in baan eromheen, is de thuisbasis van een zwart gat dat materie van de begeleidende ster absorbeert. De schijf van het stellaire zwarte gat, waarop dit materiaal wordt gericht, is omcirkeld.

NASA onthulde ook de telescopen die werden gebruikt om de gegevens over echoënde elektromagnetische golven te verzamelen. NASA merkte op: “Deze sonificatie vertaalt röntgengegevens van zowel Chandra X-ray als Swift in geluid. Om onderscheid te maken tussen de gegevens van de twee telescopen, worden Chandra-gegevens weergegeven door tonen met een hogere frequentie, terwijl de Swift-gegevens lager zijn.

NASA beschrijft het spectrum van elektromagnetische golven die in de video zijn opgenomen en verklaarde dat het beeld naast de röntgenstralen ook optische gegevens bevat van de Digitized Sky Survey die achtergrondsterren laat zien. Elke ster in optisch licht activeert een muzieknoot. Het volume en de toonhoogte van de noot worden bepaald door de helderheid van de ster.⁣

⁣⁣

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.