ISRO’s commerciële arm NSIL lanceert 36 OneWeb-breedbandsatellieten aan boord van zwaarste raket LVM3

0

OneWeb kondigde zondag de succesvolle inzet aan van 36 satellieten die zijn gelanceerd door ISRO’s commerciële arm NewSpace India Limited (NSIL) vanuit het Satish Dhawan Space Center in Sriharikota.

Bharti Global is de grootste investeerder in OneWeb, een Low Earth Orbit (LEO) satellietcommunicatiebedrijf.

Deze laatste lancering door de Indian Space Research Organization (ISRO) en NSIL markeert een van de grootste commerciële bestellingen van India’s belangrijkste ruimtevaartorganisatie, en de eerste die de LVM3-raket gebruikt, zei OneWeb in een verklaring.

OneWeb zei dat het zich inzet om tegen 2023 connectiviteit over de hele lengte en breedte van India te bieden.

“36 OneWeb-satellieten zijn met succes gelanceerd door ISRO/NSIL vanuit Sriharikota”, aldus de verklaring.

Over de succesvolle implementatie zei OneWeb dat dit de 14e lancering is en de tweede dit jaar. Dit brengt het totaal van de constellatie van OneWeb op 462 satellieten, wat meer dan 70 procent vertegenwoordigt van de geplande 648 Low Earth Orbit-satellietvloot die wereldwijd snelle connectiviteit met lage latentie zal leveren.

“Met nog maar vier lanceringen te gaan, blijft OneWeb op schema om tegen 2023 wereldwijde dekking te activeren, terwijl zijn connectiviteitsoplossingen al live zijn in regio’s ten noorden van 50 graden noorderbreedte”, aldus de verklaring.

De samenwerking met NSIL en ISRO toont de inzet van OneWeb om tegen 2023 connectiviteit over de hele lengte en breedte van India te bieden, zei het.

Het LVM3-lanceervoertuig, gerealiseerd met volledige inheemse technologie, had vier opeenvolgende succesvolle missies, waaronder de kritieke Chandrayaan-2-missie. Het voertuig onderging verschillende kritische tests als onderdeel van de menselijke beoordeling voor het Gaganyaan-programma. De cryo-tafel is ontworpen om in orthogonale richting te oriënteren en te heroriënteren om te voldoen aan de eisen van de klant om satellieten nauwkeurig en met een opening te injecteren om botsingen te voorkomen. Het voertuig werd in korte tijd op vraaggestuurde basis gerealiseerd om te voldoen aan de tijdlijn van de gebruiker.

Somanath S, secretaris, Department of Space en voorzitter, ISRO beschreef het evenement als een “zeer historisch” evenement voor het land en het Indiase ruimtevaartprogramma.

“Dit is de allereerste commerciële lancering van LVM3 met een zwaarste payload voor LEO. De missie is zeer cruciaal om te voldoen aan de verwachtingen van de klant om 36 satellieten in 9 fasen met precisie te lanceren”, aldus Somanath.

Sunil Bharti Mittal, uitvoerend voorzitter van OneWeb, zei dat de lancering een belangrijke mijlpaal is voor het bedrijf.

“Deze nieuwe fase van ons lanceringsprogramma vanuit India brengt ons een stap dichter bij niet alleen het verbeteren van onze wereldwijde dekking, maar ook bij het leveren van connectiviteit in India en Zuid-Azië, met name voor de gemeenschappen die dit het meest nodig hebben”, aldus Mittal.

De komende maanden zal OneWeb zich blijven concentreren op het lanceringsprogramma en zal het ook samenwerken met belangrijke distributiepartners en klanten om connectiviteitsoplossingen uit te rollen waar zijn diensten live zijn.

De breedband-van-de-ruimtediensten worden aangeprezen als de volgende grens in de groeiende communicatiemarkt van India.

Het toneel is helemaal klaar voor wat hoogspanningsactie terwijl grote namen als Jio en OneWeb zich opmaken voor een deel van de lucratieve satellietgebaseerde breedbanddienstenmarkt in India. Ook Nelco en Telesat hebben succesvolle LEO-demonstraties in het land afgerond voor bedrijven, telecom en de overheid.

Het breedband-van-de-ruimtesegment wordt ook scherp in de gaten gehouden door SpaceX Starlink van tech-miljardair Elon Musk en Project Kuiper van Amazon.


Als u vandaag een betaalbare 5G-smartphone koopt, betekent dit meestal dat u uiteindelijk een “5G-belasting” betaalt. Wat betekent dat voor degenen die toegang willen krijgen tot 5G-netwerken zodra ze worden gelanceerd? Ontdek het in de aflevering van deze week. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.