ISRO hernoemt GSLV Mark-3 tot LVM-3 om zijn taak te identificeren om satellieten in verschillende banen te plaatsen

0

De Indian Space Research Organization (ISRO) heeft de Geosynchronous Satellite Launch Vehicle (GSLV) Mark -III omgedoopt tot Launch Vehicle Mark-III, voornamelijk om zijn taak te identificeren om satellieten in verschillende banen te plaatsen.

De LVM3-raket zal ook worden gebruikt voor India’s eerste bemande ruimtevlucht die voorlopig gepland staat voor eind 2024 en komt ook naar voren als een favoriet voor ISRO’s commerciële lanceringen na de succesvolle plaatsing in een baan van 36 OneWeb-satellieten op zondag.

“Eerder kregen de draagraketten een naam voor een specifiek doel, zoals PSLV om polaire satellieten in een baan om de aarde te brengen of GSLV voor geostationaire satellieten”, zei een hoge ISRO-functionaris.

“De raket gaat niet langer alleen naar de geosynchrone baan. Een raket kan overal heen, hij heeft geen vaste baan om ergens heen te gaan – GEO (Geosynchronous Earth Orbit), MEO (Medium Earth Orbit), LEO (Low Earth Orbit), ‘ zei de ambtenaar.

De beslissing om de raket een andere naam te geven, was om de verwarring over het type banen dat voor de lancering was geïdentificeerd, weg te nemen.

“Een GSLV – voor de GEO-baan – zal zo blijven heten, maar de GSLV-Mark III is omgedoopt tot LVM3. De LVM3 zal overal naartoe gaan – GEO, MEO, LEO, missies naar de maan, de zon,” de ambtenaar gezegd.

GSLV Mark-III of LVM3 werd gebruikt om de Chandrayaan-2-missie naar de maan te lanceren in 2019, de eerste operationele vlucht van de raket.

LVM3 werd gebruikt om zondag 36 OneWeb-satellieten in een baan om de aarde te brengen en zal volgend jaar ook voor een soortgelijke missie worden gebruikt.

OneWeb zei in een verklaring dat deze laatste lancering door de Indian Space Research Organization (ISRO) en NSIL een van de grootste commerciële orders is van India’s belangrijkste ruimtevaartorganisatie, en de eerste die de LVM3-raket gebruikt.

De breedband-van-de-ruimtediensten worden aangeprezen als de volgende grens in de groeiende communicatiemarkt van India.

Het toneel is helemaal klaar voor wat hoogspanningsactie terwijl grote namen als Jio en OneWeb zich opmaken voor een deel van de lucratieve satellietgebaseerde breedbanddienstenmarkt in India. Ook Nelco en Telesat hebben succesvolle LEO-demonstraties in het land afgerond voor bedrijven, telecom en de overheid.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.