iPhone-verzendingen in november zullen verder afnemen in de fabriek van Foxconn in China

0

De belangrijkste iPhone-fabriek van Foxconn in China zal de leveringen in november verder verminderen na de laatste golf van arbeidersonrust deze week, zei een bron met directe kennis van de zaak op vrijdag, toen duizenden werknemers stopten.

‘S Werelds grootste Apple iPhone-fabriek worstelt met strikte COVID-19-beperkingen die de onvrede onder de werknemers hebben aangewakkerd en de productie hebben verstoord voorafgaand aan Kerstmis en de Chinese nieuwjaarsvakantie in januari, aangezien veel werknemers ofwel in isolatie werden geplaatst of de fabriek ontvluchtten.

Na de escalatie van woensdag waarbij arbeiders in botsing kwamen met beveiligingspersoneel, kon Foxconn nu zien dat meer dan 30 procent van de productie van de locatie in november werd getroffen, tegen een interne schatting van tot 30 procent toen de arbeidsproblemen eind oktober uitbraken, zei de bron.

De fabriek is de enige die premium iPhone-modellen maakt, waaronder de iPhone 14 Pro, en de bron zei dat het onwaarschijnlijk is dat de volledige productie tegen het einde van deze maand zal worden hervat.

Foxconn, formeel bekend als Hon Hai Precision Industry, weigerde commentaar te geven. Apple, dat donderdag zei personeel in de fabriek te hebben, reageerde vrijdag niet op een verzoek om commentaar.

“De onrust onder werknemers in de fabriek van Foxconn in China zou kunnen wegen op de iPhone-verzendingen van Apple in november”, zei Victoria Scholar, hoofd investeringen bij Interactive Investor, terwijl de bezorgdheid groeit over het vermogen van Apple om producten te leveren voor de drukke vakantieperiode.

Apple-aandelen daalden vrijdag in de late ochtendhandel met 1,9 procent, terwijl de Nasdaq-index 0,3 procent daalde.

“Apple wordt nog steeds gezien als een van de meer veerkrachtige aandelen in de technologiesector… Apple blijft echter wachten met het geven van officiële richtlijnen gezien de macro-economische onzekerheid,” voegde Scholar eraan toe.

US Best Buy zei dinsdag dat het verwachtte dat high-end iPhones deze feestdagen schaars zullen zijn in winkels. Analisten zeiden dat iPhones in Apple-winkels in de Verenigde Staten tijdens het Black Friday-winkelseizoen ook minder waren dan een jaar eerder, en dat het langer duurde om de voorraden aan te vullen, meldde Reuters deze week.

Lagere zendingen

KGI Securities-analist Christine Wang zei dat als het huidige probleem tot en met december aanhoudt, ongeveer 10 miljoen iPhone-producties verloren zullen gaan, wat zich vertaalt in een 12 procent lagere iPhone-verzending in het laatste kwartaal van 2022.

Wedbush Securities schat dat veel Apple-winkels nu 25 tot 30 procent minder iPhone 14 Pro’s hebben dan normaal op weg naar het kerstinkopenseizoen.

In een verklaring op 7 november zei Apple dat het lagere iPhone 14 Pro- en iPhone 14 Pro Max-verzendingen verwachtte dan eerder verwacht.

Sommige nieuwe rekruten die de afgelopen weken door Foxconn zijn aangenomen, beweerden dat ze waren misleid over compensatievoordelen in de fabriek, en anderen klaagden over het delen van slaapzalen met collega’s die positief hadden getest op COVID.

Foxconn verontschuldigde zich donderdag voor een loongerelateerde “technische fout” bij het aannemen en bood later CNY 10.000 (bijna Rs. 1.14.000) aan protesterende nieuwe rekruten die ermee instemden af ​​te treden en te vertrekken.

De bron zei dat meer dan 20.000 arbeiders, voornamelijk nieuwe medewerkers die nog niet aan productielijnen werkten, het geld aannamen en vertrokken. Video’s die vrijdag op Chinese sociale media werden geplaatst, toonden menigten en lange rijen met bagage beladen arbeiders die in de rij stonden voor bussen.

“Het is tijd om naar huis te gaan”, schreef een persoon.

Voordat de problemen begonnen, had de fabriek meer dan 2.00.000 medewerkers in dienst. Het heeft slaapzalen, restaurants, basketbalvelden en een voetbalveld verspreid over de uitgestrekte faciliteit van ongeveer 1,4 miljoen vierkante meter (15 miljoen vierkante voet).

Een andere Foxconn-bron die bekend is met de zaak, zei dat enkele nieuwe medewerkers de campus hadden verlaten, maar ging niet in op hoeveel. Deze persoon zei dat omdat de vertrekkende mensen nog niet waren opgeleid of begonnen te werken, hun vertrek geen verdere schade zou toebrengen aan de huidige productie.

“Het incident heeft een grote impact op ons publieke imago, maar weinig op onze (huidige) capaciteit. Onze huidige capaciteit wordt niet aangetast”, aldus de bron.

“Er is maar zo veel dat bedrijven kunnen doen aan pandemische preventie… Het is al een tijdje een probleem. Dit is een probleem waar iedereen mee te maken heeft”, zei de persoon, wijzend op andere onrust onder de werknemers die werd veroorzaakt door rigide COVID-beperkingen, waaronder onrust bij een ander bedrijf. Apple-leverancier Quanta in mei.

Foxconn-aandelen sloten 0,5 procent lager, wat achterbleef bij de bredere markt, die vlak eindigde.

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.