India dat prioriteit geeft aan actieplannen van de staat om AMR in te dammen, kan worden nagebootst door de wereld: Health MoS

0

India prioriteit geven aan de ontwikkeling en implementatie van staatsactieplannen voor de inperking van AMR in alle sectoren is een best practice die door andere landen kan worden nagevolgd, zei Bharti Pravin Pawar, staatsminister van Volksgezondheid en Gezinswelzijn, vrijdag.

Bij het afleveren van de nationale verklaring van India over de bestrijding van antimicrobiële resistentie op de derde wereldwijde ministeriële conferentie op hoog niveau over antimicrobiële resistentie in Muscat, zei de minister dat de regering van India antimicrobiële resistentie (AMR) heeft aangemerkt als een hoofdprioriteit in haar nationale gezondheidsbeleid. Beleid, 2017. We hebben een reeks initiatieven genomen die ernaar streven systemen te bouwen om AMR holistisch tegen te gaan.

Pawar voegde eraan toe dat het nationale actieplan van India voor de inperking van AMR (NAP-AMR) officieel werd vrijgegeven op 19 april 2017. de ministers van de betrokken ministeries beloven hun volledige steun aan de inperking van AMR.”

De minister zei dat het Nationaal Actieplan voor de inperking van AMR zich richt op een geïntegreerde One Health-aanpak en coördinatie tussen verschillende sectoren op nationaal, nationaal en internationaal niveau omvat.

Pawar zei verder dat het Nationale Actieplan dient om de sterke punten van verschillende instellingen, zoals het National Center for Disease Control, de Indian Council Medical Research, te benutten om AMR-surveillancelaboratoriumnetwerken te coördineren, het gebruik van antimicrobiële stoffen in gezondheidsinstellingen te monitoren, infectiepreventie en -bestrijding te versterken en bevordering antimicrobieel rentmeesterschap om het gebruik van antimicrobiële stoffen te optimaliseren.

“De voedselveiligheid wordt gecontroleerd door de Food Safety Standards Authority of India. Evenzo monitort het Indiase netwerk voor visserij en antimicrobiële resistentie bij dieren AMR in de dierensector,” voegde MoS Health eraan toe.

De minister drong er bij alle regeringen en partners op aan om op internationaal, nationaal en subnationaal niveau samen te werken om de ontwikkelingsuitdaging van AMR als één familie aan te pakken, in overeenstemming met het motto van Vasudhaiva Kutumbakam ‘One Earth, One Family, One Future’ van India’s aanstaande G20-voorzitterschap.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.