Hoe ratten met een rugzak worden getraind om overlevenden van aardbevingen te redden

0

Wetenschappers die ratten trainen om mensen te redden van onder het puin van een gebouw na een aardbeving, hebben een update over het project gedeeld. Deze wetenschappers van de Technische Universiteit Eindhoven trainen de ratten om een ​​overlevende in een gesimuleerde kamer te lokaliseren, een schakelaar op hun vest over te halen om een ​​pieper te activeren en vervolgens terug te keren naar de basis waar ze worden beloond met een traktatie, volgens een rapport in CNN. Het project, geesteskind van de Belgische vzw APOPO, omvat ook het gebruik van een rugzak.

De rugzak zal worden uitgerust met een videocamera, tweerichtingsmicrofoon en locatiezender om eerstehulpverleners te helpen communiceren met overlevenden, de CNN rapport verder gezegd.

De onderzoekers zeggen dat de kleine omvang van de knaagdieren, hun uitstekende reukvermogen en hun avontuurlijke geest hen tot het perfecte dier maken om te helpen bij dergelijke rampen.

“Ratten zijn typisch nogal nieuwsgierig en houden ervan om te verkennen – en dat is essentieel voor zoek- en reddingsacties”, zegt Donna Kean, een gedragsonderzoeker en leider van het project. CNN.

De onderzoekers begonnen in april 2021 aan het zoek- en reddingsproject nadat GEA APOPO had benaderd over de mogelijkheid om ratten in te zetten bij dergelijke missies.

De training vindt plaats in Tanzania, waar mevrouw Kean de complexiteit van de trainingsomgeving vergroot. Ze wil “het meer laten lijken op wat ze in het echte leven zouden kunnen tegenkomen”, aldus CNN.

Om het dicht bij de realiteit te laten komen, hebben de trainers industriële geluiden zoals boren toegevoegd. En volgens mevrouw Kean zijn de eerste resultaten veelbelovend. Ze voegde eraan toe dat ratten vanaf de geboorte worden blootgesteld aan vele soorten geluiden, licht en omgevingen en dat dit “gewenningsproces” nuttig blijkt te zijn.

Een paar maanden geleden had ze gezegd dat het team van plan is om 170 ratten te trainen en dat ze naar Turkije, dat gevoelig is voor aardbevingen, gestuurd zullen worden om te werken met een zoek- en reddingsteam.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.