Hoe de Batman Arkham-spellen in chronologische volgorde te spelen

0

De Batman: Arkham-games staan ​​naast Insomniac’s Spider-Man als de beste stripboekgames ooit gemaakt. Met de Arkham-serie combineerde Rocksteady Studios uitstekende freeflow-gevechten, stemprestaties van het hoogste niveau en een geïnspireerde vertolking van Gotham City om een ​​onvergetelijke verzameling actie-avontuur-superheldengames te creëren.

Hoewel Gotham Knights geen deel uitmaakt van de “Arkhamverse”, inspireerde de release ons om deze chronologie van de Batman: Arkham-games te maken voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het spelen (of opnieuw spelen) van de beste Batman-games die er zijn.

Spring naar:

In totaal zijn er acht games in de Batman Arkhamverse. Dat aantal zal oplopen tot negen wanneer Suicide Squad: Kill the Justice League in 2023 wordt uitgebracht. Slechts zes van de acht Arkhamverse-games zijn momenteel echter speelbaar – twee mobiele games zijn gesloten/verwijderd uit mobiele winkelpuien.

Batman Arkham-spellen in chronologische volgorde

Hieronder hebben we twee manieren geschetst om de Batman: Arkham-games te benaderen: chronologisch op releasedatum of chronologisch op verhaal. De keuze is aan jou, en beide mogelijke paden worden hieronder geschetst, te beginnen met de verhalende chronologie.

Met nieuwkomers in de serie in het achterhoofd, bevatten deze korte samenvattingen van het plot slechts milde spoilers zoals brede plotpunten en personage-introducties.

1. Batman: Arkham-oorsprong

De eerste Arkham-game is chronologisch uit 2013 Batman: Arkham-oorsprong. Origins speelt zich af op kerstavond in een besneeuwd Gotham en speelt een minder ervaren Batman die een premie van $ 50 miljoen op zijn hoofd krijgt, waarmee hij de aandacht trekt van de beste criminelen van Gotham: de Joker, Black Mask, The Penguin, Mad Hatter, Onder andere Bane, Deadshot, Firefly en Killer Croc. Het einde verwijst naar de heropening van Arkham Asylum, het opzetten van de toekomstige gebeurtenissen van Rocksteady’s game met dezelfde naam.

Origins speelt met name Roger Craig Smith als Batman en Troy Baker als de Joker, die invalt voor Arkham’s vaste supersterduo van Kevin Conroy en Mark Hamill. Terwijl de Arkhamverse werd opgericht door Rocksteady Studios, werd Origins ontwikkeld door WB Montreal, de studio achter Gotham Knights.

Er is ook een mobiele versie van Arkham Origins uitgebracht. Hoewel het veel anders speelt dan zijn tegenhanger op de console – het is een brawler ontwikkeld door Mortal Kombat-studio NeatherRealm – raakt het dezelfde verhalende beats.

2. Batman: Arkham Origins Blackgate

Batman: Arkham Origins Blackgate speelt zich drie maanden na de gebeurtenissen van Origins af. In tegenstelling tot de third-person-avonturen die de belangrijkste Arkham-games vormen, is Blackgate een 2.5D side-scroller ontwikkeld door Armature Studio (Resident Evil 4 VR).

In Blackgate onderzoekt Batman de titulaire gevangenis, waar een explosie zijn gevangenen heeft bevrijd. Als de Caped Crusader verken je drie hoofdgebieden, elk bestuurd door een van de meest beruchte schurken van Gotham: Penguin, Black Mask en de Joker. Andere opmerkelijke personages zijn Catwoman, Amanda Waller en Rick Flag.

Roger Craig Smith en Troy Baker spelen opnieuw als Batman en de Joker.

3. Batman: Arkham-onderwereld

Batman: Arkham Underworld is een mobiele game die je positioneert als Gotham’s nieuwste criminele meesterbrein, waardoor je Batman-schurken zoals Harley Quinn, The Riddler, Scarecrow, Mr. Freeze en Killer Croc kunt commanderen. Het is in wezen een gratis te spelen Gotham-bende-recruiter, waarin je een criminele schuilplaats bouwt, handlangers rekruteert en vecht. Kevin Conroy speelt opnieuw zijn rol als Batman na de hoofdlijn Arkham-trilogie.

Arkham Underworld speelt zich ergens voor Arkham Asylum af, hoewel het weinig belang heeft voor het algehele Arkhamverse-verhaal – wat een geluk is gezien het feit dat het niet meer beschikbaar om te downloaden (Arkham Underworld werd in 2017 gesloten, slechts een jaar nadat het was uitgebracht).

Bonus: Batman: aanval op Arkham

Batman: Aanval op Arkham is een animatiefilm die zich afspeelt in de Arkhamverse, ongeveer twee jaar voor Arkham Asylum. Degenen die alleen in de games geïnteresseerd zijn, kunnen de film zonder veel effect overslaan, maar degenen die geïnteresseerd zijn in het volledige Arkhamverse-verhaal moeten het eens bekijken – het is beschikbaar om te streamen op HBO Max en is toevallig een behoorlijk vermakelijke film; onze recensie kende het een 8,8 toe en noemde het “een geweldige overvalfilm”.

Net als Arkham Underworld, richt Arkham Assault de schijnwerpers op de tegenstanders van Batman, door Harley, Joker, Riddler en anderen te volgen terwijl ze Arkham Asylum infiltreren en uiteindelijk veel van zijn meest beruchte gevangenen bevrijden.

Kevin Conroy vertolkt opnieuw Batman, terwijl Troy Baker de Joker vertolkt. Met name Giancarlo Esposito (The Mandalorian, Breaking Bad) leent zijn stem aan Black Spider.

4. Batman: Arkham Asiel

Rocksteady’s eerste Batman-game, Batman Arkham Asylum laat ons kennismaken met de Arkhamverse-versie van de Caped Crusader (ingesproken door Kevin Conroy). Het is de vierde game in de chronologie, maar de eerste die wordt uitgebracht. Mark Hamill’s Joker fungeert als de belangrijkste slechterik, hoewel de cast van personages ook Harley Quinn, Commissioner Gordon, Scarecrow, Bane, Poison Ivy en anderen omvat.

Met de hulp van Harley Quinn infiltreert de Joker het gesticht om een ​​supersterk serum genaamd Titan te bemachtigen. De Clown Prince had bommen geplant rond Gotham City en dreigde ze tot ontploffing te brengen als iemand Batman te hulp zou komen, waardoor onze held alleen de vluchtelingen van het gesticht moest afhandelen.

Het verhaal van Arkham Asylum is geschreven door Paul Dino, wiens lange geschiedenis met de franchise veel credits bevat voor Batman: The Animated Series en Batman Beyond.

5. Batman: Afsluiting van Arkham City

Vrijgegeven kort na Arkham City, Batman: Afsluiting van Arkham City is een vechter die zich afspeelt tussen de gebeurtenissen van Asylum en City. Het is de eerste mobiele game van Arkham die wordt uitgebracht en de tweede die is ontwikkeld door NeatherRealm (de andere is de eerder genoemde mobiele game Arkham Origins).

Verhalend bevat Arkham City Lockdown tonnen Arkham-nietjes, waaronder de Joker (ingesproken door Mark Hamill), Harley Quinn, Two-Face, Penguin, Solomon Grundy, Poison Ivy, Deathstroke, Robin en natuurlijk Batman (ingesproken door Kevin Conroy ). Het verhaal draait om weer een ontsnapping uit de gevangenis die Batman moet opruimen.

We zullen deze bederven omdat de plot relatief onbeduidend is en Arkham City Lockdown niet langer te koop is: Batman zegeviert en brengt de ontsnapte gevangenen terug naar het gesticht.

6. Batman: Arkham Stad

Rocksteady’s tweede game in de serie, Batman: Arkham Stad speelt zich anderhalf jaar na Arkham Asylum af. Na de gebeurtenissen in Asylum opent burgemeester Quincy Sharp Arkham City, een deel van Gotham City dat is ommuurd om criminelen te huisvesten. Arkham City ziet Batman door het wetteloze gebied navigeren terwijl hij werkt aan het dwarsbomen van het snode, overkoepelende complot dat schijnbaar is georkestreerd door Hugo Strange.

Batman heeft ook te maken met een aparte dreiging van de Joker, die te maken heeft met de nadelige effecten van het Titan-serum dat hij nam tijdens de gebeurtenissen in Asylum.

Het verhaal van Arkham City is, net als dat van Asylum ervoor, geschreven door Paul Dini.

7. Batman: ArkhamVR

De enige virtual reality-game uit de serie, Batman: ArkhamVR speelt zich af kort voor de gebeurtenissen van Arkham Knight. Het is een verhalende game gericht op detectivewerk terwijl Batman de moord op een nauwe bondgenoot probeert op te lossen.

Gezien zijn aard als een game met veel verhalen, kunnen we hier niet veel zeggen, maar als je toegang hebt tot een VR-headset, is Arkham VR zeker de moeite waard om te spelen, vooral gezien de korte looptijd van ongeveer 90 minuten.

De ondersteunende cast bestaat uit Robin, Nightwing, Alfred Pennyworth, Penguin, Killer Croc en Joker. Arkham VR speelt Batman and the Joker van Conroy en Hamill.

8. Batman: Arkham Ridder

Batman: Arkham Knight, de afsluiting van Rocksteady’s trilogie van mainline Batman-games, verhoogt de inzet met de grootste versie van Gotham uit de serie, de meest gevarieerde cast van personages en de introductie van een volledig speelbare Batmobile.

Arkham Knight speelt zich af in de nacht van Halloween, vermoedelijk minder dan een jaar na de gebeurtenissen in City. Scarecrow (ingesproken door John Noble van Lord of the Rings) bedreigt Gotham City met zijn angstgif, terwijl een nieuwe dreiging opduikt in de mysterieuze Arkham Knight. Batman heeft al die tijd te maken met interne kwelling als gevolg van de vorige games.

Alle drie de threads zijn afgerond aan het einde van de ~ 16 uur durende campagne van Arkham Knight, hoewel je 100% voltooiing moet behalen om het echte einde van het spel te zien.

Naast Scarecrow en Arkham Knight bestaat de ondersteunende cast uit Harley Quinn, Poison Ivy, Penguin, Riddler, Two-Face, Robin, Commissioner Gordon en Barbara Gordon.

9. Suicide Squad: Dood de Justice League

De volgende game van Rocksteady wijkt af van Batman en Gotham, maar het is officieel “een voortzetting van de Arkhamverse”, aldus de ontwikkelaar. Rocksteady belooft “veel van de threads en verhaallijnen [from past Arkham games] zal tot zijn recht komen.” Hoewel het onduidelijk is hoeveel tijd er is verstreken sinds Arkham Knight, geven die opmerkingen duidelijk aan dat het zich verder in de toekomst zal afspelen dan welk vorig Akrhamverse-spel dan ook.

Kill the Justice League verlegt de focus naar Task Force X, terwijl spelers Metropolis verkennen als Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang of King Shark. Het komt uit in Q2 2023.

Hoe de Batman Arkham-spellen te spelen op releasedatum

  • Batman: Arkham Asiel (2009)
  • Batman: Arkham Stad (2011)
  • Batman: Afsluiting van Arkham City (2011)
  • Batman: Arkham-oorsprong (2013)
  • Batman: Arkham Origins Blackgate (2013)
  • Batman: Aanval op Arkham (2014)*
  • Batman: Arkham Ridder (2015)
  • Batman: Arkham Onderwereld (2016)
  • Batman: ArkhamVR (2016)
  • Suicide Squad: Dood de Justice League (2023)

*Animatie film

Op zoek naar meer Batman? Bekijk onze ranglijst voor de beste Batman-films en de beste Batman-strips aller tijden.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.