Het vermogen van het coronavirus om zich te binden aan het oppervlak van menselijke cellen veroorzaakt ernstige ziekte: rapport

0

De spike-glycoproteïnen die alle coronavirussen hebben, zijn onderzocht door een internationaal team van onderzoekers. Onderzoekers ontdekten tijdens het onderzoek dat hoewel het kenmerk aanwezig was in alle dodelijke coronavirussen, waaronder MERS en Omicron, het afwezig was in variaties die een milde infectie met verkoudheidssymptomen veroorzaken.

De SARS-CoV-uitbraak in 2002, de huidige SARS-CoV-2-variant Omicron en potentieel gevaarlijke toekomstige varianten kunnen allemaal worden geëlimineerd met een behandeling, volgens de onderzoekers van het onderzoek, die werden geleid door de Universiteit van Bristol.

De resultaten van de studie zijn gepubliceerd in het tijdschrift “Science Advances.”

Het onderzoek van het team gaf aan dat een klein molecuul genaamd linolzuur, een essentieel vetzuur dat nodig is voor veel cellulaire processen, waaronder ontsteking en het in stand houden van longcelmembranen voor een goede ademhaling bij mensen, aan de zak was gebonden.

Deze pocket kan nu worden gebruikt om elk dodelijk coronavirus te behandelen en ze tegelijkertijd vatbaar te maken voor een op linolzuur gebaseerde behandeling die op deze pocket is gericht.

Na de uitbraak van SARS-CoV in 2002 en de uitbraak van MERS-CoV in 2012, is COVID-19, veroorzaakt door SARS-CoV-2, de op twee na dodelijkste uitbraak van het coronavirus.

Nu er achtereenvolgens nieuwe zorgwekkende varianten opduiken en Omicron aan immunisatie en immuunrespons ontsnapt, blijft het veel besmettelijkere SARS-CoV-2 zich over de hele wereld verspreiden, mensen infecteren en gemeenschappen en economieën vernietigen.

“In ons eerdere werk identificeerden we de aanwezigheid van een klein molecuul, linolzuur, begraven in een op maat gemaakte zak in het SARS-CoV-2-glycoproteïne, bekend als het ‘Spike-eiwit’, dat zich bindt aan het menselijke celoppervlak. waardoor het virus de cellen kan binnendringen en zich kan vermenigvuldigen, wat wijdverspreide schade aanricht”, legt Christiane Schaffitzel van School of Biochemistry, University of Bristol uit.

“We hebben aangetoond dat het binden van linolzuur in de zak de besmettelijkheid van het virus kan stoppen, wat een antivirale behandeling suggereert. Dit was in de oorspronkelijke Wuhan-stam die de pandemie veroorzaakte. Sindsdien is er een hele reeks gevaarlijke SARS-CoV-2-varianten opgedoken. , inclusief Omicron, de momenteel dominante zorgwekkende variant. We hebben elke nieuwe zorgwekkende variant onder de loep genomen en gevraagd of de pocketfunctie nog steeds aanwezig is, “voegde Schaffitzel eraan toe.

Omicron heeft talloze mutaties ondergaan, waardoor het immuunbescherming wordt geboden door vaccinatie of antilichaambehandelingen die achterblijven bij dit snel evoluerende virus. De pocket, die ook in Omicron zit, was vrijwel onveranderd, ontdekten de onderzoekers, ook al is al het andere mogelijk veranderd.

“Toen we ons realiseerden dat de pocket die we hadden ontdekt ongewijzigd bleef, keken we terug en vroegen we of SARS-CoV en MERS-CoV, twee andere dodelijke coronavirussen die jaren geleden eerdere uitbraken veroorzaakten, ook deze linolzuurbindende pocketfunctie bevatten”, zei Christine Toelzer. , hoofdauteur van de studie.

Het team maakte allemaal gebruik van elektronencryomicroscopie met hoge resolutie, geavanceerde computertechnieken en cloudcomputing. Hun bevindingen toonden aan dat SARS-CoV en MERS-CoV beide de pocket bezaten en een bijna identiek mechanisme hadden voor het binden van het ligand, linolzuur.

“In onze huidige studie leveren we bewijs dat de pocket hetzelfde is gebleven in alle dodelijke coronavirussen, van de eerste SARS-CoV-uitbraak 20 jaar geleden tot Omicron vandaag”, zei Schaffitzel.

“We hebben eerder aangetoond dat binding van linolzuur aan deze pocket een vergrendelde piek veroorzaakt, waardoor virale besmettelijkheid wordt opgeheven. We laten nu ook zien dat suppletie met linolzuur virusreplicatie in cellen onderdrukt. We verwachten dat toekomstige varianten ook de pocket zullen bevatten, die we kunnen exploiteren om het virus te verslaan’, concludeerde Schaffitzel.

(Met input van PTI)

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.