Geen verlichting voor Karza op DigiLocker-ban

0

New-Delhi: Karza Technologies Pvt. Ltd staat nog steeds voor een verbod wegens ken-uw-klant- of KYC-schendingen op DigiLocker, bijna een maand nadat een onderzoek was gestart tegen de aanbieder van e-KYC-oplossingen, zeiden twee ingewijden.

In oktober stuurde DigiLocker een brief naar partners waarin stond dat er sprake was van een schending van de servicevoorwaarden van DigiLocker en de Aadhaar Act door Karza, en dat een van zijn partnerbedrijven DigiLocker’s omleidingsaanmeldingsstroom omzeilde en Aadhaar-gegevens rechtstreeks op zijn gebruikersinterface vastlegde . Vervolgens werd het account van het bedrijf in afwachting van onderzoek geblokkeerd op de portal. Munt heeft een kopie van de brief bekeken.

DigiLocker is nu in overleg met UIDAI en wacht op zijn reactie voordat hij een oproep aanneemt over Karza’s ban, zei een van de twee mensen op zoek naar anonimiteit.

DigiLocker biedt elektronische opslag van KYC-documenten en is een initiatief van het ministerie van Elektronica en IT. Het is ook de de facto Aadhaar-verificatie-interface voor de meeste e-KYC-oplossingen. In de servicevoorwaarden van DigiLocker staat dat het aanmeldingsproces op de platformpagina plaatsvindt en dat elke gebruiker die zijn KYC verwerkt via DigiLocker of toegang tot zijn account krijgt, dit op het platform moet doen.

“Karza moest inloggen op de Digilocker-pagina om gebruikersinformatie in te voeren, maar het bedrijf creëerde een blanco pagina en vroeg gebruikers om hun informatie op de pagina in te toetsen. Vervolgens vulde het de gegevens op de DigiLocker-site in, wat volledig in strijd is met de voorwaarden”, voegde hij eraan toe. rechtstreeks op DigiLocker, zonder medeweten van de klant,” voegde hij eraan toe.

DigiLocker ontdekte dat Karza zijn diensten ook uitbreidde naar andere entiteiten. “Dit is ook in overtreding, aangezien alle entiteiten direct moeten integreren met de DigiLocker-portal voor de services.”

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.