Geen enkele instelling in de democratie is perfect CJI DY Chandrachud op het collegiumsysteem

0

CJI dy Chandrachud, Collegium-systeem, Collegium-systeem in India, Collegium-betekenis, Collegium-aanbeveling
Afbeeldingsbron: PTI. Opperrechter van India, rechter DY Chandrachud tijdens een programma als onderdeel van de viering van de Dag van de Grondwet, in New Delhi, vrijdag 25 november 2022.

Collegium-systeem in India: Opperrechter van India DY Chandrachud zei vandaag (25 november) terwijl hij sprak over het collegiumsysteem voor het benoemen van rechters, en zei dat geen enkele instelling in een democratie perfect is.

“Geen enkele instelling in een constitutionele democratie is perfect. We werken binnen het bestaande kader van de grondwet en we zijn trouwe soldaten die de grondwet uitvoeren”, zei het CJI tijdens een toespraak op de viering van de Dag van de Grondwet, georganiseerd door de Supreme Court Bar Association (SCBA). .

Het alleen hervormen van het Collegium-systeem van de apex-rechtbank of het verhogen van het salaris van rechters zal er niet voor zorgen dat er goede en gekwalificeerde mensen bij de rechtbank komen.

“Goede mensen in de rechterlijke macht krijgen, gaat niet alleen over het hervormen van het collegium …”, zei het CJI, eraan toevoegend dat advocaten die als rechters toetreden tot de bank een gewetensvraag is en een toewijding aan het publiek. Hij zei dat het systeem het kantoor moet maken van een rechter die een beroep doet op jonge advocaten.

LEES OOK: Collegiumsysteem ‘vreemd’ aan Indiase grondwet: wetsminister Kiren Rijiju

CJI zei dat 26 november 1959 een belangrijke dag was omdat de grondwetgevende vergadering op die dag de grondwet aannam. Het proces van natievorming is een voortdurend evoluerende taak, zei hij. De grondwet evolueert voortdurend om tegemoet te komen aan de nieuwe sociale realiteit van die tijd, zei CJI.

Hij zei verder dat de werking van de Grondwet afhangt van hoe de districtsrechtspraak werkt. Wanneer we de grondwet vieren, moeten we ons bewust zijn van de geschiedenis voorafgaand aan de goedkeuring van de grondwet, voegde hij eraan toe. CJI zei dat de advocatuur haar koloniale onderbouwing moet afschudden en in een land als India, waar zomers extreme hittegolven bevatten vanwege klimaatverandering, moeten we de strikte dresscode voor advocaten heroverwegen, vooral in de zomer.

De strengheid van kleding mag niet leiden tot moreel toezicht op vrouwelijke advocaten, voegde hij eraan toe.

Minister van Justitie Kiren Rijiju, die ook aanwezig was bij het evenement, zei dat een land vooruitgang boekt in de visionaire leiding van zijn leiders. “Als leiders zwak worden, wordt het land zwak. Als CJI zwak wordt, wordt het Hooggerechtshof zwak en als het Hooggerechtshof zwak wordt, wordt de rechterlijke macht zwak. Ik feliciteer opperrechter van India DY Chandrachud en weet dat de rechterlijke macht onder hem zal opstaan,” zei Rijiju.

Hij zei dat hij zich inzet voor het creëren van een betere infrastructuur in het land.

“De onafhankelijkheid van de Indiase rechterlijke macht is onaangetast. We zijn hier om het te beschermen. Hum sab ek hai. Aapas mein ladna theek nahi hai. (We zijn allemaal hetzelfde, we mogen onderling geen ruzie maken)”, voegde hij eraan toe. Procureur-generaal R Venkataramani zei dat we moeten zien wat justitie nodig heeft van verschillende delen van de gemeenschap en ons gerechtelijk systeem, onze wetgeving en onze wetshervormingen fundamenteel moeten herstructureren. Het wordt tijd dat we een permanente wetscommissie hebben die wordt bijgestaan ​​door deskundigen van de beste kwaliteit, zei hij.

(Met ANI-ingangen)

LEES OOK: Supreme Court Collegium beveelt overplaatsing aan van zeven rechters van de High Courts

LEES OOK: Wetsminister Kiren Rijiju zegt dat er moet worden ‘nagedacht’ over het collegiale benoemingssysteem

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.