‘Flashdance’-zangeres en jaren 80-icoon Irene Cara sterft op 63-jarige leeftijd

0

Grammy-winnende zanger Irene Kara is gestorven. De 63-jarige ster is overleden in haar huis in Florida.

Je herkent haar naam misschien niet meteen, maar je hebt zeker haar iconische muziek gehoord. Cara werd beroemd in 1983 met de release van “Flashdance…What a Feeling.” Het nummer was het titelnummer van de hitfilm flitsdans. Hoewel de muziek is geschreven door Gorgio Moroder, schreef Cara de teksten samen met Keith Forsey.

Het nummer was een megahit, schoot door de Billboard top 100, belandde op nummer één en bleef daar zes opeenvolgende weken. Na meer dan een miljoen verkopen te hebben behaald, gaf de Recording Industry Association of America het nummer de felbegeerde gouden certificering. In 1984 sleepte Cara de prijzen binnen. “Flashdance…What a Feeling” won de Oscar voor Best Original Song, maar haar bekroning kwam op de Grammy’s, waar ze won voor Best Female Pop Vocal Performance.

Naast singer/songwriter begon Cara haar carrière als acteur. Sterker nog, ze trad op in dansfilms voordat ze de titeltracks zong, nadat ze Coco Hernandez speelde in een andere iconische film uit de jaren 80, Roem. Die rol leverde haar een Golden Globe-nominatie op voor Beste Actrice—Motion Picture Comedy of Musical. Daarvoor trok ze de aandacht in 1976 toen ze in de hoofdrol speelde Fonkelingeen film die was gebaseerd op de legendarische zangers, The Supremes.

Cara’s publicist, Judith A. Moose, kondigde de dood van de zanger aan via Twitter en zei:

“Dit is absoluut het slechtste deel van publicist zijn. Ik kan niet geloven dat ik dit moest schrijven, laat staan ​​dat ik het nieuws naar buiten moest brengen. Deel alstublieft uw gedachten en herinneringen aan Irene. Ik zal ze stuk voor stuk lezen en weten dat ze vanuit de hemel zal glimlachen. Ze was dol op haar fans.”

Moose voegde eraan toe dat een herdenkingsdienst voor de fans van de zanger op een later tijdstip zal worden aangekondigd. Haar doodsoorzaak werd niet vrijgegeven.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.