Energiecrisis: de locaties in het VK die miljoenen huishoudens goedkope stroom kunnen bieden | Wetenschap | Nieuws

0

Herfstverklaring: Jeremy Hunt schetst verdere energiesteun

Temidden van een energiecrisis die de rekeningen tot astronomische niveaus heeft doen stijgen als gevolg van de duizelingwekkende afhankelijkheid van het VK van volatiele gasmarkten, heeft Groot-Brittannië zich ingespannen om zijn energiezekerheid op te voeren om uit de greep van de Russische Vladimir Poetin op de markt te komen in de hoop de markt naar beneden te halen. rekeningen. En terwijl de winter opdoemt, bestaat er zelfs de vrees dat Groot-Brittannië niet in staat zal zijn om genoeg import te produceren om de lichten deze winter aan te houden, zoals National Grid waarschuwt dat er tijdens de koudste maanden van het jaar een periode van 3 uur aanhoudende black-outs kan zijn.

Maar er zijn verschillende energieopslaglocaties in het VK die het VK al zouden kunnen helpen een dergelijk scenario te vermijden, en met nog veel meer plannen, kunnen deze centrales van vitaal belang blijken om de rekeningen te verlagen en het ware potentieel van de Britse infrastructuur voor hernieuwbare energie te benutten.

Energieopslaglocaties werken door de overtollige energie op te slaan die wordt geproduceerd door hernieuwbare energiebronnen, die stroom naar de centrales sturen wanneer de weersomstandigheden grote hoeveelheden stroom genereren die niet noodzakelijkerwijs nodig zijn wanneer de vraag laag is.

In plaats van dat overtollige stroom wordt verspild, kunnen opslaglocaties stroom terugsturen naar het net op momenten dat de vraag hoog is. Dit heeft het potentieel om miljoenen huishoudens toegang te geven tot goedkope stroom en kan zorgen voor een stabiele energievoorziening die van vitaal belang kan zijn om tekorten te voorkomen. Express.co.uk heeft een lijst gemaakt van verschillende geplande en operationele locaties verspreid over het VK.

TagEnergy – Hawkers Hill Energy Park (in bedrijf)

De batterijopslagfaciliteit van TagEnergy is al in gebruik op de locatie in Hawkers Hill en een deel van de opgeslagen energie is al naar het elektriciteitsnet geëxporteerd. De Tesla van Elon Musk was betrokken bij de bouw van de faciliteit van £ 16 miljoen, een proces dat in september 2021 begon.

opslagplaats en windpark

Het VK plant meer energieopslaglocaties in het VK, (Afbeelding: Koolstofarm/Getty)

Hernieuwbare energie

Het VK doet er alles aan om het volledige potentieel van zijn infrastructuur voor hernieuwbare energie te benutten (Afbeelding: Express)

De site maakt gebruik van Tesla’s Megapack lithium-ionbatterijen, samen met de kunstmatige-intelligentiesoftware van het bedrijf, die kan vaststellen wanneer de vraag laag of hoog is.

Franck Woitiez, Chief Executive Officer, TagEnergy zei: “Flexibele technologiesystemen zoals de batterijopslag van Hawkers Hill Energy Park zullen een steeds belangrijkere rol spelen bij het vergroten van het vermogen van het VK om hernieuwbare energie op te vangen, op te slaan en vrij te geven voor een betrouwbaardere en regelmatigere levering. Wij zijn we zijn er trots op dat we in deze kritieke tijd schone stroom leveren om het nationale elektriciteitsnet te ondersteunen en we zullen onze expertise op het gebied van batterijopslag en flexibele levering blijven benutten om de markt te optimaliseren, het elektriciteitsnet te helpen stabiliseren en het aandeel van hernieuwbare energiebronnen te vergroten.

Harmony Energy – Yorkshire (in bedrijf)

De site van TagEnergy is niet de enige opslagsite in het VK die in gebruik is en die van Tesla gebruikt technologie. De batterijopslaglocatie van Harmony Energy in de buurt van Hull kwam maandag online, vier dagen eerder dan gepland. Het kan genoeg elektriciteit opslaan om 300.000 huishoudens twee uur lang van stroom te voorzien. Net als de opslagfaciliteit op Hawkers Hill, gebruikt ook de fabriek in Pillswood, Cottingham, de AI-software van Tesla om het energieaanbod af te stemmen op de vraag. Deze zou in twee fasen worden ingeschakeld in december 2022 en maart 2023.

De Pillswood-site kan tot 196 MWh energie opslaan in een enkele cyclus en is gebouwd naast het National Grid’s Creyke Beck-substation, dat zal worden aangesloten op Doggersbank. Dit wordt ‘s werelds grootste offshore windpark, dat later dit decennium in de Noordzee zal worden gelanceerd.

LEES MEER: COVID-19-laboratoriumlektheorie werd wijd opengeblazen toen de e-mailketen werd blootgelegd

Poetin

Het VK hoopt zich van het gas van Poetin te ontdoen om de rekeningen omlaag te krijgen (Afbeelding: Getty)

Peter Kavanagh, directeur van Harmony Energy, zei: “Batterij-energieopslagsystemen zijn essentieel om het volledige potentieel van hernieuwbare energie in het VK te ontsluiten en we hopen dat dit specifieke systeem Yorkshire naar voren brengt als een leider in groene energieoplossingen.

Koolstofarm – Kent en Cumbria (in bedrijf)

De twee projecten van Low Carbon, een in Cleator in Cumbria en het andere in Glassenbury in Kent, hebben een totale capaciteit van 50 megawatt. De locaties werken op lithium-ionbatterijen en “zorgen ervoor dat energie altijd beschikbaar is waar het nodig is”.

De vestiging in Kent draait op 3.640 lithium-ionbatterijmodules die “bijna onmiddellijk reageren op vraag en aanbod van energie” en in staat is om meer dan 3.250 huishoudens een dag lang van stroom te voorzien. De locatie in Cumbria is veel kleiner en draait op slechts 900 lithium-ionbatterijen en een capaciteit van 10 megawatt.

HighView Power – 20 locaties in het VK (gepland)

Hoewel ze nog niet operationeel zijn, heeft Highview Power plannen om de energieopslagcapaciteit van het VK aanzienlijk uit te breiden in een poging de energiezekerheid van Groot-Brittannië een flinke boost te geven. Hoewel het uiteindelijk hoopt dat er 20 fabrieken in het hele land zullen worden gebouwd, heeft het momenteel twee belangrijke locaties aangewezen in Carrington, Machester, en Humber, Yorkshire.

NIET MISSEN
Oekraïne stuurde Amerikaanse luchtverdedigingssystemen om de raketten van Poetin te vernietigen [REPORT]
De verkoop van houtkachels stijgt met de vrees voor een tekort deze winter [REVEAL]
De hatelijke EU-opmerking van Shapps terwijl hij £ 484 miljoen toezegt aan Britse onderzoeksfinanciering [INSIGHT]

Highview-kracht

Highview Power plant 20 opslaglocaties in het VK (Afbeelding: Highview Vermogen)

Gehoopt wordt dat de eerste fabriek, een Manchester-station van £ 250 miljoen, al in 2024 online zal komen. Het zal een capaciteit van 30 megawatt hebben, in staat om 300 megawattuur elektriciteit op te slaan, genoeg om 600.000 huishoudens een uur lang van schone stroom te voorzien.

De volgende fabrieken zullen nog groter zijn, met vier tot vijf gepland voor Humberside met een capaciteit van 200 megawatt/2,5 gigwattuur. De CRYOBattery-site zou overtollige energie kunnen opslaan die wordt opgewekt door de windparken Doggersbank, Hornsea en Sofia.

In een exclusief gesprek met Express.co.uk zei Rupert Pearce, CEO van HighView Power: “De omvang daarvan is veel groter. Ze zullen elk ongeveer 6 miljoen huishoudens kunnen bedienen. We hebben het over een zeer substantiële opslag naar het VK. 6 miljoen huizen is ongeveer zo groot als Sizewell C.”

Hij voegde eraan toe: “We bouwen offshore wind in een ongelooflijk tempo. We zijn in zeven jaar tijd van 11 gigawatt naar 50 gigawatt gegaan en het is transformerend voor de Britse economie. Dat brengt ons van 40 procent van de offshore windopwekking vandaag naar 90 procent. tot het einde van het decennium.

“Het ligt in de Noordzee, voor de oost- en westkust van Schotland en een beetje buiten Wales. Waar die wind ook terechtkomt, we gaan onze elektriciteitscentrales bouwen om de overtollige wind op te vangen.”

Harmonie Energieopslag

De opslaglocatie van Harmony Energy is vier maanden eerder in gebruik genomen (Afbeelding: Harmonie Energie)

“We zullen daar zijn in Humberside, in Norfolk, Kent en de oostkust van Schotland, nemen windenergie, bewaren indien gekoeld en klaar – opgeslagen als vloeibare lucht – klaar om het te verplaatsen wanneer de vraag er is. We zijn verspreid over de hele wereld kustlijnen.”

Centrica Business Solutions -Lincolnshire (gepland)

Centrica Business Solutions is naar verluidt begonnen met werken aan de fabriek in Brigg in Lincolnshire die energieopslag zou kunnen bieden voor 43 onshore windparken in het hele land. Het ontmantelde benzinestation, dat nu een batterijopslagfaciliteit wordt, zal 25 jaar in bedrijf blijven nadat het eind volgend jaar in gebruik is genomen.

Er wordt beweerd dat de site in staat zal zijn om het potentieel van elke megawatt aan groene stroom te maximaliseren om genoeg energie te leveren om een ​​volledige dag te voorzien in het verbruik van 11.000 huizen, of ongeveer 15 procent van de huizen in North Lincolnshire.

Greg McKenna, Managing Director van Centrica Business Solutions, zei: “Investeren in koolstofarme energieactiva die het VK beter in staat stellen om meer hernieuwbare energie op te slaan, is essentieel om netto nul te bereiken. Lincolnshire heeft 242 MW aan onshore windenergiecapaciteit, maar wanneer het aanbod groter is dan de vraag sommige van die groene elektronen gaan verloren als ze niet worden opgeslagen.”

Kona Energy – Noordwest-Engeland (gepland)

Kona Energie heeft sloot een deal met Gore Street Energy Storage Fund (GSF) voor een project van 200 MW in Noordwest-Engeland. Eenmaal gebouwd, zal deze locatie een van de grootste batterijopslagfaciliteiten in Europa zijn, waar elektriciteit wordt opgeslagen die uit verschillende bronnen is opgewekt, waaronder hernieuwbare energie.

In een gesprek met Express.co.uk merkte Andy Willis, de oprichter van Kona Energy op: “Dit project kan tot 200.000 huishoudens gedurende 2 uur van stroom voorzien wanneer het is gebouwd, wat we hopen te bereiken zodra dit haalbaar is.

“Batterijopslagsystemen zijn een onvervangbaar stuk van de hernieuwbare puzzel. Zonder deze systemen zal een enorme hoeveelheid schone energie blijven worden verspild, met hoge kosten voor de rekeningbetaler.

“Hoe meer van deze projecten online staan, hoe sterker onze positie zal zijn in de turbulente wereldwijde energiemarkt – er is geen tijd te verliezen.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.