EA verlaagt jaarlijkse boekingsprognose voor 2022 te midden van decennia hoge inflatie, sterke dollar

0

Electronic Arts (EA) heeft dinsdag zijn jaarlijkse boekingsprognose verlaagd, omdat de uitgever van FIFA en Apex Legends worstelt met de stijging van de Amerikaanse dollar van dit jaar en een vertraging van de game-industrie vanaf pandemische hoogten. Het bedrijf verwacht nu jaarlijkse boekingen – een indicator van toekomstige inkomsten – tussen $ 7,65 miljard (ongeveer Rs. 63.280 crore) en $ 7,85 miljard (ongeveer Rs. 64.930 crore), vergeleken met $ 7,90 miljard (ongeveer Rs. 65.350 crore) tot $ 8,10 miljard (ongeveer Rs. 67.000 crore) eerder.

Na een snelle stijging tijdens de pandemie, is de verkoop van videogames dit jaar aan het afnemen door een gebrek aan grote releases en lagere uitgaven door consumenten die te maken hebben met decennia hoge inflatie.

Dat, in combinatie met de langdurige uitdagingen van de toeleveringsketen in de branche, zette ook de kwartaalomzet van Sony’s PlayStation 5- en Microsoft’s Xbox-content en -diensten onder druk.

Over het algemeen wordt verwacht dat de gamingmarkt in 2022 met slechts 2 procent zal groeien, volgens gegevens van onderzoeksbureau Newzoo, wat ver verwijderd is van de sprong van 23 procent in 2020.

Een stijging van bijna 17 procent van de Amerikaanse dollar dit jaar heeft ook de groei gesmoord, waarbij EA een jaarlijkse boeking van ongeveer $ 200 miljoen (ongeveer Rs. 1.650 crore) voorspelt. Het bedrijf haalt meer dan de helft van zijn omzet buiten de VS. Maar EA, dat in de eerste drie kwartalen van 2022 geen grote releases had, zou wat steun kunnen krijgen van de lancering in oktober van FIFA 23 – het nieuwste deel in zijn populaire voetbalfranchise.

FIFA 23 had de beste lanceringsweek van alle games in de serie, en er lijkt meer vraag naar te zijn dankzij het WK voetbal volgende maand in Qatar. EA boekte een gecorrigeerde omzet in het tweede kwartaal van $ 1,75 miljard (ongeveer Rs.14.475 crore), waarmee het de door analisten verwachte $ 1,80 miljard (ongeveer Rs. 14.890 crore) miste, volgens gegevens van Refinitiv.

De nettowinst steeg tot $ 299 miljoen (ongeveer Rs. 2.470 crore), of $ 1,07 per aandeel, van $ 294 miljoen (ongeveer Rs. 2.430 crore), of $ 1,02 (ongeveer Rs. 85) per aandeel, een jaar eerder.

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.