Dit is waarom Brazilië honderden Apple iPhones in winkels in beslag nam

0

Apple stopte om milieuredenen met het verzenden van in-box opladers bij de iPhone 12-serie. Dit betekent dat de verkoopdozen van iPhones 12 en latere series alleen bestaan ​​uit de smartphone en de Lightning-naar-USB Type-C-kabel. Gebruikers moeten opladers apart kopen. De verandering ging in veel markten niet goed. Zo heeft het Braziliaanse ministerie van Justitie Apple een boete van een miljoen dollar opgelegd en de verkoop van iPhones in het land opgeschort. Het land heeft inmiddels honderden iPhones in beslag genomen bij winkels.

Zoals gemeld door Tecnoblog, heeft de Braziliaanse toezichthouder voor consumentenbescherming iPhones in beslag genomen bij geautoriseerde Apple-wederverkopers en verspreidt verhalen in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. Waarom? Want het in Cupertino gevestigde bedrijf verkoopt geen opladers bij iPhones.

De operatie, volgens het rapport, heet “Operation Discharge” en is bedoeld om Apple te dwingen te voldoen aan de lokale wetgeving die smartphonefabrikanten verplicht om opladers in de doos te verzenden.

Zoals hierboven vermeld, liet Apple opladers vallen met de iPhone 12-serie. Het heeft ook iPhone 11 geüpdatet met een nieuwe, compactere doos zonder oplader.

Wat is de reactie van Apple?

Volgens het rapport heeft Apple Brazilië de regering verzocht om de verkoop van iPhones in het land toe te staan. Het diende een mandamusbevel in om ervoor te zorgen dat iPhones in Brazilië worden verkocht.

Volgens een rapport van MacMagazine heeft rechter Diego Câmara Alves het bedrijf toegestaan ​​iPhones te blijven verkopen in Brazilië tot een definitieve uitspraak is gedaan. De rechter vindt dat het bedrijf geen consumentenrechten schendt en stelt dat de Braziliaanse toezichthouder met een dergelijk besluit “misbruik maakt van haar macht”.

Apple daarentegen zegt er vertrouwen in te hebben het juridische geschil te winnen en dat klanten “op de hoogte zijn van de verschillende opties om hun apparaten op te laden en aan te sluiten”.

In gerelateerd nieuws heeft de Europese Unie eerder dit jaar een wet goedgekeurd die een USB Type-C-poort verplicht stelt voor een hele reeks elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, tablets en koptelefoons. Hierna zal Apple gedwongen zijn om zijn verouderde bliksempoort op zijn iPhones te laten vallen voor de USB-C die al door veel van zijn Android-concurrenten wordt gebruikt. Ondertussen is India ook van plan om het type USB-C te gebruiken als gemeenschappelijke oplaadpoort voor slimme apparaten.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.