Dag van de Grondwet: Weet over geschiedenis, betekenis en waarom de dag wordt gevierd

0

Eerder werd deze dag gevierd als 'Nationale Rechtsdag'.
Afbeeldingsbron: BESTAND/PTI Eerder werd deze dag gevierd als ‘Nationale Rechtsdag’.

India viert de Dag van de Grondwet of Samvidhan Divas elk jaar op 26 november om de goedkeuring van de grondwet van India te herdenken. Ter gelegenheid van de 125e geboortedag van BR Ambedkar besloot het kabinet van de Unie om 26 november te vieren als Dag van de Grondwet.

Wat is het belang van Dag van de Grondwet?

Het belangrijkste doel van het vieren van deze dag is om de burgers bewust te maken van de Grondwet en haar waarden. Eerder werd deze dag gevierd als ‘Nationale Rechtsdag’.

Geschiedenis van de Dag van de Grondwet

De grondwetgevende vergadering keurde de huidige grondwet op 26 november 1949 goed, maar er werd besloten dat deze na een onderbreking van bijna twee maanden, namelijk op 26 januari 1950, in werking zou treden. montage zorgvuldig door om eventuele fouten op te sporen.

De grondwetgevende vergadering kwam twee jaar, elf maanden en achttien dagen bijeen, in totaal 166 dagen, voordat de grondwet werd aangenomen. Aanvankelijk was het zowel in het Engels als in het Hindi geschreven en door elk lid van de vergadering ondertekend.

Interessante feiten over de grondwet van India

  1. De grondwet is de grootste geschreven grondwet ter wereld.
  2. Het originele exemplaar was met de hand geschreven.
  3. Elke pagina van de grondwet heeft een lijst met bladgoud, terwijl de openingspagina van elke pagina is versierd met een soort kunstwerk.
  4. Beohar Rammanohar Sinha en Nandalal Bose, kunstenaars uit Shantiniketan, hadden de originele versie van de grondwet versierd.
  5. Prem Behari Narain Raizada was een getalenteerde kalligraaf die de originele exemplaren van de grondwet had voorbereid.

LEES OOK | Collegium-systeem ‘vreemd’ aan de Indiase grondwet: wetsminister Kiren Rijiju

LEES OOK | Premier Modi neemt vandaag deel aan de viering van de Dag van de Grondwet in het Hooggerechtshof

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.