Brussel wekt woede op omdat het de export van nucleaire defensietechnologie naar het VK blokkeert: ‘Schandalig’ | Wetenschap | Nieuws

0

Groot-Brittannië en België houden de hoorns op elkaar ondanks dat Brussel de export van nucleaire technologie heeft geblokkeerd die een cruciale rol speelt bij het handhaven van de nucleaire afschrikking van het VK. Hoewel beide naties deel uitmaken van de militaire alliantie van de NAVO, weigerde de federale Belgische regering om Groot-Brittannië de zogenaamde isostatische pers te geven die Groot-Brittannië nodig heeft om zijn nucleaire arsenaal in stand te houden nadat de Belgische groenen, die deel uitmaken van de regerende coalitie, hun veto hadden uitgesproken over de export. .

De Belgische vicepremier Georges Gilkinet, die lid is van de groene partij Ecolo, is tegen kernwapens en de wapenindustrie en blokkeerde de exportvergunning die het VK nodig heeft na de Brexit.

Dit soort technologie wordt in de industrie gebruikt voor de behandeling van radioactief afval en is een cruciaal onderdeel van het fabricageproces in het Britse Atomic Weapons Establishment in Aldermaston, de locatie die verantwoordelijk is voor het ontwerp, de fabricage en het onderhoud van de Britse kernkoppen.

De Vlaamse BusinessAM-website citeerde een bron van de Belgische regering die zei: “Dit is hallucinant. We zijn bondgenoten binnen de NAVO en in de context van een enorm conflict aan de grenzen van Europa. En nu gaat Ecolo zeggen dat we geen wapens mogen leveren.” aan onze eigen NAVO-partner?”

Georges Dallemagne, een christendemocratisch parlementslid, zei in het Belgische parlement: “Dit is des te schandaliger gezien de voortdurende militaire betrokkenheid van het VK bij de NAVO … en in het bijzonder bij het conflict in Oekraïne, waar we het voorbeeld van onze Britse bondgenoten zouden moeten volgen. “

De drie onderzeeërs dragen de Trident II D5, het ballistische raketsysteem van de Royal Navy met een bereik van meer dan 4.000 zeemijl. Het systeem speelt een rol bij het afschrikken van de meest extreme bedreigingen voor de veiligheid van het land en bij het ondersteunen van NAVO-bondgenoten.

Terwijl het Ministerie van Defensie (MoD) stelt dat nucleaire afschrikking nodig is om “de vrede te bewaren, dwang te voorkomen en agressie af te schrikken”, weten “potentiële agressors” dat de kosten van een aanval op het VK, of onze NAVO bondgenoten”, pleiten critici al lang voor nucleaire ontwapening, een standpunt dat populairder is onder groene partijen.

De Britse Groene Partij betoogt: “Het eerste doel van al het overheidsbeleid moet zijn om effectieve, duurzame veiligheid te bieden. Echte veiligheid kan niet gebaseerd zijn op een evenwicht van nucleaire terreur, noch op een wereldwijde overheersing door een groep staten die grotendeels vanuit zichzelf opereert. -interesse.

“Samenlevingen en hun regeringen moeten in plaats daarvan de echte bedreigingen aanpakken waarmee we worden geconfronteerd, door ecologische en sociaal duurzame praktijken toe te passen, armoede uit te roeien en door vertrouwen tussen volkeren op te bouwen.”

NIET MISSEN
Rolls-Royce zou de nucleaire greep van Poetin kunnen omzeilen, zegt een expert [REVEAL]
Het ‘twijfelen’ van de EU zal het VK niet weerhouden van de ruimte als er een nieuwe deal wordt gesloten [INSIGHT]
Oekraïne stuurde Amerikaanse luchtverdedigingssystemen om de raketten van Poetin te vernietigen [REPORT]

Maar het Ministerie van Defensie stelt dat “een minimale, geloofwaardige, onafhankelijke nucleaire afschrikking, verklaard ter verdediging van NAVOis essentieel voor onze veiligheid en die van ons NAVO bondgenoten”.

En dit komt als de vrees DAT voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog een kernwapen zou kunnen worden ingezet te midden van de oorlog in Oekraïne, nadat de Russische president Vladimir enkele angstaanjagende waarschuwingen had afgegeven, waarbij hij deze dreiging van escalatie gebruikte om westerse landen ervan te weerhouden zich in het conflict te mengen.

Zo beschuldigde hij in september de NAVO-leden ervan verklaringen af ​​te leggen over “de mogelijkheid en toelaatbaarheid van het gebruik van massavernietigingswapens – kernwapens – tegen Rusland”.

Later dreigde hij het conflict te laten escaleren als er aanvallen op Russisch grondgebied zouden worden gelanceerd. Poetin zei: “In het geval van een bedreiging van de territoriale integriteit van ons land en om Rusland en ons volk te verdedigen, zullen we zeker gebruik maken van alle wapensystemen die ons ter beschikking staan. Dit is geen bluf.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.