Warhammer 40.000: Darktide Review in uitvoering

0

De verstikkende duisternis van de sombere toekomst van Warhammer 40.000 is niet waar je normaal gesproken een frisse neus zou halen, maar ik ben weggekomen van elke sessie van Warhammer 40.000: Darktide heeft desalniettemin nieuw leven ingeblazen. Of het nu gaat om de wrede maar duister komische melee-vechtpartijen of de head-bop-opwekkende synthwave-tracks die tijdens intense shootouts knallen, deze coöperatieve FPS voor vier spelers van ontwikkelaar Fatshark laat me regelmatig grijnzen als een idioot. Terwijl Darktide nog steeds updates en nieuwe inhoud krijgt tijdens het pre-order bètavenster, zijn trage prestatieproblemen het enige dat mijn enthousiasme voor de volledige release volgende week heeft getemperd – maar zelfs die problemen doen niets af aan de glorie die met ketting komt – ketters doormidden zwaarden.

Darktide opent net als vele andere wonderbaarlijk overdreven verfraaide Warhammer 40.000 verhalen ervoor: met een legioen Chaos-aanbiddende verraders die problemen veroorzaken. De enorme bijenkorfstad Tertium stroomt over van zombie-achtige Poxwalker-hordes, predikers met geweren die godslasterlijke gospel spuwen, en misvormde, door breuken aangedreven baasmonsters van alle soorten en maten die je als dienstplichtige veroordeelde vreugdevol bij duizenden zult afslachten. Er zijn slechts zes missies beschikbaar in de bèta vanaf deze review-in-progress, dus ik kan het overkoepelende verhaal nog niet helemaal beoordelen, maar de brutale scherts van teamgenoten is tot nu toe in ieder geval behoorlijk scherp.

Van de vier speelbare klassen ben ik dol geworden op de tankachtige Ogryn Skullbreaker – een lange bruut die gemakkelijk tientallen vijanden kan neerhalen met één logge uithaal. Die gespierde remkracht raakt ook nooit uit de mode, aangezien de schokkend diepgaande melee-gevechten van Darktide je man-tegen-man-martialiteit consequent op de proef zullen stellen. Lichte, zware en speciale aanvallen kunnen allemaal worden gecombineerd tot briljante resultaten. Het geeft eindeloos veel voldoening om een ​​dozijn Poxwalkers snel in stukjes te hakken en vervolgens een inkomende tweehandige hamerzwaai van een van de meer bewuste vijanden te blokkeren voordat je ze wegduwt. Beter nog, als je in het bereik van een gepantserde vijand schiet om hun schouderstuk af te slaan, een zwak punt in het proces blootlegt en vervolgens wegrent voordat ze wraak kunnen nemen, zal je bijna zeker glimlachen. Heck, ik heb zelfs een goede buiklach laten horen nadat ik de arm van een arme graszode had afgehakt, omdat hij de bloederige stronk onderzocht voordat hij omviel alsof dit een Wile E. Coyote en Roadrunner-bit was – Darktide is niet verlegen om de tong stevig in te steken -wangmomenten als deze. Ik weet niet zeker of Ogryn die hele “zweven als een vlinder, steken als een bij”-routine opzettelijk doet, maar het is nog steeds hilarisch.

Door in zijn bevredigende melee-uitwisselingen te komen, worden de prestatieproblemen van Darktide onthuld.


Helaas onthult het ingaan op die drukke uitwisselingen van dichtbij de prestatieproblemen van Darktide. Mijn toegegeven verouderde RTX 2080 is geen grafische kaart van het hoogste niveau meer, maar hij is niet zo ver achterhaald dat de framerate zou moeten vertragen tot bijna-diashowniveaus wanneer de lichamen zich opstapelen. Ja, Darktide is soms mooi – ik vind het best leuk om op te kijken vanaf de louche onderbuik van Tertium om de sierlijk gedetailleerde bovenbouw erboven te bewonderen. Het is echter geen technisch pronkstuk waarvan je zou verwachten dat het de meeste moderne pc’s doet smelten terwijl elke visuele schakelaar op laag staat. Fatshark heeft gezegd dat het zich terdege bewust is van de wijdverbreide roep om betere optimalisatie en patches zijn al onderwegdus duimen dat Darktide beter werkt tegen de tijd dat het bèta verlaat.

Gelukkig heeft alles de neiging zich te stabiliseren als je van een afstand vervelende dingen oppikt. De vuurgevechten van Darktide zijn misschien minder hectisch dan zijn melee-gevechten, maar ze zijn niet minder opwindend, grotendeels dankzij de manier waarop het onderdrukkingssysteem werkt. Schieten op vijanden die beter weten dan gedachteloos in kogels te rammelen, zorgt er meestal voor dat ze zich achter dekking verschuilen. Door dat spervuur ​​vol te houden, wordt hun terugvuur slordig, wat meestal resulteert in projectielen die je een paar meter missen. Het is echter heel eerlijk, aangezien ze ook je team kunnen onderdrukken. Onderdrukking heeft een fantastisch risico-beloningselement dat je dwingt om ofwel dekking te zoeken en een vaste trekkervinger terug te krijgen, of een slagwapen tevoorschijn te halen terwijl je naar de schutter flitst. Goedheid, instorten in het orbitale bot van een mutant nadat ze het je bijna onmogelijk hebben gemaakt om te schieten, verveelt nooit – vooral wanneer een John Carpenter-klinkende synth-track vol pakkende metalgekletter de gelegenheid herdenkt.

Ik zou geen 18 uur wegzinken in een beperkte pre-order bèta die onder normale omstandigheden zo puft, maar het is moeilijk om Darktide neer te leggen. De donderende melee-gevechten, tactvolle afstandsuitwisselingen en die altijd zo delicate evenwichtsoefening tussen die twee moordmethoden blijven me terugtrekken, zelfs als het grootste deel van de campagne nog niet is afgelopen. Ik heb goede hoop dat Darktide dat opwindende momentum zal behouden terwijl alle inhoud wordt ontgrendeld in de aanloop naar de volledige lancering, en dat de ergste prestatieproblemen ook worden aangepakt, maar ik krijg binnenkort mijn laatste beoordeling hoe dan ook na vrijlating.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.