VK dreigt £ 4-5 miljard aan goedkope energie te verliezen die miljoenen huishoudens van stroom zou kunnen voorzien | Wetenschap | Nieuws

0

De CEO van een bedrijf voor hernieuwbare energie heeft Express.co.uk verteld dat het VK het risico loopt de komende jaren miljarden ponden aan goedkope, schone energie te verliezen vanwege een gebrek aan opslaglocaties, die, indien gebouwd, ervoor zouden zorgen dat overtollige vermogen gaat niet verloren. Temidden van een energiecrisis die ervoor zorgt dat miljoenen Britten in brandstofarmoede terechtkomen, aangezien groothandelsprijzen voor gas de kwetsbaarheid van Groot-Brittannië voor volatiele wereldmarkten blijven blootleggen, is het belangrijker dan ooit geworden om zoveel mogelijk schone energiebronnen van eigen bodem te ondersteunen, terwijl het VK door elkaar klautert voor energie-onafhankelijkheid.

Maar terwijl Groot-Brittannië zijn werk lijkt te doen om zijn hernieuwbare energiecapaciteit op te voeren, is er een grote tekortkoming in de bestaande infrastructuur waardoor het zijn ware potentieel niet bereikt.

De intermitterende aard van hernieuwbare energiebronnen zoals windenergie betekent dat tijdens langdurige periodes van harde wind, het overtollige hoeveelheden stroom kan genereren die, als de vraag laag is, niet nodig zal zijn. Er is dan het potentieel om de extra energie op te slaan en later te gebruiken wanneer de vraag groot is.

Maar het probleem is dat het VK momenteel niet genoeg capaciteit heeft om deze energie op te slaan, wat betekent dat het niet teruggestuurd kan worden naar het net en later naar miljoenen huishoudens wanneer de vraag groot is. Volgens Rupert Pearce, CEO van Highview Power, betekent dit dat miljarden euro’s aan goedkope energie verloren gaan.

Hij vertelde Express.co.uk: “Omdat het elektriciteitsnetwerk vandaag de dag in feite een slang is, moet alles wat je erin stopt er aan de andere kant uitkomen. Als er geen vraag is, kun je geen energie in de slang stoppen, en de wind waait helaas niet in overeenstemming met de vraag.”

“Als de wind waait, waait het. 70 procent van de tijd waait het, maar er is geen vraag naar, dus we hebben enorme beperkingen op onze windenergie. Tenzij het wordt opgevangen en opgeslagen, gaat het verloren. “

En aangezien het VK toonaangevend is op het gebied van offshore windenergie en steeds meer elektriciteit opwekt via deze energiebron, betekent dit ook dat enorme hoeveelheden energie verloren gaan.

De heer Pearce vervolgde: “Dit jaar zullen we meer dan 3,5 terawattuur aan wind verliezen. Er is gewoon geen markt voor in de milliseconde. Dat is genoeg vermogen om Liverpool een hele wind van brandstof te voorzien, dus miljoenen mensen verliezen de toegang tot deze goedkope energie.

“Offshore windgeneratoren wordt al verteld dat er gewoon geen markt zal zijn… en tenzij ze een strategische relatie met opslag omarmen, kunnen we het niet in een vorm krijgen waarin het daadwerkelijk kan worden geleverd. De enorme ironie is “National Grid betaalt vandaag £ 1 miljard per jaar voor windparken die geen wind leveren. Volgens contractuele regelingen die zijn ontworpen om investeringen in offshore windinfrastructuur te stimuleren, moeten ze betalen, ongeacht of deze wordt geleverd of niet. Dat zal in de toekomst verviervoudigen of vervijfvoudigen komende jaren.”

LEES MEER: COVID-19-laboratoriumlektheorie werd wijd opengeblazen toen de e-mailketen werd blootgelegd

Om dit belangrijke probleem te bestrijden, is Highview Power echter van plan om 20 energieopslaglocaties in het hele land te bouwen in gebieden in de buurt van turbines waar de wind het sterkst waait, om ervoor te zorgen dat er veel minder van die stroom verloren gaat.

De heer Pearce zei: “We bouwen offshore wind in een ongelooflijk tempo. We zijn in zeven jaar tijd van 11 gigawatt naar 50 gigawatt gegaan en het is transformerend voor de Britse economie. Dat brengt ons van 40 procent van de offshore windopwekking vandaag naar 90 procent. procent tot het einde van het decennium.

“Het ligt in de Noordzee, voor de oost- en westkust van Schotland en een beetje buiten Wales. Waar die wind ook terechtkomt, we gaan onze elektriciteitscentrales bouwen om de overtollige wind op te vangen.”

Een van die sites omvat een geplande £ 250 miljoen voor de bouw van een opslagfabriek in Carrington, die, eenmaal gebouwd, een capaciteit van 30 megawatt zou hebben en de mogelijkheid om 300 megawattuur elektriciteit op te slaan, genoeg om 600.000 huizen een uur lang van schone stroom te voorzien.

NIET MISSEN
Oekraïne stuurde Amerikaanse luchtverdedigingssystemen om de raketten van Poetin te vernietigen [REVEAL]
De verkoop van houtkachels stijgt met de vrees voor een tekort deze winter [INSIGHT]
Qatar zet nucleair verdedigingseskader in voorafgaand aan de eerste wedstrijd van Engeland [REPORT]

Opslagcentrales kunnen gedurende lange tijd stroom vasthouden en zijn in staat om een ​​stabiele energievoorziening te bieden, vergelijkbaar met kolen- en gasfossielcentrales. De fabrieken van Highview Power zullen gebruik maken van wat bekend staat als energieopslag in vloeibare lucht.

Deze technologie slaat energie op door ongebruikte elektriciteit van het elektriciteitsnet te gebruiken om een ​​koelsysteem van stroom te voorzien dat de lucht bij -196C vloeibaar maakt. Wanneer de vraag terugkeert, wordt de vloeibare lucht weer verdampt tot gas, waarbij de druk van re-expansie wordt gebruikt om een ​​turbine aan te drijven die ook elektriciteit opwekt voor het elektriciteitsnet.

Highview Power stelt dat zodra deze opslagstations voor hernieuwbare energie zijn gebouwd, ze de Britse economie een enorme boost zullen geven en tegen 2030 £ 3,4 miljard zullen opleveren.

In februari kondigde de regering een fonds van £ 7 miljoen aan om Britse projecten die technologieën voor energieopslag ontwikkelen, een boost te geven. en veilige hernieuwbare energie.

“Het stelt ons in staat om het volledige voordeel te halen uit onze zelfgekweekte hernieuwbare energiebronnen, de kosten te verlagen en een einde te maken aan onze afhankelijkheid van vluchtige en dure fossiele brandstoffen.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.