Studie bij muizen opent mogelijkheden voor universeel griepvaccin: rapport

0

Knaagdieren schieten te hulp; Op basis van een studie uitgevoerd door onderzoekers uit de VS en Canada op muizen en fretten, hebben ze een vaccin gemaakt van mRNA-lipidenanodeeltjes dat antigenen bevat van elk van de twintig bekende subtypes van influenza A- en B-virussen. Deze aanpak zou een baanbrekende ontdekking kunnen zijn, aangezien het de basis zou kunnen worden voor toekomstige universele griepvaccins.

Volgens de studie onder leiding van Claudia Arevalo van de Universiteit van Pennsylvania produceerde het vaccin hoge niveaus van kruisreactieve en subtype-specifieke antilichamen bij muizen en fretten en zou het dieren kunnen beschermen tegen ziektesymptomen en overlijden na infectie met zowel antigeen-gematchte als niet-overeenkomende griepstammen. .

Uit de studie bleek dat het een uitdaging is om te voorspellen welke griepstam de volgende grieppandemie zal veroorzaken, ondanks toegenomen wereldwijde surveillance, die het belang van een universeel vaccin benadrukt.

Door antigenen op te nemen die uniek zijn voor elk subtype in plaats van slechts een kleinere set antigenen die door subtypes worden gedeeld, verschilde de methode van de wetenschappers van eerdere pogingen om een ​​universeel griepvaccin te maken, volgens de studie gepubliceerd in het tijdschrift Wetenschap.

Na het succes van mRNA-vaccins tegen SARS-CoV-2, creëerden onderzoekers volgens het onderzoek 20 verschillende in nanodeeltjes ingekapselde mRNA’s, die elk codeerden voor een ander hemagglutinine-antigeen, een zeer immunogeen griepeiwit dat helpt bij het binnendringen van virussen in cellen. Vier maanden na vaccinatie bleven de antilichaamniveaus van de muizen grotendeels stabiel.

Volgens de studie wekten multivalente eiwitvaccins gemaakt met behulp van meer conventionele technieken minder antilichamen op en waren ze minder beschermend dan het multivalente mRNA-vaccin bij de dieren.

Begin november kondigden het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfizer Inc. en zijn Duitse partner BioNTech SE een vroege studie aan om een ​​combinatievaccin tegen COVID-19 en griep te beoordelen.

(Met input van PTI)

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.