Shraddha Walkar-moord: Poonawala ondergaat opnieuw een leugendetectortest; Ajit Pawar eist een versnelde rechtszitting

0

De politie van Delhi heeft de zaak onderzocht
Afbeeldingsbron: SOCIALE MEDIA De politie van Delhi heeft de zaak onderzocht

Shraddha Walkar moordzaak: Shraddha Walkar-moordzaak: Speciale CP (Law & Order) Delhi-politie Sagar Preet Hooda zei vrijdagavond dat de leugendetectortest van de beschuldigde Aaftab Amin Poonawala vandaag niet kon worden gehouden.

De opmerking is in strijd met de FSL-assistent-directeur Sanjeev Gupta die persbureau ANI vertelde dat de leugendetectortest van de moord op Aaftab Amin Poonawala aan de gang was.

Eerder bereikte Poonawala hier het Forensic Science Laboratory voor zijn volgende sessie van polygraaftest, zeiden functionarissen.

Hij had donderdag een marathonpolygraaftest van bijna acht uur ondergaan. Ambtenaren van de faciliteit vonden het echter moeilijk om zijn verklaringen op te nemen, omdat het niet goed met hem ging.

Poonawala werd vrijdag naar het Forensic Science Laboratory (FSL) in Rohini gebracht voor een nieuwe sessie van de polygraaftest, ook wel de leugendetectortest genoemd, omdat hij in betere gezondheid lijkt te verkeren, zeiden ze.

Poonawala zou zijn inwonende partner Shraddha Walkar (27) hebben gewurgd en haar lichaam in 35 stukken hebben gezaagd, die hij bijna drie weken in een koelkast van 300 liter bewaarde in zijn woonplaats in Mehrauli in Zuid-Delhi, voordat hij die gedurende meerdere dagen door de stad dumpte. na middernacht.

“Tijdens de sessie (van de polygraaftest) op donderdag werd Poonawala gevraagd naar details over de zaak, wat hem ertoe bracht Walker te vermoorden, of het een geplande gebeurtenis was of dat hij het deed in een vlaag van woede, zoals hij in de rechtbank beweerde.

“Alle opeenvolging van gebeurtenissen die plaatsvonden sinds ze met elkaar begonnen te daten en hoe hij besloot het lichaam op zo’n gruwelijke manier te verwijderen. Hij werd ook gevraagd naar het soort wapen dat hij gebruikte om haar lichaam in stukken te hakken, samen met verschillende andere vragen met betrekking tot de zaak die zou kunnen leiden tot verder onderzoek in de zaak’, had een FSL-bron gezegd.

De politie neemt 5 messen uit zijn flat in beslag

De politie van Delhi nam vijf messen in beslag uit de flat van moord op Mehrauli, beschuldigd van Aaftab Amin Poonawala, die donderdag een marathon-polygraaftest van bijna acht uur onderging in het Forensic Science Laboratory (FSL) hier, zeiden ambtenaren.

De politie zei echter dat de zaag die Poonawala zou hebben gebruikt om het lichaam van zijn inwonende partner Shraddha Walkar te snijden, nog moet worden teruggevonden.

Volgens bronnen bij de politie zijn de teruggevonden messen voor onderzoek naar FSL gestuurd om na te gaan of deze werden gebruikt bij het plegen van het misdrijf. Of deze messen zijn gebruikt tijdens het plegen van het misdrijf, zal pas worden vastgesteld na forensisch onderzoek dat tijd kost, aldus een bron.

Politiek en moordzaak Shraddha

Het incident heeft ook een politieke wending genomen, waarbij de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie, Amit Shah, verzekerde dat de beschuldigde in een zo kort mogelijke tijd “strikte straf” kreeg, terwijl de CPI(M) beweerde dat de moord op en het in stukken hakken van Walker door haar moslimvriend werd gebruikt voor “gemeenschappelijke propaganda”.


Vraag naar snelrechtbank
De leider van de Nationalistische Congrespartij (NCP), Ajit Pawar, zei vrijdag dat de moordzaak tegen Shraddha Walkar moet worden behandeld door een versnelde rechtbank en dat de schuldigen de “zwaarste” straf moeten krijgen.

Sprekend tot verslaggevers hier, zei Pawar dat er een onderzoek zou moeten plaatsvinden als een politieagent schuldig wordt bevonden aan plichtsverzuim.

In mei van dit jaar zou de 27-jarige Walkar zijn vermoord door haar inwonende partner Aaftab Poonawala in Delhi.
Hij zou Walkar hebben gewurgd en haar lichaam in 35 stukken hebben gezaagd, die hij bijna drie weken in de koelkast heeft bewaard in zijn woonplaats in de Mehrauli-regio in Zuid-Delhi, voordat hij ze gedurende enkele dagen na middernacht door de stad heeft gedumpt.

Walkar had in 2020 een klacht ingediend bij de politie van Palghar in Maharashtra, waarin ze Poonawala ervan beschuldigde haar te hebben vermoord en verklaarde dat ze vreesde dat hij haar in stukken zou snijden.

“Het hardste moet aan de schuldigen worden gegeven, zodat niemand in de toekomst de moed kan opbrengen om zo’n misdaad te plegen”, zei de NCP-leider.

(Met PTI-invoer)

Lees ook: Shraddha Walkar moordzaak: ‘Geen liefde voor jihad maar…’ – Asaduddin Owaisi slaat BJP

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.