Professor beschrijft de gevaren van eeuwig leven terwijl er enorme anti-verouderingsdoorbraken worden gemaakt | Wetenschap | Nieuws

0

Kan deze ruimtemissie het verouderingsproces helpen omkeren?

Wetenschappers maken verbluffende doorbraken die de mensheid dichter bij het kraken van de code van een nooit eindigend leven brengen. Maar een expert heeft Express.co.uk verteld dat de vraag of onsterfelijke mensen meer kwaad dan goed zouden doen, moet worden overwogen. Sinds het begin van de menselijke geschiedenis zijn beschavingen op zoek geweest naar manieren om voor altijd te leven, met verhalen die in bijna alle culturen te vinden zijn over het streven naar onsterfelijkheid in de hoop dat de wetenschap de dood kan genezen. Maar dr. Stephen Cave, professor aan de universiteit van Cambridge en auteur van verschillende boeken over de moraliteit van ouder worden, heeft zich afgevraagd of het wel een goed idee is om dit te proberen.

Dr. Cave woonde het Should We Want To Live Forever bij op Sky News’ Big Ideas Live-evenement, waar hij uitleg gaf over de mogelijke ondergang van menselijke onsterfelijkheid. Hij vroeg zich ook af of deze lang gekoesterde droom ooit werkelijkheid zou kunnen worden.

Hij zei: “Mensen hebben gedroomd over het verlengen van het leven na de 70 of 80 jaar die je misschien als natuurlijk beschouwt, zolang de geschreven geschiedenis bestaat. De allereerste verhalen die we hebben, zoals het epos van Gilgamesj, gaan over het nastreven van grotere een lang leven, verjonging, de fontein van de jeugd, onsterfelijkheid enz. Je vindt het in het oude Egypte, het oude China en in de hele geschiedenis van de wetenschap.

“Ja, je kunt nu wetenschappers ontmoeten die zeggen dat we aan de vooravond staan ​​van deze doorbraak die veroudering gaat oplossen, maar wetenschappers zeiden 100 jaar geleden precies hetzelfde. Mensen geloofden hen en sommige mensen verdienden veel geld.” , sommige mensen werden ziek, sommige mensen werden beter door placebo-effecten. Maar echt vanaf het prille begin van de wetenschap is het gebruikt om deze droom na te jagen.

“Zijn we vandaag dichterbij? Ja, ik weet zeker dat we… maar er zijn twee dingen die we moeten scheiden. In de laatste 150 jaar of zo is de levensverwachting verdubbeld, maar het is verdubbeld tot ongeveer 70 of 80 jaar. Door openbare hygiëne en vaccinaties, het is ons gelukt om de kindersterfte terug te dringen. Als je je voorstelt dat de helft van de wereld vijf jaar oud wordt en de andere helft 75 jaar, dan is het gemiddelde ongeveer 35 of 40 jaar. Dus de levensverwachting is verdubbeld, maar niet door mensen veel langer te laten leven dan mensen ooit hebben geleefd. De basisstructuur van het leven is niet veranderd.”

Anti veroudering

Een expert heeft zich afgevraagd of mensen echt eeuwig moeten willen leven (Afbeelding: Getty)

Stephen Grot

Dr. Cave heeft verschillende boeken geschreven over de moraliteit van antiverouderingstechnologie (Afbeelding: Stand Strong TV via Youtube)

“De levensverwachting is daarna blijven stijgen, bovenop de kindersterfte, maar veel langzamer. Tot een paar jaar geleden kroop de levensverwachting omhoog met ongeveer twee jaar per decennium. Dus iemand geboren in 1990 kan verwachten te leven twee jaar langer dan iemand geboren in 1980.

“Maar ze kunnen maar verwachten dat ze de helft van die tijd of minder in goede gezondheid doorbrengen. Dus mensen leefden langer, maar echt door een ziekte die hen zou hebben gedood beheersbaar te maken – dus het doodt hen langer, wat betekent dat ze langer leven maar sterven langzamer.

“We zien vooruitgang op het einde van de langzaam toenemende levensduur van ouderen, maar niet echt door grote doorbraken. Ze zijn niet transformerend – het creëert niet de wereld van fitte, sterke 100-jarigen waar mensen van dromen.”

Maar terwijl sommige wetenschappers dit slechts als een utopie beschouwen, hebben andere experts een aantal grote vorderingen gemaakt in het veld, met miljardairs zoals Amazon-CEO Jeff Bezos die miljarden investeerden in anti-aging start-ups om cruciaal onderzoek te versnellen.

LEES MEER: Covid-paniek overspoelt China terwijl een nieuwe uitbraak ambtenaren op rood alarm zet

Bezos

Bezos investeert in start-ups die veroudering tegengaan (Afbeelding: Getty)

Muizen

Verbluffende doorbraken zijn gemaakt op muizen (Afbeelding: Getty)

‘Het is slechts een kwestie van tijd voordat we vooruitgang boeken’

Dit heeft geleid tot enkele opwindende onthullingen, vooral bij muizen en andere dieren. Maar men hoopt (door sommigen) dat deze wonderbaarlijke behandelingen op een dag hetzelfde effect op mensen kunnen hebben.

Dr. Cave voegde eraan toe: “Wetenschappers worden steeds geavanceerder. Het is fenomenaal hoe we de aard van ons lichaam begrijpen. En terwijl we dat blijven doen, zullen we ze beter herstellen en er zijn echt veelbelovende onderzoeksmogelijkheden geweest. aangetoond effect te hebben bij bijvoorbeeld muizen.

“Het voelt alsof het slechts een kwestie van tijd is voordat we significante vooruitgang boeken met mensen. Maar op dit moment wordt de relatie tussen veroudering en de dodelijke ziekten van de ontwikkelde wereld nog steeds niet erg goed begrepen.

“Sommige mensen denken dat ziekten zoals kanker, hartaandoeningen en beroertes slechts een teken van veroudering zijn – in zekere zin zijn ze nauw verwant en maken ze deel uit van het verouderingsproces, maar andere mensen beschouwen ze als iets aparts. Een studie toonde aan dat als we zijn erin geslaagd om de grote drie te genezen – beroerte, hartaandoeningen en kanker – mensen zouden ongeveer 10 jaar langer leven, niet langer.

NIET MISSEN
De hatelijke EU-opmerking van Shapps terwijl hij £ 484 miljoen toezegt aan Britse onderzoeksfinanciering [REVEAL]
Mysterie van Britse onderzeeër die verdween in WO II is mogelijk opgelost [INSIGHT]
Onderzoekers uit het oude Egypte deden ‘vondst van hun leven’ in Caïro [REPORT]

“Het is niet zoveel als je zou verwachten en dat weerspiegelt het feit dat er een veel breder verouderingsproces is waarbij lichamen min of meer afbrokkelen en we niet weten hoe we dat kunnen stoppen. Veel anti-verouderingsonderzoekers geloven daar zal niet één wondermiddel zijn, maar eerder een heleboel verschillende soorten behandelingen die de vele verschillende aspecten van ouderdom kunnen behandelen.”

Maar hoewel een langer leven op het spel staat voor sommige van de gelukkiger mensen op de planeet, wordt ook gevreesd dat de technologieën waarmee mensen langer kunnen leven, alleen beschikbaar zullen zijn voor een select aantal mensen.

Dr. Cave zei: “Er is een reëel risico dat dit de sociale ongelijkheid verergert. We lezen van tijd tot tijd in de kranten dat mensen in het noorden een lagere levensverwachting hebben dan mensen in het zuiden, mensen van een bepaalde etniciteit of rijke mensen vergeleken met arme mensen enz. En meestal praten we in het VK over een verschil van 10 jaar en mensen zijn woedend en denken dat het onrechtvaardig is.

“Maar stel je voor dat de rijken toegang hebben tot deze technologieën en vele tientallen jaren langer kunnen leven. Dan lijkt het erop dat de dood niet langer de grote nivellering zou zijn en dat mensen hun geld zouden kunnen gebruiken om zich een weg naar buiten te kopen.

Verzorgingshuis

Sommige experts zeggen dat we op het punt staan ​​van een doorbraak die veroudering zou kunnen oplossen (Afbeelding: Getty)

‘Grote kans dat het duur wordt’

“Ik denk dat we dat als samenleving onaanvaardbaar zouden vinden.” Dr. Cave voegde er ook aan toe dat mensen zullen gaan twijfelen aan hun recht op dergelijke technologie – en of de toch al overwerkte NHS enorme sommen geld moet uitgeven om het leven te verlengen.

“Onze samenlevingen en omgevingen zijn er niet klaar voor om langer te leven”, voegde hij eraan toe. “Dus dit zou een aantal heel moeilijke beleidsdilemma’s creëren. De kans is groot dat het extreem duur wordt en dan zullen we moeilijke keuzes moeten maken over wat we prioriteit geven.”

Over moeilijke keuzes in reële termen gesproken, zei hij dat sommige mensen zelfs nu interventies wordt ontzegd omdat ze ‘te duur’ zijn en zei: “Geld is niet oneindig en ziekenhuismanagers en artsen zijn gewend om deze echt moeilijke keuzes te maken. Maar ik denk in in eerste instantie antiverouderingstechnologie, als die duur is, wat waarschijnlijk… nog meer druk zal uitoefenen op deze beperkte middelen, een nog scherper gevoel voor moeilijke keuzes.

“Dit veld heeft een zeer lange geschiedenis van mensen die deze voorspellingen doen over doorbraken die mensen zouden kunnen helpen eeuwig te leven, maar het enige dat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze nu allemaal twee meter onder de grond zitten.

“Het soort doorbraken waar we het over hebben, is heel moeilijk te voorspellen. Waar mensen zoals Jeff Bezos op hopen, is dat we genoeg kleine doorbraken kunnen hebben om ze lang genoeg aan de gang te houden totdat er misschien over 50 jaar een grote doorbraak is. Dit is wat we levensduur-ontsnappingssnelheid noemen.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply