ISRO voert in februari volgend jaar de eerste testvlucht van de Gaganyaan-missie uit

0

De Indian Space Research Organization (ISRO) start vanaf februari volgend jaar een reeks testvluchten voor India’s eerste bemande ruimtevluchtmissie, zei een hoge functionaris donderdag.

Het ruimteagentschap is ook van plan om de zware Chinook-helikopter en het C-17 Globemaster-transportvliegtuig in te zetten voor het testen van de bemanningsmodule, die astronauten gedurende drie dagen in de baan om de aarde zal brengen als onderdeel van de Gaganyaan-missie voor bemande ruimtevluchten, R Umamaheshwaran, directeur van ISRO’s Human Space Flight Center zei.

Tijdens zijn toespraak op het India Space Congress zei hij dat wetenschappers van ISRO het ontwerp van het omgevingscontrolesysteem hadden voltooid, dat zal zorgen voor leefomstandigheden voor astronauten in de bemanningsservicemodule wanneer ze in een baan om de aarde cirkelen.

Volgend jaar heeft ISRO zeker 17 verschillende tests gepland voordat het in december volgend jaar de onbemande ruimtevlucht uitvoert.

Premier Narendra Modi had de Gaganyaan-missie aangekondigd tijdens zijn toespraak op Onafhankelijkheidsdag in 2018 met een voorlopig doel om deze in 2022 te bereiken, wanneer het land 75 jaar vrijheid van koloniale overheersing voltooide.

De COVID-pandemie leidde echter tot verschillende vertragingen en de eerste Indiase astronauten zullen waarschijnlijk eind 2024 of begin 2025 hun eerste ruimtevlucht maken.

Umamaheshwaran zei dat de taak van het ontwerpen van de bemanningsmodule en het omgevingscontrolesysteem een ​​uitdaging was, omdat de astronauten zich zelfs tijdens de terugkeerfase op hun gemak zouden moeten voelen, wanneer de temperaturen buiten de ruimtecapsule meer dan 2000 graden Celsius kunnen bereiken.

“De bemanningsmodule, waar de astronauten geacht worden te zitten en te vliegen, is voltooid en het fabricagewerk is begonnen. Binnen zes maanden zullen we de bemanningsmodule krijgen”, zei hij aan de zijlijn van het evenement georganiseerd door de SatCom Industry Association. .

Umamaheshwaran zei dat het omgevingscontrolesysteem een ​​cruciaal onderdeel van het project was, omdat het zorgt voor leefomstandigheden in de bemanningsmodule.

“We moeten zuurstof leveren, koolstofdioxide verwijderen, vocht verwijderen, de temperatuur handhaven en er ook voor zorgen dat er geen brandgevaar is. Dit is een zeer complexe technologie die geen enkel land ons zou geven”, zei hij.

De senior wetenschapper zei dat besloten was om het omgevingscontrolesysteem inheems te ontwikkelen.

“We hebben de mogelijkheid om te ontwerpen, dus dat doen we en dat kost maar een klein beetje tijd. We hebben al het ontwerp voltooid en nu is het tijd om te bewijzen dat wat er ook is ontworpen, veilig genoeg is. Dat is het hele moeite’, zei Umamaheshwaran.

Hij zei dat vier kandidaten op de shortlist staan ​​om de ruimtevlucht te ondernemen en hun initiële opleiding in Rusland al hebben voltooid.

De astronauten op de shortlist ondergaan momenteel een verdere training in de Astronaut Training Facility in Bengaluru, zei hij.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.